Inlägg från: Längtandsfull |Visa alla inlägg
  • Längtandsfull
    Missy Cat skrev 2010-07-27 18:58:50 följande:
    Jag bakar nästan alltid bottnarna dagen innan jag ska lägga ihop tårtan (förvarar den i en påse)
    Då blir de mjuka och jättelätta att dela!
    Ja det gör jag med. Förvarar dom i plastfolie men det är inte det som är problemet.
    Problemet är att jag får inte 3 st fina lager bottnar. Det blir en bubbla på varje botten så den översta 3,de delen blir jätte dålig
  • Längtandsfull
    Smurfan 81 skrev 2010-07-27 19:14:57 följande:
    Jag brukar göra botten lite högre än vad jag behöver. Sen börjar jag dela nerifrån, så botten av kakan blit botten av tårtan. Sen gör jag två delar till och sen en sista gång för att bli av med toppen. Förstår du hur jag menar? Jag får alltså 4 delar varav den fjärde bara är det översta lagret som jag slänger bort.
    Alternativet är att använda den översta biten som mittenbotten, då märks det inte att den är lite ful!
    Jag förstår vad du menar men jag får inte ut 4 av min botten.
    Då får jag räkna om receptet och det är jag inte så bra på..
    Missy Cat skrev 2010-07-27 19:15:22 följande:
    Vad har du för recept?
    Det krävs olika många ägg till olika storlekar på formen.
    Jag bakar alltid med detta recept
    Jag gör detta receptett:
    5 ägg
    3 dl socker
    1½ dl mjöl
    1½dl ptatismjöl
    2½tsk bakpulver

    har sett ditt recept innan men hur många ägg skall det vara till en 26cm form?
  • Längtandsfull

    HAr precis kommit hem från tårtdecor.. Riktigt roligt att gå runt där och det är ju så mycket man vill ha men allt är så dyrt
    Fick iallafall köpt det jag behövde till helgens tårtor.

    Som jag skrev innan så får jag aldrig riktigt bra bottnar
    Men det kanske har att göra med att jag gör förlite smet.
    Tycker oftast att det är svårt att skära i 3 och så smular ofta kanterna.
    endå bröar jag inte formen utan mjölar istället.

    2 Frågor:::

    HUR LÄNGE KAN MNA HA EN BOTTEN REDO I FRYSEN?

    DELAR NI PÅ BOTTEN NÄR DEN ÄR VARM ELLER VÄNTAR NI TILLS DEN KALLNAT?


  • Längtandsfull
    SweetNilam skrev 2010-07-28 15:17:11 följande:
    Ovan grej länkat från IKEA är nog bra om man har svårt att få till bottnar. Själv har jag aldrig haft problem. Har en brödkniv som jag älskar. Den är lång och rejält "tandad". Använder detta recept och botten blir hög och fin! Hemligheten i höga tårtbottnar är äggen nämligen! Det kan även bero på storleken på äggen, medium-large är bäst. Small får man nästan ta två för att räkna som ett. 

    Jag har aldrig fryst mina bottnar... så kan tyvär rinte hjälpa dig där

    Min är kall/sval när jag delar den. Men aldrig fryst!
    Jag har faktiskt den från IKEA men jag använder en brödkniv jag med. brukar gå bra med understa och mittersta lagret men sen den som blir översta blit alltid tunn på kanterna ibland inget alls på kanterna och tjorck i mitten.
    Egensinnig skrev 2010-07-28 16:05:46 följande:
    I ett par veckor kan de ligga i frysen minst.
    Jag delar min när den är halvfryst, har stått framme ca 30 min kanske. Då är den fast o lätt att skära utan för mycket smulor.

    Gör alltid ganska mycket smet och sätter en krage av bakplåtspapper i formen så den kan bli hög o bra. Vänder den upp och ner direkt efter gräddning så jag får den platta snygga sidan uppåt.
     Hur rmånga ägg brukar du använda till hur stor form? 
  • Längtandsfull
    Egensinnig skrev 2010-07-28 17:14:34 följande:
    Jag använder receptet på potatismjöl paketet, till en rund form:
    5 ägg till 22-25 cm
    7 ägg till 26-28 cm
    8 ägg till 30 cm

    Sen beror det lite på hur stora äggen är- om de är  små slänger jag i ett extra. Vispar också ägg o socker riktigt, riktigt pösigt så det blir mycket volym i smeten.
    ok, då är jag påtok för snål i mina recept.
    Skall testa med dina mängder ägg nästa gång.
  • Längtandsfull
    Egensinnig skrev 2010-07-28 18:08:18 följande:
    Jo det gör jag säkert ibland Jag är en sån som alltid höftar o går på känn. Jag tittar på formen jag ska använda och gör smet på antal ägg efter vad mitt ögonmått säger mig. Inte helt vetenskapligt men det funkar för mig.
    De siffrorna jag skrev är vad jag uppskattningsvis använder. Fyller formen till strax över hälften.
    ok.. jag får väll helt enkelt göra lite bottnar och frysa in för att lära mig
  • Längtandsfull
    kajsad skrev 2010-07-28 19:16:22 följande:
    Suck... Tårtiversum ligger nere / håller på att uppdateras så jag kommer inte åt smetschemat...Rynkar på näsan

    Märkte också det


     


     


    Kan inte jag få lite ekla men välldigt goda spontantårtor


    Skulle vilja ha botten i frysen som man lägger fram på morgonen och på kvällen har man en god tårta utan jätte mycket besvär


    TIPS....TIPS....TIPS...


Svar på tråden Tårttråden del 17