Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Fru Dahllöw skrev 2012-09-04 12:50:44 följande:
    Min lilla prinsessa fyller snart 1 år. Tänkte göra en barbietårta, men vad gör jag dekorationen av? Funkar det med vanlig frosting?

    Det funkar alledels utmärkt att dekorera tårtan med frosting!
    https://lh3.googleusercontent.com/-5Dxw9Dsz9NM/TYfYafKmXjI/AAAAAAAADqc/Q_KU53NGDXE/DSC02068%2Bcopy.jpg
    http://alittleloveliness.blogspot.se/2011/08/barbie-doll-cake.html
    http://sugar-honeyhoney.blogspot.se/2007/04/barbie-cake.html
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-09-04 20:03:40 följande:
    tack för all hjälp ang legobitar

    Ser fram emot bild!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-09-10 11:51:17 följande:
    jag missade ju att beställa päronessens från kakburken och det gick inte att lägga till i efterhand. *suck* nån som vet hru jag kan få tag i det billigt annars? har ingen lust att beställa på nytt enbart för det och betala 60-70 i frakt... :-/

    Ring eller mejla dem och hör om du kan lägga till i efterhand.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-09-10 13:36:38 följande:
    jag fick ett konkret mail där det stod att de absolut inte kunde lägga till, de kunde heller ej ändra mitt mobilnr i sitt system så att smsaviseringen kommer rätt (fick för mig det var avi, ej sms), det var dock inga problem för tårtdecor att ändra detta inför leverans. helt olika bemötande.

    men som tur var hade diversis här i norrköping en päronessens kvar som hon lägger undan till mig så ja kan hämta onsdag. nu ska jag bara bli frisk så ja kan baka  

    Det var ett konstigt system som inte tillåter ändringar och det var ett mycket konstigt bemötande!
    Ingen kundservice alls ju.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor

    Zelmalainen; Tårtorna blev superfina! wow!

    Dålig stil av Kakburken att inte kunna lägga till och göra ändringar så snart efter beställningen.
    Usch!  


    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-09-20 22:06:49 följande:
    Jag kör med över-och-undervärme (två streck) 160 grader, och så har jag den långt ner (näst lägsta valsen). 
    Jag har fått krispig översida sen jag börjat vispa ägg och sover ordentligt (minst 10 min). (bottnen blir högre och fluffigare då, så det vill jag inte sluta med). Att den blir marängig ovanpå tycker jag inte spelar någon roll; man skär ju ändå bort toppen för att få en jämn botten.

    Är du säker på att det blir bäst om du sover ordentligt i minst 10 minuter? Kan man inte bara vila lite lätt, jag har ju så svårt att vakna... ?  Tungan ute

    förlåt kunde inte låta bli... hehe
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    banantelefon skrev 2012-09-21 14:52:05 följande:
    Jag har bakat tårta i snart 5 år och har heller aldrig hört talas om varmvispad smet.
    Jag kan för övrigt hålla med föregående talare om att det var totalt oinspirerade och ganska rörigt program.
    Man behöver inte leta långt bort från "trädet" för att hitta svaret; 
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48286073-31.html
     
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-09-23 21:01:58 följande:
    Någon som varit på tårtutställningen idag och som kan berätta vilka tårtor som vann? Min dotter drog iväg mig från tårtdecor en halvtimme innan det skulle kungöras med orden "Det är bäst vi går nu mamma innan du köper nått mer"  Cool (hon är 6 år, jag hade köpt en pensel och en burk CMC!) Trodde det skulle stå på hemsidan senare idag, men det är inte upplagt något på sidan.

    Jag skulle gått dit under helgen men lyckades inte få skjuts. Jag har inte körkort och min sambo var på kurs, den som skulle ställt upp hade lovat bort sig åt annat håll...  Typiskt att tårtor inte är första prioritet i andras ögon.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    gugeligu skrev 2012-09-24 10:04:34 följande:
    skrev i nr 16 så testar här istället.. jag undrar om ni har några bra länkar för att göra en sp drake? hittar inget när jag skummar. vill inte ha en rund draktårta, de ser ju jätte tjocka ut, inte min typ av drakar ;)

    Kanske kan du göra rulltårtor som du lägger i en slingrande form?
    Eller gör "vanlig" tåra och ställ den på sidan som i denna videon;
    ">



     
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    LindaB78 skrev 2012-10-02 21:58:13 följande:
    Har aldrig förstått vad den där heliga 6-timmarsregeln kommer ifrån. Enligt mig handlar det om att gräddblandningen ska hinna bli kylskåpskall för att kunna vispas. Jag har gjort fluff och snabbkylt det hela antigen genom frys eller vispa i isbad. Dessutom är taktiken när du smälter ner chokladen att finhacka den så att du inte behöver värma grädden mer än till typ drygt 50 grader så går nedkylningen fortare.

    Sen kan det säkert vara så att smaken blir intensivare när det hela får stå en stund. Men å andra sidan så brukar det ju dröja en stund från att tårtan monteras till att den äts. Så det spelar nog mindre roll.

    Jag brukar även stabilisera min fluff med lite gelatin ibland för att kunna bygga en högre tårta. Men det bror som sagt på vad man vill åstadkomma och vilken struktur man vill ha på fluffet.
    Amen till detta !
    Jag har inte tänkt på "isbad" och gelatin. Smart! 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ankmor skrev 2010-01-25 23:35:22 följande:

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.






    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     


    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
    Uppdaterat TS med anledning av tomma länkar....  

    Jag önskar att FL kunde ge oss medelmmar möjlighet att kunna redigera TS.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-10-05 15:00:40 följande:
    Dags för tårttråden nr 18??

    helt ok med mig!

    Är det någon/några i tråden som vill ha sin blogg länkad till som inspiration/tips-blogg i TS? 

    Vad skall finnas kvar från den nuvarande TS?
        
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-10-05 17:31:45 följande:
    Jag gillar sockerrus, men den är ju inte min. Är det ok att länka till den?

    Länk till bildtråden och tips-tråden är väl bra. Och tårtbitsuträknaren!

    Jag kan höra med Sockerrus om det är ok att lägga bloggen i tråden,
    om inte annat så finns den bloggen i en bloggtråd som jag kan länka till i TS...

    (det finns kryphål ööööverallt, man behöver bara veta vart de finns...)  
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-10-05 21:17:54 följande:
    Toppen-idé! Hoppas bara recepttråden kan hållas ren...
     
    Jag har fixat en egen blogg här på FL där jag samlar samtliga tips som ni lämnar.

    NY tråd fixar jag med imorgon kväll - så att fler får möjlighet att lämna tips och önskemål.

    :)  
    Tomt här just nu...
  • Ankmor

    Klicka på bilden och ni kommer rätt in i den nya tråden!

     
    Tårtnördar, Cupcakefreaks och Baktöntar = Världens bästa folk!
  • Ankmor
    obelix skrev 2013-09-14 13:34:38 följande:
    Hej helt ny här inte så duktig på tårtor mrn tänkte jag kunde få några goda tips av er. Vilka fyllningar är era favoriter? Ska försöka mig på att göra en tårta med socker pasta över och vill inte att tårtan ( innehållet) ska upplevas för sött och kvalmigt

    Hej och välkommen in i tårtvärldens underbara smaker!

    Om du kikar in i någon (eller alla) av dessa trådar så får du säkert svar på din fråga.
    (denna tråden är inte aktiv längre)
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m66989159.html
    www.familjeliv.se/Forum-22-414/m56778756.html
    www.familjeliv.se/Forum-22-414/m50667322.html

    Lycka till!  
      
      
        
    Jag har lagt ner tron på att APPen någonsin kommer att funka bra!
Svar på tråden Tårttråden del 17