Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Mamma till V och E skrev 2011-06-14 23:21:06 följande:
    Bakar stor staplad tårta (4 våningar) till helgen och funderar lite på hur jag ska göra med stödpinnarna.

    Om tårtan inte ska flyttas allt för mkt brukar jag bara ha bärande stödpinnar, men funderar på om jag denna gång behöver en genomgående för att fixera våningarna....

    Har tidigare använt rundstav, men har nu inhandlat Wiltons plast rör. Någon som har erfarenheter av båda och kan dela med sig av för- resp. nackdelar?

    Det är en mycket bra idé att ha en genomgående centrumpinne om du vill frakta tåran monterad och klar - pinnen kan man ju ta ur innan servering och dölja hålet med något fint uppepå.


    Wiltons plaströr är bra, varken bättre eller sämre än sugrör&grillpinnar , tar bort lite mer tårta bara.


     


    Lycka till!


    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Gurkan skrev 2011-06-16 22:28:39 följande:
    puffar lite för min fråga ;)
    Testa detta receptet från JFLs bloggar.

    Kom ihåg att blanda ner mjölblandningen med en slickepott el. liknande - inte vispa, för att behålla luften i kakan.

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2011-06-20 21:09:37 följande:
    ingen som vet nåt om hur ja enklast gör en marängbotten i den form ja pratat om ovan. behöver verkligen baka den ikväll... lite kris...
    Vispa ihop en marängsmet och spritsa ut en rundbotten, grädda, låt svalna på galler, pensla på chokladen och fixa med tårtan.

    Enkelt recept
    Kom bara ihåg att hålla koll på marängen så att den inte blir brun.

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2011-06-20 22:38:34 följande:
    tack  
    Mycket viktigt att du låter den svalna på galler inte på bakplåtspappret/i formen !!

    Jag lät mina bottnar vara kvar i ugnen på pappret, för att torka i eftervärmen - de blev suuuuper sega!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ängaboll skrev 2011-06-21 17:59:38 följande:
    Jag ska baka till barnens förskola och ska göra ägg- och laktosfria cupcakes.
    Något som har ett bra äggfritt muffinsrecept?
    Och hur gör man en laktosfri frosting när man inte kan använda philadelphiaost?
    http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=240 (läs kommentarerna för tips)

    Det finns mjölkfritt margarin, laktosfri mjölk och laktosfri färskost/cream cheese.
    Valio och Arla har laktosfria produkter.

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Upptagen skrev 2011-06-22 19:28:36 följande:
    Jag ska bjuda på flera tårtor på midsommar, bland annat en med jordgubbsgrädde och dumlefluff. Tror ni att jag kan lägga ihop den imorgon?

    Den andra ska vara med lemoncurd och har två vanliga sockerkaksbottnar och en marängbotten, fungerar även den att lägga ihop redan imorgon eller kommer marängen att bli tråkig? Hur länge klarar sig lemoncurden i kylskåp, kan jag göra den redan idag tror ni?
    Det går alldeles utmärkt att fylla tårtorna imorgon - plasta in dem ordentligt bara.

    OBS! Du måste pensla marängen noga med smält choklad för att den inte ska smälta!

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Fru Indosaurie skrev 2011-06-23 21:50:33 följande:
    Om jag vill spritsa såna här moln: cakecentral.com/gallery/42727
    vad tror ni att jag ska sprita med? alltså vad är det vita?
    Smörkräm enligt bildtexten.
    Testa SMBC eller FWF ?
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Greksmurfen skrev 2011-06-23 22:00:24 följande:
    lite assistans: vart hittar jag champagnemouse pulver?!? vet att ja var inne i ngn butik som hade det på webben men kommer inte ihåg vart ja såg det ......
    Jag har letat "överallt" (länkar via Bagerskans hemsida) men kan inte hitta moussepulver med champagnesmak.

    Mitt förslag är att du köper neutralt moussepulver och smaksätter med champagneessence.

    eller letar vidare
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Fru Indosaurie skrev 2011-06-24 20:00:30 följande:
    Haha! bra att jag läste..

    smbc? fwf?  
    smbc = Swiss Maräng Butter Creme (stavning?)
    fwf = Fluffy White Frosting
    Pojkar kan viss ha LÅNGT hår! Hälsa W det !
  • Ankmor
    Lady Namárië skrev 2011-06-25 10:19:29 följande:
    Jag behöver modellera dinosaurier (min unge har sett för mycket "Landet för längesedan ), men hittar ingen steg-för-steg-beskrivning. Någon som har en länk?
    Här kan du se hur man gör olika sorters dinos.
    http://www.ehow.com/video_4429946_making-arts-crafts-projects-kids.html

    En annan sida...
    http://www.sculpey.com/projects/themes/fun-kids

    Dessa sidor är förvisso för lek med lera, men du kan säkert få inspiration ändå.
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17