Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Tuttie skrev 2011-08-18 15:58:29 följande:
    Jag fyller år nästa vecka och funderar på att göra en vanligtårta med "surströmingar" på..
    Någon som gjort en sådan tårta?

    Här har du inspiration! Helfestlig tårta!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    gullunge1 skrev 2011-08-18 19:47:31 följande:

    Undrar om man kan göra en choklad botten på "3 lika" recptet?Nån som vet hur mycket man byter ut mjölet/potatismjöl mot kakao? 



    Kanske kan detta vara till någon hjälp?

    Leilas tips! Om det är knepigt att få bakplåtspappret att lossna från plåten kan man lägga en fuktig handduk på pappret i någon minut. Då brukar det lossna lättare. Byt ut ½ dl vetemjöl till kakao om du vill göra en chokladrulle, men lägg då till 50 g smält smör i smeten också eftersom kakaon har en tendens att torka ut kakan.

    Hittade det på denna sidan... 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ova skrev 2011-08-19 07:18:47 följande:
    Imponerad. Är fiskarna modellerade? Hur får man i så fall till fjällen?
    Vad jag kan se är det inte äkta fisk.
    Fjällen ser ut att vara "siltryckta" , typ mot en metallsil.

    Fråga i bloggen, du får säkert svar där. 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ova skrev 2011-08-21 19:51:43 följande:
    ¨men tänk vad överraskade gästerna hade blivit om det var äkta surströmmingar. En ny smakkombo!
    hehe! 
    Nog för att jag är en "äkta" surströmmingsälskare men den kombinationen låter jag nog bli att testa...
    Kräks 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor

    Är det fler än jag som får upp en inloggningsruta i bild-tråden?


    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ankmor skrev 2011-08-25 10:29:43 följande:
    Är det fler än jag som får upp en inloggningsruta i bild-tråden?
    Här är bilden;
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Sokkerkakan skrev 2011-08-23 21:00:29 följande:
    Hej alla tårtexperter! Jag undrar om man kan använda marängtårtbottnar och ändå göra en klädd tårta (marsipan) så att säga? Jag har blivit ombedd att göra två tårtor till en 40årsfest på lördag och eftersom jag jobbar och har hand om en 1-åring på dagarna har jag inte så mkt tid över till tårtbak. Tänkte mig nåt enkelt men ändå att den ska va snygg på utsidan..

    Och OM det nu funkar med marängbottnar, kan man göra en våningstårta med marängbottnar eller är det svårt att få i stödpinnarna?
    lilla gumman 85 skrev 2011-08-24 12:31:57 följande:
    Jag har gjort våningstårta med marängbottnar... Har då haft marsipan på toppen men spritsat kanterna med grädde (med tanke på att de kan "sjunka" en aning allt eftersom den sätter sig) Jag tycker att en marängtårta inte ska vara monterad och klar mer än 5 timmar innan den ska ätas... annars tycker jag att den blir för mjuk och kladdig och man känner knappt konstistens-skillnad på botten och fyllning!
    Som stödpinnar hade jag en grövre typ av blom/grill-pinne.
    Ett litet tips;
    Pensla bottnarna med smält choklad runt om så smälter de inte lika snabbt = blir inte kladdigt/mjukt... 

    Smart idé med våningsttårta av maräng.
    Det skall jag nog testa på någon gång, min sambo är helgalen i maräng.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    SoligFråga till er allihop i tråden; Solig

    Finns det behov av att jag startar upp en ny tråd med en "renare" trådstart?
    eller
    Är det ok med ovanstående trådstart = denna tråd lever vidare ?
    Om behov finns fixar jag ny tråd på söndagkväll...
  • Ankmor
    Sigrid skrev 2011-09-01 11:20:14 följande:
    Jag tycker det är ok att fortsätta i samma tråd.
    Hoppas däremot på att förslaget jag lämnat in till Familjeliv om att kunna favoritmarkera vissa inlägg i en tråd går att fixa.

    Ok, då har jag en åsikt

    Det där med att kunna favoritmarkera vissa inlägg vore bra! 
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17