Sokkerkakan skrev 2011-08-23 21:00:29 följande:
Hej alla tårtexperter! Jag undrar om man kan använda marängtårtbottnar och ändå göra en klädd tårta (marsipan) så att säga? Jag har blivit ombedd att göra två tårtor till en 40årsfest på lördag och eftersom jag jobbar och har hand om en 1-åring på dagarna har jag inte så mkt tid över till tårtbak. Tänkte mig nåt enkelt men ändå att den ska va snygg på utsidan..
Och OM det nu funkar med marängbottnar, kan man göra en våningstårta med marängbottnar eller är det svårt att få i stödpinnarna?
lilla gumman 85 skrev 2011-08-24 12:31:57 följande:
Jag har gjort våningstårta med marängbottnar... Har då haft marsipan på toppen men spritsat kanterna med grädde (med tanke på att de kan "sjunka" en aning allt eftersom den sätter sig) Jag tycker att en marängtårta inte ska vara monterad och klar mer än 5 timmar innan den ska ätas... annars tycker jag att den blir för mjuk och kladdig och man känner knappt konstistens-skillnad på botten och fyllning!
Som stödpinnar hade jag en grövre typ av blom/grill-pinne.
Ett litet tips;
Pensla bottnarna med smält choklad runt om så smälter de inte lika snabbt = blir inte kladdigt/mjukt...
Smart idé med våningsttårta av maräng.
Det skall jag nog testa på någon gång, min sambo är helgalen i maräng.