• mattek

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • Iswara

    @Nelson: Tackar för tummar och tår. Fick höra ifrån läkaren på IVF-kliniken i Falun för ett par dagar sedan att han, sedan han gått igenom våra papper, gav oss en ca 15-20%ig chans att lyckas med IVF, så vi lär behöva så många tummar och tår som kan undvaras... 

    @MrGecko: Underbart att höra att det sitter. Njut en stund åt mig med  

    @Wolfstein: All lycka till Er. Jag håller tummarna för Er!


    Per aspera ad astra!
  • Iswara

    Hallå alla glada!

    Nu har vi blivit insparkade på banan igen, och det med besked den här gången. Korta metoded, så man (läs jag) hann ju knappt fatta vad som hände. ET sön 22/5 där läkaren talade om att han ville sätta in Två embryon vilket kom som en smärre chock, så nu ruvar min underbara fru på två perfekta små pyren.

    Nu är det bara att vänta och hoppas....igen!!

    Allt gott till Er andra!


    Per aspera ad astra!
  • Nelson80

    härligt Iswara! Vi gjorde ET 23.5 så vi ligger rätt nära då! Dock med ett embryo men förhoppningsvis klamrar det sig fast :) härligt med någon som också inlett ruvandet samtidigt med oss! Lycka till och tummarna håller vi för oss alla!

  • Iswara

    @Nelson80: Gratulerar. Då har Ni också TD nånstans runt nationaldagen alltså? Jag håller så många tummar och tår jag kan avvara för oss alla!!

  • Jobe

    Hej!
    Lägger till mig i denna tråd. Har en historia med flera misslyckade IVF-försök under några år. Fick ET första gången vi försökte och hoppades på ett mirakel, tyvärr så fastnade det inte och vi tog nya tag efter några månader. Den gången gick det trögt från första början och frun fick ökade doser hela tiden. Slutligen så blev det några stycken blåsor som ansågs innehålla ägg...tji fick vi, inga ägg, och vi hamnade i ett psykiskt mörker och mådde riktigt skit båda två, den julen va inte kul......... 
    Vi bestämde oss för att ta en paus i barnjakten men som kanske fler här känner igen så kom suget tillbaka och fram mot vår/sommar var det dags igen. Denna gång gick allt väldigt bra och allt såg perfekt ut vid varje vul, vid äggplock så kom det en riktig "käftsmäll"....... inga ägg denna gången heller trots fem perfekta blåsor.
    Av läkare fick vi rådet att ställa oss i en till synes oändlig kö för äggdonation alternativt påbörja adoption. Valet just då var att vi ville försöka med donation och kanske även under tiden dra igång adoptionsprocessen. På grund av studier så kom jag i kontakt med nya personer och fick i klassen en vän vars fru ville donera ägg, problemet var att hon var gravid så det blev inte så mycket mer prat om det men vetskapen fanns hela tiden. Klasskompisens fru födde och ammade... tills en dag då hon bestämt sig att hjälpa oss som korsdonator. Tack vare hennes uppoffring gick köandet lite snabbare och vi har nu fått en donator. Resultatet blev ett ägg till ET och två eskimåer och vi va överlyckliga, nu jäklar........
    För att sluta inlägget på ett bra sätt...... Denna vecka (torsdag  16/6) PLUSSADE vi Glad... 
     

  • Nelson80

    stora grattisar från mig med Jobe! hoss fick vi för en tid sedan minus på första syskonförsöket men nu kör vi på nytt med två toppembryon!

  • Iswara

    Vårt sista landstingsförsök gick åt h-vete det med... Nu blir det kromosomtest och sånt tok innan det är dags för första (och förhoppningsvis enda) betalförsöket till hösten! All lycka till Er andra!

  • Jobe

    Får tacka för gratulationerna. Iswara, lider med er. Baksidan av denna karusellen är vi ju tyvärr många som oxå får känna men hoppas att det går bra i slutändan för er... Själv så vågar man inte ta ut några allt för stora svängar än här, även om plusset fortfarande håller i sig.

  • merion

    Hej!

    Hittade precis denna tråden. Jag och min fru har genomgått IVF. Vi började för ca. 1 år sedan och sedan dess har vi varit med om överstimulering och ägg som inte klarade upptiningen etc.

    Den 19:e juni kunde vi åka ner till Malmö för insättning av ett jättefint befruktat ägg. ca. 1 vecka efter det så plussade vi :D . I detta skede vågade jag dock inte tro att det var sant utan var fortfarande tveksam och vågade inte ta ut segern. Sen skickade vi ett blodprov och då låg HCG-värdet på 49, vilket är 1 under vad RMC i malmö anser som gravid... Alla förhoppningar man hade byggt upp från det att man plussat på stickan tills blodprovet rann ut i sanden. Vi fick en ny tid för blodprov 1 vecka efter detta (den längsta veckan i mitt liv). När vi fick svaret på detta blodprovet så hade HCG-värdet ökat till 1200 så allt var i sin ordning =)

    Så nu är vi inne i vecka 11 och allt är som det skall. Var på ultraljud och fick se en liten, liten bäbis. Det var helt sjuk känsla att se det. 

    Lycka till alla ni som försöker och håll modet uppe! 

    Iswara: Fortsätt kämpa! Plötsligt så är det eran tur. Håller mina tummar för er! 

Svar på tråden IVF pappor...