• mattek

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • VVVeni

    "Vi" är nu i vecka 23 !  magen blir bara större och större!  Bästa tiden i mitt liv just nu,!

  • Nelson80

    Häftigt VVVeni!
    Det är bara att njuta och förbereda er för det som komma skall :)
    Vi firar snart ettårsdag hos oss :)

  • VVVeni

    Ja det är ordentligt roligt nu, har precis kännt  första sparken  för mig då, =) 

     Ett år,  det går fort förmodar jag!?

  • mattek

    Tjena grabbar!
    Nu e jag tillbaks =)
    Vi va till IVF kliniken i Måndags och fick tillbaka en "frysis" som vi hade kvar från första gången, SKITROLIGT!
    Va roligt att läsa hur de går för er oxå, längtar tills vi är lika långt gångna =)
    Har testdag 29:e aug så vi håller tummarna!

    Sköt om er, peace!

  • tvillingpappa79

    Håller verkligen alla tummar för er! Vi försökte få barn i 4 år varav 2 i ivf-behandling. Vi gjorde 4 hela försök med ett antal "frysisar" på varje. Allt detta tog hårt psykiskt på oss och jag vet verkligen vilket mörker man kan hamnai och precis när man tagit sig upp igen så ska man in i ett nytt försök. Inför sista behandlingen tvekade vi verkligen om vi orkade. vi bestämde oss iallafall för att försöka mest för att ha gjort det. En morgon i januari förra året kom min fru så in med ett graviditetstest med den vackraste bli linje jag någonsin sett. Jag grät och skrattade så jag skakade i en timme. PÅ ägg nummer 10 och 11 kom våra älskade barn och jag är nu stans malligaste pappa till en pojke och flicka på 9 månader. se nu till att ta hand om varandra riktigt ordentligt och tänk på att det också finns andra sätt att bli föräldrar på. Mitt hjärta slår för er den 29e.

  • Wolfstein

    Hej!
    Ny medlem på FL och den här tråden. Vi genomgår just nu vår första IVF. Frun är ruvare i dag 1. Väntar med spänning och oro. Jag vill gärna komma i kontakt med andra blivande IVF pappor.

  • Nelson80

    Snart är det dags mattek! Hoppas ni får ett fett blått streck!
    Full fart hos er då kan jag förstå,  tvillingpappa29 :) Dom små liven överraskar en varje dag :)
    Välkommen hit Wolfstein. I denna tråd finns det flera som gått genom IVF med både negativa och positiva resultat. Så bara att fråga på om det finns något du undrar.

  • Iswara

    *Puffar* tråden lite då jag är mitt i det första IVF-försöket med frun. Jag har insett att vissa av tankarna och rädslorna är desamma hos mig och frun, men att andra är helt mina egna..


    Audiatur et altera pars
  • KingOfTheRoad

    Tjena allihop!

    Jag har varit inne och läst denna tråden ett flertal gånger, men har tidigare aldrig skrivit.
    Jag och min fru har kämpat med att försöka få barn i ungefär tre års tid. Under denna period har vi gått igenom tre missfall, två utredningar, en studie och ett antal olika medicinkurer, bland annat pergotime. Vi har ännu inte gjort något IVF, men diskussionerna kring det blossar upp då och då där hemma. Det är lite därför jag skriver nu: hur har era respektive reagerat på IVF-behandlingen? Har de tyckt att det varit obehagligt med alla hormoner och behandlingar? 
    Min fru har tidigare reagerat kraftigt på sina olika kurer, allra värst var det med pergotime. Hennes humör sviktade kraftigt och hon mådde illa i stort sätt jämt. Detta har gjort att hon tvekar inför att sätta i gång med IVF. Vi har redan påbörjat adoptionsprocessen, med föräldrarutbildning som startar till våren. Så bara där försvann ju mycket av stressen med att längta efter barn. Dock verkar det som att frugan inte riktigt kan släppa IVF helt och hållet. Personligen anser jag att hon har veto-rätt i frågan eftersom det är hennes kropp, så därför har jag inte tagit upp det eller försökt trycka på om det utan det är hon själv som tar upp det. Hon har sökt lite information på egen hand och vi har även kontaktat läkaren som är ansvarig för studien där vi deltagit, men man får ju liksom aldrig någon information annat än den rent medicinska. Det jag undrar nu är hur det varit för er andra. Var det självklart för er att göra IVF-försök? Vilka argument hade ni för och emot?
     
    Hoppas på svar för när man funderar själv tenderar man att fastna i en cirkel känner jag =)

    Ha det fint! 

Svar på tråden IVF pappor...