• malush

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    mrs coon

    Grattis till den kommande bebisen, gud vad underbart! {#lang_emotions_flower}

    Tycker det är klokt att läsa mycket, speciellt om förloppet. Och som du skriver så kan ju även din erfarenhet av katter hjälpa!
    Vad jag förstår så är det ändå inte många bebisar som föds i hemmet (om man inte valt det) trots att folk ibland bor timmar från sjukhuset. Och dessutom är du ju väldigt förberedd då om om om det skulle ske
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Tack Kajak för din berättelse

    Och tack abuelita för länken! {#lang_emotions_smile}

    Följer för övrigt dina trådar om sen avnavling med stort intresse! Ska definitivt begära det. Ska även läsa mer om det innan den stora dagen samt få min sambo att läsa på så han vet vad det handlar om och varför man ska begära det.


    Bf ♥100723♥
  • malush
    Mountains skrev 2010-02-17 18:58:24 följande:
    Vilken bra tråd, den ska jag följa. Ska ha min andra i maj, hon föddes med akupunktur och lustgas. Den här gången vill jag inte ha lustgas, eftersom den gav mig stooora minnesluckor. Den här gången vill jag skippa all medicinsksmärtlindring och se om jag klarar mig med akupunktur och TENS. Ska börja läsa på lite andning och om dyktekninken.   
    Välkommen {#lang_emotions_flower}

    Vilken otroligt söt bild du har!
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Louvre skrev 2010-02-17 21:04:08 följande:
    Hej! Jag födde min dotter för snart 1 år sedan utan smärtlindring och det gick bra Det var så lugnt och fint att jag  funderar på att göra det hemma denna gång, ska föda i maj igen.  Att föda på knä var bra för då gör tyngdlagen sitt och att coola ner i sinnet, liksom gå in i sig själv funkade för mig. Jag gjorde inget speciellt, bara följde med och kroppen klarade det "omöjliga"
    Låter härligt!
    Mandragora skrev 2010-02-17 21:12:36 följande:
    Jag läser och blir inspirerad ... suger åt mig som en svamp. Gick in i vecka 40 i dag och har 6 dagar kvar till BF. Det känns som att det bara är maken och jag som är lugna och njuter av graviditetens sista dagar (eller veckor).
    Gud vad skönt att ni är lugna och njuter! Verkar vara många som blir lite smått hysteriska i slutet (eller t.o.m innan) för att det inte händer något
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Mandragora skrev 2010-02-17 22:21:08 följande:
    Ja och det är synd. Överallt läser jag om kvinnor som "går över tiden" vilket i själva verket innebär att de har passerat dagen för BF med några dagar eller någon vecka. Det heter ju beräknad förlossning. Inte bestämd födelsedag. Och alla dessa gravida som försöker pressa fram någonting genom att dricka alkohol eller ricinolja eller ränna timmar i varuhus och allt vad de hittar på. Jag förstår det inte.
    Ja jag ska försöka att inte rikta ALL min energi på just det specifika datum vi fick på RUL (blir ju oftast inte det..) Tycker också det verkar jobbigt att behöva ta till massa metoder och liksom försöka forcera fram något (säger jag som har 5 månader kvar )
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Så kul med många som vill hänga på! {#lang_emotions_sunny}mamma till F
    Du har så himla bra tips! Jag fyller på mina anteckningar för fullt här. Det där med att en positiv inställning är halva vägen till en bra upplevelse är ju så sant! Det känns som att den mentaliteten är superviktig kring detta med förberedande inför förlossning.

    Mountains
    Jag har funderat på det där om det skulle gå helt emot vad man planerat..jag menar - en förlossning är ju inte skriven i sten innan den sker.. Svårt egentligen, för jag vill ha inställningen att MS (bra initiativ Kaffemoster ) inte är något jag kommer ta (Abascal skriver något i sin bok "Att föda" om att de som kommer in och tänker att "jag vill ej ha ms, men blir det så så blir det så" oftare tillslut ändå väljer ms än de som helt litar på att de inte vill ha..) men samtidigt är jag rädd att föreställningen blir för stor innan och därmed besvikelsen stor om det inte skulle gå som planerat.. Svår balansgång det där tycker jag..


    Bf ♥100723♥
  • malush
    Abrakadabra skrev 2010-02-20 22:33:05 följande:
    -> fusion lunatique magique, du kanske kan lägga till förkortningen i trådstarten så att de som eventuellt kommer in och inte läser Kaffemosters förslag fattar att vi pratar om medicinsk smärtlindring och inte sjukdomen? Kanske även lägga till IMS=icke medicinsk smärtlindring?
    Gjort missade dock "ims" men folk får fatta det
    Bf ♥100723♥
  • malush

    Kan ej nog uttrycka hur givande det är att läsa era berättelser!


    Krake skrev 2010-02-20 23:22:58 följande:
    Fattar faktiskt inte vad andra har med det att göra! I vilka andra sammanhang är det ok för folk att diskutera och ha åsikter om mitt underliv!? Det är privatsaker.  Om någon ger mig förmånen att få höra om hur hon upplevde eller tänker inför sin förlossning, är jag tacksam och lyssnar. Inte berättar hur hon borde göra/gjort!
    Håller verkligen med. Det ÄR privat.

    Dock tror jag att förlossning är så enorm känsloladdat för många att en del automatiskt går in i någon form av "försvarsläge" (syftar på kvinnor som redan fött barn) och liksom menar på att "du vet inte vad du pratar om, du vet minsann inte hur ont det gör" och det gör man ju inte om man ej fött barn innan {#lang_emotions_tongue_out} men genom att säga att man vill testa utan ms så liksom inkräktar man på "deras" område.. jättedumt men jag tycker mig ha mött just detta beteende hos en del.. nästan ett himlande med ögonen och en suck.. så trist när man ödmjukt förklarar en önskan som man ju har all rätt i världen att ha
    Bf ♥100723♥
  • malush
    Abrakadabra skrev 2010-02-21 08:25:59 följande:
    Ja, nog är det så, man får inte ha en föreställning om hur man vill föda (såvida man inte säger att man ska ta EDA) om man inte har fött barn. Jag brukar säga att jag vill föda utan MS men att jag kanske kommer att vilja ha det när förlossningen väl drar igång – dels för att det faktiskt kan vara så, men framför allt för att folk vill höra det *suck*
    Ja visst är det så.. man blir liksom lite ursäktande.. {#lang_emotions_yell}
    Bf ♥100723♥
Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring