Inlägg från: Melisabeth |Visa alla inlägg
  • Melisabeth

    MajMammor 2007 15

    Isabella vill bara skriva på datorn. Eller om hon kunde skulle hon säkert göra mer, men hon brukar få sitta och "skriva brev" ibland.
    Annars har vi inte lärt henne ett dyft, hon lär sig nog tids nog ändå - och personligen tycker jag hon är för liten. Men det kan ju säkert ha med att göra att jag är totalt ointresserad och väck gällandes datorn. hade jag haft intresse så hade jag säkert varit piggare på att lära henne.
     


  • Melisabeth

    Här har jag fått en åthutning idag om att jag inte får missbruka ordet senare. Senare tillfälle kan tydligen (allt enligt Ellan på såklart) INTE betyda "senare dag" utan bara "senare samma dag". Annars heter det minsann "en annan dag", inte "senare tillfälle". Så det så!!!


  • Melisabeth
    mumia skrev 2010-10-27 22:02:29 följande:
    Hej hej! hemma igen. Det har varit underbart i Spanien. Allt har gått jättebra och Jolina tyckte det var jättespännande att flyga. Däremot gillade hon inte vågorna i havet
    Lagom varmt och soligt och bara slappat.
    Låter trivsamt
    Välkommen hem till det mindre trivsamma!

    Jag letar ständigt efter bevis på att min unge inte är helt knasig, men jag hittar aldrig några - bara motsatsen:

    *Slår på barnkanalen och konstaterar att det bara är för stora barn (dvs inget som hon fattar eller tycker är roligt)
    *Byter kanal, till nyheterna
    *"Fast du Ella, ska du titta på nyheterna?"
    *"Men tyst mamma, det är VIKTIGT!!!" *hyssjar och blänger åt mig*
    ...
    *Tittar vidare på nyheterna*
  • Melisabeth
    2små2stora skrev 2010-11-10 08:08:08 följande:
    Idag får J vara hemma precis när hon ska ta på sig overallen så kräks hon 2 ggr. Nu har hon klätt på sig och gått ut i snön så jag lurar på om det inte var muffinsen och pepparkakorna hon åt igår som ställt till det.
    Får hoppas, så det inte är nått värre.

    Jag blir ofta förundrad över tankebanor som barn bjuder på.
    Jag tittade på tv i vardagsrummet och Ellan frågade om hon fick se på barn kanalen i vårt rum. Visst det går bra.
    Efter en stund kommer hon med fjärkontrollen, och pekar samtidigt på den till vardagsrumstvn (som har en mindre kontroll) och säger:
    "Mamma, går det bra om jag byter till den lilla, jag hittar inte knappen på den här!, och det gör jag på den lilla"

    I vardagsrummet ligger barnkanalen på 7an, och i sovrummet 12an. 7 finns det ju en knapp för, men 12 får man snabbtrycka in eller flippra sig fram till, och det kan hon inte. Så logiken var ju då att byta till den där man tryckt på 7an bara.

    Jag tyckte det var ett lustigt resonemang, men insåg sen att det är ju inte alls "ologiskt" att det är fjärrkontrollen som det hänger på, hon har ju ingen aning om att det är tvn i sig som är programerad
  • Melisabeth
    2små2stora skrev 2010-11-10 09:05:46 följande:
    Smart unge du har  
    J har ingen aning om var kanalerna ligger. 

    Däremot lyckades hon skicka ett sms till maken igår det stod ammdadd7mamm = mamma jag fattade aldrig att hon skickade något förrän han ringde och frågade vad jag skrivit.
    haha, klassiker
  • Melisabeth
    Tess82 skrev 2010-11-19 10:08:08 följande:
    Finns det fler av barnen som glömmer bort att gå på toaletten? Linnea kissar på sig (alltså det blir vått i trosorna, inte helt nerkissad) minst en gång om dagen. Försöker påminna att hon måste gå på toa men hon är inte kissnödig sen 5 min senare så har det kommit kiss i byxan. Brukar inte fråga utan bara säga att nu måste du gå och kissa och ofta så kommer det ju kiss men det är lätt att glömma för oss också. Hur ska man göra? Tycker det är dumt om hon går och är våt nu när det är kallt ute så hon åke på uvi eller nåt sånt.
    Så gör Ellan ibland också. INte varje dag, men det kommer i perioder.
  • Melisabeth

    Hej tjejer. I fredags började jag på praktik, på skatteverket. Det tog helt luften ur mig - trots att det inte var alls krävande dag. Så jag har inte hunnit med typ nått på hela helgen.

    DP - härligt att höra att _maken_ inte ångrade sig eller nått

    Nu med praktiken så kommer det för första gången bli i princip heltid för Ellan på dagis. I fredags hade hon somnat när de tittade på film, så det verkade vara lite slitigt. Dessutom måste hon (och jag för den delen) lära oss att gå upp tidigt på morgonen. Men men, nått att göra och lite erfarenhet är alltid bra att ha.


Svar på tråden MajMammor 2007 15