Hur gör du sås?
spinn off-diskussion från annan tråd
spinn off-diskussion från annan tråd
Till lax
Creme fresch
Rom
Citronpeppar
Till grillat.
Chreme fresch
grönsaksbuljong
vitlök
örtkrydda
1 min i micro!
Stek
Matlagningsjougurt
vitlök
brunfarin
Borde gå och göra klumpfri sås med toppredning men jag har aldrig lyckats så jag gav upp och köpte färdigredning.
Sås utan grädde (lättgrädde) är bläh, då tar jag hellre bara lite sky.
Men bränner man inte såsen då? Eller måste man stå o röra konstant i tre minuter?
Brukar mer eller mindre alltid göra toppredning
Men när du ska ha i mjölet i, hur välblandat är det med vätskan? Och hur länge kokar de sedan?
jaha, jag reder med en gång och sen låter allt götta till sig
Jag steker köttet (eller köttbullarna eller whatever), och för varje stekomgång häller jag vatten i stekpannan och häller sedan skyn i grytan med köttet. När allt är stekt, får köttet koka i skyn 15-60 minuter (beror på vilken sorts kött det är). Plockar sedan ur köttet och reder skyn med vetemjöl+vatten. Det får koka i hop minst 3 minuter, och så brukar jag smaksätta med 2-3 droppar soya. Sedan lägger jag köttet i såsen igen eller serverar det separat.
Enligt min ständigt viktväktande svägerska, så blir såsen tillräckligt fettsnål för att hon ska kunna äta lite.