• Bette

    ÄD på KS/Huddinge tråd 7

    plupp06 skrev 2010-03-21 11:30:17 följande:
    Oj, mår din lilla kille dåligt?? Hoppas undersökningen går bra i morgon då. Trodde våren var på väg igår när det var strålande sol och 10 plusgrader ute igår, men idag så snörar det igen. Jag fick även bevisat svart på vitt igår att magen faktiskt börjar bli lite större. Plockade fram en tunnare vinterkappa och jag kunde inte knäppa den
    Vad härligt att magen växer som den ska. Jo det kommer säkert gå superbra, han kissar som han skall, läkarna vill bara vara på den säkra sidan så att säga det är därför de skall göra den här undersökningen. Njurbäckendilatation är vanligt på killar. Det som man kan få göra är att ta antibiotika i upp till ett år.

    Jo det snöar här också, trodde verkligen att våren hade kommit.

    Bette
  • Bette
    plupp06 skrev 2010-03-22 21:32:29 följande:
    Emmylou: Jag förmodar att du med andra ord inte hinner med någon peeling och inpackning när du tvingas stressduscha..bäst man passar på att njuta av sådana små vardagssaker. Hoppas separationsfasen går över snart. Bette: Hur har det gått på sjukhuset idag med C? Amelie: Yoga låter trevligt, jag själv går på vattengympa. Emmylou tipsade om profylaxkurs, jag funderar på att dra med gubben på en sådan. Ankie: Vad skönt att din lilla tjej sover så bra. Var hos BM i eftermiddags, givetvis hade jag socker i urinen, ska dit på torsdag igen och kolla. Jag funderar på om det påverkar att jag åt lunch ca 1,5 timme innan där jag drack 2 stora glas juice + 1 glas mjölk. kram kram på er andra oxå!!!!
    Undersökningen var över ganska snabbt, men lillkillen skrek hela tiden, det var jättejobbigt för mig som mamma. Som tur var så var min make med också. Får slutgiltigt svar på fredag. Lillkillen var så duktigt, jag är så stolt över honom. De droppade in kontrast i hans urinblåsa och så röntgade de samtidigt, de ville se om han kissade ur sig kontrasten eller om den backade, men jag kan säga att han hade världens stråle, kissade rakt ut över hela golvet, det kunde personalen få tyckte han{#lang_emotions_smile}.

    Idag kommer min brors fru över och deras yngsta dotter, tänkte slänga ihop en köttfärssås och spaghetti till lunch, det går fort och är gott. Hoppas att ni alla får en superbra dag.

    Kram kram

    Bette
  • Bette
    plupp06 skrev 2010-03-24 14:32:33 följande:
    Omstart: Låter ju helmysko att progynon ska vara slut hos tillverkaren?? Jag har en oöppnad förpackning progynon (2mg a 100st) du kan få om du vill. Bette: Skönt att allt gick bra hos farbror doktor.
    Det var ingen farbror utan en kvinna{#lang_emotions_wink}. Vi får röntgen och ultraljudssvar på fredag, hoppas innerligt att vi får sluta med antibiotikan då. Vi håller nu på med lunch och mellanmål eller middag, så till lunch får han lite puré + ersättning och till mellanmål eller middag får han gröt + ersättning.

    Ha en superbra eftermiddag/kväll

    Bette
  • Bette

    Godmorgon tjejer,

    Hoppas att ni kommer få en riktigt bra dag. Idag skall jag och C ut och promenera och bara softa. Nu skall jag duscha och sedan göra iordning C och så blir det lunch för honom.

    Ha en superdag

    Kram kram

    Bette

  • Bette
    plupp06 skrev 2010-03-25 17:21:47 följande:
    Hej hopp! Har vart hos BM idag och allt var bra. Sockret var helt normalt denna gången vilket var en lättnad. Däremot så blev barnmoskan lite fundersam över hur mitt HB kan ha ökat såpass mycket sedan inskrivningen. HB ska normalt sjunka i denna perioden samt att jag tar inget tillskott alls som innehåller järn, fär väl sluta äta broccoli helt enkelt
    Tar du trombyl eller något liknande preparat under graviditeten?

    Bette
  • Bette

    Godmorgon alla glada tjejer,

    Hoppas ni har det superbra. Igår ringde doktorn till oss och meddelade att urinblåseröntgen hade gått bara bra, men det som de har sett är att det är stopp i ena njuren någonstans så vi skall göra en till röntgen för att se vart någonstans stoppet är och om det är något barnläkarna/urologerna kan operera. Det kom lite som en chock alltihop men den andra njuren fungerar superbra sade doktorn. Man kan leva med en njure utan problem. Eventuellt är det stopp i en uretär och då kan urologerna operera, vidga uretären som vid en kranskärlsop när man vidgar kärlet och stentar.

    Vi åkte sedan till Babyland jag och sonen och han har fått en riktig matstol, en Stokke Tripp Trapp, en blå, den senaste färgen. Ikeastolen skall vi ha som slit och släng stol, bra att kunna ha ute på terassen i sommar och sedan ta med till landet, helt enkelt en bra extrastol. Kan verkligen rekommendera Stokkes stolar, finns i så söta färger med matchande sittdynor till. Stolen skall monteras idag. Fördelen med den stolen är att barnen använder den upp till ca 10 års ålder, vuxna kan sitta på den också. Det finns en liknande som heter Brio Sit som ser ut som tripp trapp men den är inte lika snygg tycker jag. Visst var stolen mycket dyr men som sagt så kan lillkillen ha den länge.

    Hoppas ni alla får en trevlig helg

    Bette


    Min underbara son blir 4 månader nästa vecka
  • Bette

    Hej på er,

    Jag är fortfarande chockad, min son kanske bara har en fungerande njure. Vi skall snart göra en röntgen till och se vad den visar, om det är så att urologerna/barnläkarna kan göra något åt det.

    Hoppas ni alla får en bra söndag

    Kram kram

  • Bette
    Leiben skrev 2010-03-28 10:48:16 följande:
    OJ! vad innebär det egentligen?
    Man kan leva med en fungerande njure, det går alldeles utmärkt. Men vi vet ej om det är så att den andra också fungerar eller om den inte fungerar alls. Vi skall på en till röntgen för att kolla upp vänster njures funktion.

    Bette
  • Bette
    plupp06 skrev 2010-03-28 13:02:27 följande:
    Jobbigt att oroa sig, man vill ju att ens barn ska må bra såklart. Hur kom det sig att ni upptäckte att något var fel?  kram
    På ett ultraljud i vecka 26, noch ultraljudet då man kollar flödet i navelsträngen och kärlen till livmodern etc.

    Bette
  • Bette
    Pricken76 skrev 2010-03-28 12:59:22 följande:
    Bette: Förstår att det känns jobbigt att han bara har en fungerande njure...hoppas urolgen kan operera uretären. Emmy: Var du möjligen på Babyproffsen igår och köpte en Britax Hiway? De hade bra pris igår Vi köpte en sådan...men det dröjer ett par månader innan vi ska börja använda den. Härligt med te i solen. Jag hoppas på att kunna grilla lite i påsk. plupp06: Sitt du i din snöhög och njut av livet. Kanske kan du ta dig en stilla pulkatur istället för slalom. Villsågärna: Kul med resor. Ha det så skönt i Egypten m maken. Här tror jag att amningen är påväg att trappas ut lite. Känns som om hon tycker det kommer för sakta ur bröstet och att hon inte blir riktigt mätt. Så jag kör lite bröst blandat med ersättning. Ha en skön söndag. Kram
    Vilken ersättning kör du med? Vi har Nan den är bra tycker vi. Idag har lillkillen kaskadkräkts och haft diarré, jag tror att han är lite förstoppad. Har nu fått i honom 150 ml ersättning + lite vatten som han verkar få behålla.

    Bette
Svar på tråden ÄD på KS/Huddinge tråd 7