• Skehamn2010

    Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?

    För det är ju inte helt ovanligt att killar skyller på att tjejerna såg mycket äldre ut än vad dom egentligen var.

    Säger tjejen att hon är 18 så måste han ju tro på det eller?

    Vad tycker ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?
  • Floriano Lutrell
    star83 skrev 2010-02-18 11:22:50 följande:
    Jag tycker att det är rätt äckligt att man som 12-13 åring vill vara med en 18-20 åring.
    Det är väl i så fall äckligare att en 20-åring vill vara med en 12-åring?
    Burn hajfajvmöppar burn.
  • tusselisan

    Jag och min sambo diskuterade just detta fenomen att det i varje by, stad samhälle whatever, finns killarna mellan 18-25 som kör runt i sina oftast hottade bilar medans deras 14-åriga flickvän sitter bredvid om inte så skaffar han en lätt då dessa tjejer är impade av dels åldern, dels bilen. Visst det är olagligt att ha sex med minderårig men eftersom tjejerna försöker ta sig in i "vuxenvärlden" så döljer de nästan undantag sin ålder från början och ser oftast mycket äldre ut! Själv var jag tillsammans med en 17 år äldre kille när jag var tonåring..det var ingen som kunde stoppa detta och vi var tillsammans i tre år. Hade absolut inget gemensamt med killar i samma ålder vid denna tidpunkt,(borde inte haft det med honom heller eg)  tycker alltså inte att man ska lägga skulden enbart hos killen, utan det är tjejerna som väljer vilka som ska välja dem..sen om det är fel eller inte i våra vuxnas ögon är en helt annan sak som är svår att göra något åt.

  • Skehamn2010

    Hade ni här i tråden reagerat likadant om en 20-årig tjej hade haft sex med er 14-åriga son? Hade det varit lika illa?

  • Jossebell
    Skehamn2010 skrev 2010-02-18 13:25:59 följande:
    Hade ni här i tråden reagerat likadant om en 20-årig tjej hade haft sex med er 14-åriga son? Hade det varit lika illa?
    Värre! märkligt nog känner jag spontant att det vore värre.
  • uniMog
    Skehamn2010 skrev 2010-02-18 13:25:59 följande:
    Hade ni här i tråden reagerat likadant om en 20-årig tjej hade haft sex med er 14-åriga son? Hade det varit lika illa?
    Lika olagligt ja.

    (och 14-åriga pojkar har väl knappt kommit in i puberteten!)
    I can Cum Lauder
  • Runa

    Det här med att det inte finns några killar som är ungefär jämnåriga som man har något gemensamt med, vad har man för intressen då? Jag vill minnas att jag när jag var 14-15 hade nära vänskapsband med tjejer och killar som var 12-19 ungefär, dvs folk som fortfarande gick i skolan. Vi kunde prata om det mesta och hittade på massa kul grejer ihop. Dessutom diskuterade jag glatt politik, religion, etik och moral osv, musicerade, ägnade mig åt friluftsliv mm med människor från kanske tolv års ålder upp till 60. Givetvis var de också mina vänner men inte lika nära, vi umgicks mer i grupp, och de flesta av dem som var äldre skulle aldrig ha drömt om att inleda en nära personlig vänskapsrelation med mig då det så lätt blir fel. Det kunde man sköta i andra människors närvaro. Undantagen var väl när någon mådde dåligt, då var det ju de äldres ansvar som äldre på något vis att hjälpa. Men jag vet att de flesta var mycket medvetna om att yngre tonåringar lätt kunde förälska sig i en vuxen. Och det var ok, så länge det stannade där och den vuxna inte gjorde närmanden i sin tur. De som inte kunde hålla det var helt enkelt inte mina vänner längre, och bland de flesta var faktiskt koden mot den typen av beteenden stark. Sen är jag väl medveten om att det ser annorlunda ut i samhället då det förekom i andra kretsar. I alla fall, man väljer sina vänner, nog måste man bo i ett ganska litet samhälle om det inte finns folk i ungefär samma ålder som delar ens intressen och värderingar?

  • Runa
    Skehamn2010 skrev 2010-02-18 13:25:59 följande:
    Hade ni här i tråden reagerat likadant om en 20-årig tjej hade haft sex med er 14-åriga son? Hade det varit lika illa?
    Jag reagerar starkare negativt. Men det beror väl på att du skriver att det skulle varit min son, inte det faktum att det är kille istället för en tjej.

    Jag hade en kompis som var ett par år äldre än mig som alltid var ganska omogen och på något sätt yngre än sin ålder. När hon var arton hade hon sex med en fjortonåring som hon var tokförälskad i och hans föräldrar fick spel och förbjöd henne att komma tillbaka. Jag förstår dem till fullo, i synnerhet då det var på hennes initiativ från första början.
  • 3 barns mamma84

    Men varför ska en 14 åring sex med en på 23år för huvud taget ??!!{#lang_emotions_yell}


    Ebba 050607 Amadeus 080814
  • carita1974
    pepprar skrev 2010-02-18 12:03:45 följande:
    Det finns ingen anledning att försvara att en 14-15 åring skall få ha sex med äldre partners.  Det  finns knappast något naturligt behov för barn att vända sig till äldre män med sin nyfikenhet på sex.  Är dom så intresserade så  kan dom skaffa sina sexuella erfarenheter tillsammans med någon som är mer jämngammal som dom känner bra och som dom kan lita på. Det är vårt jobb som föräldrar att lära dem att hedra sig själv och sina kroppar. Dom äldre killarna får lov att vänta tills man blir äldre själv och mogen att ta beslut. Tidigt mogen bör inte alltid innebära sexuellt mogen. Att man har ett moget sätt och uppfattas som äldre än man är har väl ingenting att göra med att vara redo för sex. Som man kan se här på fl så är alla så måna om sina små barn och har åsikter om det mesta som gäller barnen och deras uppväxt och skaffar sig gärna massor av information för att dom skall kunna skydda sina barn från allt ont som hotar i samhället och göra det bästa för dem. Att sen när dom blir 15 år släppa taget om dom och tycka att det är okej att dom sticker iväg och knullar med äldre killar skär sig ganska mycket i mina öron.
    Väldigt bra skrivet!
Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?