• Svar på tråden Fler som plussat efter IVF i feb09? Del 5
  • jennyz

    Jag har inte hört något om att man ska blanda? Borde det inte stå på paketet i så fall?? Måste kolla innan, hade tänkt börja i helgen, alltså lite tidigare än 4 mån, men en vecka kan väl inte göra någon skillnad... Vi har inget pulver kvar av ettan heller så jag kör tetra nu, det är smidigt, men blir ju rätt dyrt!! Men på kvällen blir dte nog tetra i fortsättningen också tills jag vet hur mycket hon ska ha i alla fall, för som det är nu så ska hon ju ha mer och det vet jag inte innan när och hur mycket...


    Vår älskade dotter föddes 26/10 2009
  • Turbon

    Vår bvc sa att man skulle blanda för att vänja magen vid det. Jag kommer ihåg att vi gjorde det med storebror också men jag kommer inte ihåg blandningen och jag glömde att fråga. Även med gröten skulle man ta det lite lugnt och bara ge 1 tsk per dag i 4 veckor. Håller med att det är smidigt med tetra, fast dyrt. Vi kör med det när vi inte är hemma. Nu dricker han mellan 120 - 140 ml var 3:e, var 4:e timma och då är det rätt lätt att veta hur mycket man ska göra med det vanliga pulvret.

  • TuWi

    Här växer det både på längden och bredden, pratas, suger på vänster foten, tuggar på allt och det nya just nu är att blåsa salivbubblor. Är blött och kladdigt överallt och det är ju onekligen lite mysigt att ha en slickande bebis i hela ansiktet och sugandes på örsnibben

    Vi provade potatis i helgen, var verkligen en hit och har kört på det ett par dagar nu. Blev gröt i dag som också var väldigt uppskattat. Jag tycker det är svårt att avgöra hur länge man ska köra smakisar, står på paketet att man ska ge lite mer allt eftersom... när är det egentligen? Det går säkert att ge mer men vi vill ju inte öka för snabbt, för ingen större hjälp på bvc. Det enda vi fick var foldern från livsmedelsverket vid 3 månaders vaccineringen och sen kan vi "prata mer nästa gång" - vilket är vid drygt 5 månader.


    Ellionora 091013
  • Sylten

    nu har jag också hittat hit!

    Vad spännande med smakportioner! Vidar blir 4 månader nästa vecka och jag vet inte om jag ska börja snart eller vänta lite.. vi får se..

    Just nu har Vidar i flera veckor sovit uruselt! Han har tidigare kunnat sova 5-6 timmar när vi lagt honom och sen ätit, somnat om och kanske ätit en gång till på natten. De senaste veckorna har han sovit 2 timmar och sen velat ha mat och sen vaknar han nästan varje timme, vill helst ha bröstet men ibland napp eller nåt annat.. Väldigt jobbigt att vakna varje timme.. blä.. Jag hoppas att det snart går över. Jag tycker inte att min mjölk har ändrat karaktär utan den är fortfarande vit och gräddig så det borde inte vara det som gör det. Ofta verkar det som att han drömmer, kan vakna ledsen vilket han aldrig har gjort innan.
    Inatt var det dock annorlunda, han sov riktigt bra så vi får hoppas att det har gått över nu. {#lang_emotions_smile}

    Nästa vecka ska vi börja på babysim! Ska bli mysigt!

  • jennyz

    Doriskis, jag känne rigen det med sömnen, har läst att de genomgår en ny utvecklingsperiod typ nu så det kanske är det, man var ju rätt nöjd ett tag att hon kunde sova ung 9 timmar med en matpaus efter typ 5 tim, men nu är det var tredje timme som gäller och efter sex på morgonen mycket tätare än så, typ varje timme... Tror inte heller att det har att göra med mat i vårt fall, jag har ju ont om mjölk, men om vi går upp och gör något annat så blir hon glad, utan mat... Bara att hoppas att det vänder snart man blir ju sååå trött... 


    Vår älskade dotter föddes 26/10 2009
  • Sylten

    jennyz: ja man hoppas ju att det är en fas som går över.. Man är ju lite gladare om man får sova.. Även om man såklart är så lycklig över att få vara i denna situationen ens.

    Från det ena till det andra så tycker jag att det vore härligt med vår nu, även om jag har älskat att det har vatt riktig vinter för en gångs skull! De höga vallarna är faktiskt häftiga.. På vissa ställen på väg till stallet är de nästan dubbelt så höga som bilen.. Man undrar ju hur det kommer att bli när allt ska smälta..

  • Mineko

    Nu har även jag hittat hit.

    Vi har gått över till NAN 2 nu. Vi har inte hört något om att man skulle blanda i början så det blev pang på. Å andra sidan har jag hört att man på BB här i Örebro kör på 2:an direkt för de barn som inte kan amma så det ska nog gå bra. Vi har inte börjat med smakisar än eftersom jag tycker att det fungerar så bra med ersättningen just nu, så vi väntar ett litet tag till.

    Han har börjat sova hela nätterna, vilket är mycket skönt. Dock har han de senaste nätterna vaknat en till två gånger. Det beror kanske på att han är på väg in i en ny utvecklingsfas eller pga av att han har två tänder på gång i underkäken. De har börjat titta upp så det gör kanske lite ont.

  • TuWi

    Jag hoppas att dottern är påväg ur den här utvecklingsfasen snart, det har inte varit kul de sista veckorna. Hon har varit mammigare än någonsin och min man har inte funkat alls på kvällar och nätter och det har varit jobbigt för oss båda. Men hon börjar äntligen äta lite mindre ofta vilket känns så skönt, nu är det bara nattmålen kvar, hoppas att det blir färra även där snart.

    Fast det är så Doriskis säger, att bara vara i den här situationen känns fortfarande helt overklig för oss båda. Så det blir ju lite blandade känslor, helt överlycklig över att ha ett barn och känna slitningar eftersom det vore så skönt att få ett par timmar själv för att få ladda batterierna.


    Ellionora 091013
  • Turbon

    Vi har nu gått över helt till Semper 2 och jag tycker nog att han verkar stå sig lite längre på det, speciellt på nätterna. Vi brukar ge honom en flaska vid 23, sedan vaknar han någon gång mellan kl 2 och 4 och sedan vid 6 - 7-tiden. Nu dricker han nästan 150 ml varje gång. Vi har även börjat med lite gröt men det mesta spottar han än så länge ut...

    Vi hade en period för några veckor sedan när han skrek när personer hälsade på som han inte ser så ofta. Han var även väldigt mammig men jag tycker det har börjat gå över nu.

    Idag såg jag en liten bebis som var 6 veckor och vilken skillnad det var. Min "lille" blev plötsligt väldigt stor! Jag kan inte alls fatta att han snart är 5 månader!!

Svar på tråden Fler som plussat efter IVF i feb09? Del 5