• Svar på tråden Fler som plussat efter IVF i feb09? Del 5
  • Linha

    Doriskis: Vi har ju inte blivit spontant gravida men jag skulle tycka att det kändes lite fånigt att berätta det för min klinik. Det är väl möjligtvis intressant sen om man ska få fler syskon och tar kontakt med en klinik på nytt för nya IVF/ICSI försök. Grattis till 12v!

    Tuwi: Förstår att du är less! Kämpa på!

    Idag är första riktiga dagen med dagis för båda barnen och jobb för både mig och mannen. Nu är det vardag på riktigt och helt plötsligt har man två stora barn

  • Sylten

    Linha: precis så känner jag också, förstod inte vitsen men hon var väldigt tydlig med att hon tyckte det. Men vi skiter nog i det. För jag kan inte förstå vad det kan vara bra för dom för.

  • Mineko

    Doriskis: Jag har inte meddelat detta till kliniken. Jag har inte hör att de vill veta det.

    Jag känner lite sparkar utanpå magen ibland, men de är inte jättetydliga ännu. Men det är nog inte långt  borta nu tills någon annan kan känna dem. Det är mysigt!

  • TuWi

    Vi har inte heller sagt något, fick inte heller uppfattningen om att de ville veta. De ringde ett par månader efter fl för att få reda på läng, vikt, fl-sätt etc men det är ju för deras statistik.

    Mineko - Vad kul! Här är det snarare så just nu att han gärna skulle få sparka lite mindre, trots att det börjar bli trångt så lyckas han göra mig illa varje dag... Är verkligen tvärtemot dottern


    Ellionora 091013
  • TuWi

    Hur är det med alla och våra små bebisar (som inte är så små längre)?
    Känns som varje dag är en utmaning (både bra och dåliga) och förstår inte vart hon lär sig allt, antar att fsk kan få en del cred för det. Lego känns som det roligaste som finns, nu är det inte bara vi som bygger och dottern som river utan hon bygger själv nu


    Ellionora 091013
  • TuWi

    Tänkte bara säga att lillebror har kommit och vi nu ska ställa om till att ha två barn.

    Hoppas det är bra med er andra och att alla barn mår bra. Det är en rätt kul ålder nu när de är 1,5 även om vi iaf har en del trots här hemma som inte blir bättre nu när det är lite tävlan om uppmärksamheten.


    Ellionora 091013, Anton 110419
  • Turbon

    Stort grattis till lillebror TuWi!!! Vad mysigt med en liten bebis igen!

    Jag tycker nog också att varje dag är en utmaning och just nu är han väldigt krävande och otroligt viljestark. Ibland känns det som att hela familjen, inkl storebror, ställer sig i givakt när han försöker driva igenom något som han vill och skriker så det slår lock för öronen. Ibland orkar man bara inte ta 10:e kampen på kort tid, pust. Det är ett väldigt testande hela tiden. Men å andra sidan är det också en mysig ålder nu när han pratar mycket och kan göra sig bra förstådd och lär sig saker hela tiden. Det är så kul att se hur han tar efter storebror och gör precis som han.

    Ni som har syskon, hur går era ihop? Här kan det ibland vara jobbigt eftersom de "bråkar" och ska ha samma leksaker, eller retar varandra på olika sätt. Många skrik per dag blir det... Samtidigt märker man verkligen hur mycket de älskar varandra och hur mycket glädje de har av varandra när de väl leker ihop. Ibland försvarar de varandra och tycker synd om den andre ifall vi måste skälla på någon, vilket är rätt gulligt.

    Vi fick byta ut spjälsängen mot en vanlig säng för några veckor sedan eftersom han klättrade ut, och plötsligt förvandlades en jättelätt nattning mot kamper om att göra allt annat istället för att ligga kvar. Fast nu kommer han själv till oss på morgonen och det är ju mysigt

  • Sylten

    Stort GRATTIS TuWi! Så härligt!

    Här testas också viljan en del men det verkar ändå som att vi har det relativt "enkelt". Inga större utbrott oftast. Igår skruvades sandlådan ihop och vilken lycka! Vidar satt i den från kl. 16-18.20 och då fick maken lyfta ut honom. DÅ kom det minsann ett utbrott. Och det har lekts rätt mycket i den idag med.

    Jag är nu i v. 19 och var på ultraljud med orgranscreening (som man erbjuds när man har diabetes bl.a.) igår. Allt såg finfint ut och vi fick beräknad förlossning 14 september, (innan 12:e). Det är så spännande! Och mysigt nu när man känner bebben inne i magen.

  • Mineko

    Grattis TuWi! Skönt att höra att allt har gått bra. Jag är i vecka 26 nu (går in i vecka 27 imorgon) och nu är det full rulle i magen.

    Sandlådan är ju hur kul som helst. Vi bor inte så långt från en lekplats så vi brukar gå dit. Igår skruvade vi ihop en egen, men vi har ingen sand ännu. Den ska inhandlas nästa helg. Lukas älskar att vara ute och vi får låsa alla dörrar så att han inte smiter ut :)

  • TuWi

    Är det någon som har någon idé/tips på hur vi kan få dottern att sova längre på morgonen. Som det är just nu så vill hon gå upp fem, vi brukar ligga kvar i sängen till iaf halv sex men hon somnar ytterst sällan om. Förra helgen var det fyra som gällde men då somnade hon om efter en timme och sov till sex. 
    Hon somnar sju, går inte att hålla henne vaken längre eftesom hon är så trött. De gånger vi haft henne vaken till halv åtta, åtta så är det ändå värre dagen efter då hon sovit en timme mindre. Det här är ju inte ett problem om hon vore pigg på morgonen men så är ju inte fallet, utan hon är trött så hon behöver sova längre på morgon.
    Hon sover mellan en och två timmar på dagis, tyvärr sover de redan elva och vi misstänker att det egentligen är lite för tidigt för henne (blir bättre i höst med nytt dagis).

    Någon med en idé? Är inte kul att behöva ta konfikter, onödiga konflikter, bara för att hon är trött. Blir så mycket jobbigare nu med lillebror eftersom jag inte sover hela nätter längre.

    Turbon - smidigt att de kommer själva på natten så man slipper hämta, men förstår konflikterna. Vi har tagit bort ena sidan på sängen men den står fortfarande mot väggen, sängen blev en jättekul studsmatta i stället men det är bara att försöka igen senare.
    Doriskis - skönt att allt såg bra ut  


    Ellionora 091013, Anton 110419
Svar på tråden Fler som plussat efter IVF i feb09? Del 5