• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Anna83a

    Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Kan storken komma med våran bebis istället?
    Jaja...det är väl bara att köra på...Pyret växer i magen o vi längtar tills h*n kommer ut men sugen på förlossningen efter att ha läst det här? Nä...not so much

  • Tokan

    Har inte läst alla inlägg men min kompis spräckte analringen under förlossningen. Eftersom jag skulle föda en månad efter henne sa hon inget till mig innan. Den växte ihop kan jag ju tillägga.

  • Ellani

    Jag måste faktiskt säga att föda barn är det absolut häftigaste jag vet, fantastisk upplevelse! Ser fram emot nästa gång!!

  • lyckligt gift

    Fick spinalhuvudvärk av EDA:n och var sängliggande en vecka och det var knappt så jag kunde krypa till toan för att göra behoven. 

    Denna huvudvärk var flera gånger värre än min migrän och den var så ovanlig att man inte fick någon direkt information om den i föräldragruppen när man var gravid. På BB var det knappt någon som visste något om den, kändes det som iaf för fick ingen respons eller information där heller. Tog flera dagar innan en barnmorska tog tag i det och förstod vad jag gick igenom då hon hade haft precis likadant.

    Var gudomligt att få EDA:n och kunna sova (det gjorde jag), men hade jag vetat detta hade jag ALDRIG någonsin tagit den.

    Kommer aldrig i livet att ta den med nästa barn.

  • blinkalilla

    Kanske någon annan som skrivit.....
    Hemorrojder dyker upp antingen under graviditeteneller som i mitt fall, 5 månader efter förlossningen.

  • IVFmamma

    Att det kan bli snitt. Jag var så OTROLIGT förberedd på vaginal förlossning så jag såg nog ut som ett fån när läkaren sa att det blir kejsarsnitt.

    Att när man ställer sig upp efter ett snitt så faller allt i magen på plats, alla tarmar och grejer lägger sig till rätta, mycket mysko känsla.

  • LovisaTilda

    Men visst är det otroligt ändå =)
    Trors ALLA "biverkningar" så är en förlossning det absolut häftigaste man kan vara med om och jag skulle gärna göra det igen!!!

  • SötFlöt

    Jag skriver inget här för att vara taskig eller kaxig eller dum, vi kan ju skratta åt alla konstigheter och det kommer ni blivande mammor göra med, lovar! alla får inte köttbollar i vaginan OBS! allt är återställt och på sin plats nu..


    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova Sarah Mathilda 5/3 ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Taryn

    Nejmen fy tjejer det finns en anledning till varfor man inte berattar sana har saker..
    All respekt till er for vad ni har gatt egenom och statt ut med, (det gor riktigt ont och skrammer mig o lasa, magen vander sig av illamaende) men jag onskar verkligen inte jag (Bara 8 veckors gravid) hade last detta.
    Jag vet att edt kommer bli en seriost tuff tid men jag onskar jag inte irktigt visste vad det innebar for att slippa fasa for det visuellt.

    Jag bor nog ga o fa angestdampade medikamenter nu.

  • Berit82

    Jag hade ingen aning om att man som superosäker förstagångsföderska kunde hamna direkt på EVA. Eller att bebisen så tidigt skulle vägra att ligga själv så att jag inte ens kunde hämta mat när jag var själv.

    Jag var heller inte alls beredd på känslan i magen efter förlossningen. I flera dagar kunde jag inte stå upprätt för att det hela tiden kändes som om jag tappat luften.

    Att hemorojderna kan skapa problem i flera år efteråt...

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)