• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • glitterfjolla

    herre GUD kvinnor! Jag skrattar och mår illa på samma
    gång av denna tråden!
    Jag har inga barn än, men planerar - eller ja.. efter att ha
    läst detta tvekar jag fan lite ;) haha! Men det är nyttigt!
    skitbra att veta faktiskt!

    Jag berättade før min sambo igår hur man kan spricka
    att de ibland behøver klippa och sen det som jag läst här
    man kan ju lugnt säga att han fick panik och skrek
    - DET GØR MAN INTE ALLS! MAN KLIPPER JU FØRFAN INTE SØNDER FITTAN!
    hahah jag skrattade så jag grät!

    Han verkar tro att man åker in, tar i lite, får ut bebisen och
    sen är man hel o fin ocg redo før sex samma dag

    Män lever i en fantasivärld...

  • LollloZ

    Jag trodde att om man fick hjälp av sugklocka, så skulle bebis vara ute efter ett drag. Tjena! 10 drag senare (varav att den lossnade 4 ggr från bebisens huvud), yttre press på magen, klipp och krystningar så kom hon ÄNTLIGEN ut! Hade då krystat i 5 timmar utan att det hände nämnvärt mkt! Phu!

  • k girl
    LollloZ skrev 2010-02-19 11:45:33 följande:
    Jag trodde att om man fick hjälp av sugklocka, så skulle bebis vara ute efter ett drag. Tjena! 10 drag senare (varav att den lossnade 4 ggr från bebisens huvud), yttre press på magen, klipp och krystningar så kom hon ÄNTLIGEN ut! Hade då krystat i 5 timmar utan att det hände nämnvärt mkt! Phu!
    Haha, jag trodde ända in i det sista att jag inte skulle behöva hjälpa till något när de anlagt sugklockan... Tji fick jag. (Det krävdes två dragningar, sedan fick jag krysta ut honom själv fast med hjälp av yttre press)
  • Missy M
    glitterfjolla skrev 2010-02-19 11:42:43 följande:
    herre GUD kvinnor! Jag skrattar och mår illa på sammagång av denna tråden!Jag har inga barn än, men planerar - eller ja.. efter att haläst detta tvekar jag fan lite ;) haha! Men det är nyttigt! skitbra att veta faktiskt!Jag berättade før min sambo igår hur man kan sprickaatt de ibland behøver klippa och sen det som jag läst härman kan ju lugnt säga att han fick panik och skrek- DET GØR MAN INTE ALLS! MAN KLIPPER JU FØRFAN INTE SØNDER FITTAN!hahah jag skrattade så jag grät!Han verkar tro att man åker in, tar i lite, får ut bebisen ochsen är man hel o fin ocg redo før sex samma dagMän lever i en fantasivärld...
    Haha visade min sambo den här tråden igårkväll.. efter att ha läst de första 6 sidorna vänder han sig till mig (som är gravid i v 33 nu) och säger

    JAG TYCKER SYND OM DIG
    BF 14 april
  • saltflingan

    Något jag heller inte var förberedd på var att man glömmer smärtan DIREKT efter att barnet är ute. Jag hade kunnat göra om det direkt efter att sonen var ute!

    Och att jag var kåt de första dagarna....hihi det hade jag inte räknat med. Inte för att man orkade ha sex men jag var sugen. 

  • annanka
    Missy M skrev 2010-02-19 11:49:25 följande:
    Haha visade min sambo den här tråden igårkväll.. efter att ha läst de första 6 sidorna vänder han sig till mig (som är gravid i v 33 nu) och säger JAG TYCKER SYND OM DIG
    Gulligt av honom
    I min värld är alla en ponny som äter regnbågar och bajsar fjärliar
  • Bubbelgummet

    Jag hade en ganska "vanlig" förlossning, alla är olika men inget allvarligt tillstötte, det gick lagom fort för min del och allt var bra. Det värsta för mig var att jag fick en kraftig infektion efteråt, i stygnen, som spred sig, grät av smärta men det tog 10dagar innan någon trodde på mig allt vad bara "helt normalt efter en första förlossning"... Fick dubbla penicillinkurer och starka smärtlindrande till slut men det gjorde fruktansvärt ont. Hade de (BB, MVC, KK) trott på mig tidigare hade det kanske inte hunnit bli så illa...Jag föder hellre barn utan bedövning igen än drabbas av det en gång till...

  • JadeVoong

    Jag tyckte inte heller avslaget var så värst hemskt som alla beskrev. Det kom som mens ca 1½ vecka och rikligt med blod de första dagarna bara. Luktade som mens med...Jag blev så förvånad över hur snabbt underlivet läkte och kände mig i form dagarna efter förlossningen redan.
    Min syrra förlöste första barnet med akut kejsarsnitt och gick som en gammal gumma långt efteråt. Då undrar jag hur kvinnor resonerar när de väljer att vilja ha ett planerat kejsarsnitt för att slippa föda normalt? (jag vet itne om detta görs i Svergie men i vissa länder är detta väldigt poppis) Nu i efterhand kan jag inte tänka mig nåt värre än att behöva ta till med snitt!

  • Bubbelgummet

    En sak till som säkert står i tidigare inlägg, fattade någon hur jä*la svullen man skulle vara i underlivet?? Shit, som om en halv limpa hänge ut i minst en vecka.
    OCH att saker kan trill ut, en vecka efter fl stod jag upp efter duschen ocg en äggstor köttbit trillade ut, trodde jag skulle svimma, tydligen en del av moderkakan som inte kommit ut...ingen aning om att det kunde ske!

  • LollloZ

    Jag hade även fasat för den stunden det var dags att skita för första gången efter förlossningen! Blev sydd med 10 stygn (partiell sfinkter) så det gjorde ju inte saken bättre precis. Men jag fick inolaxol och paraffin till magen och när det väl var dags för "premiären" av bajsandet så var jag livrädd. "Jag vill inte bajsa, jag vill inte bajsa, fan vad jag är bajsnödig Anders!" fick min sambo höra innan jag vaggade in på toa. Väl där så bara ramla skiten ur och jag kände inte ett dugg! Så jäkla nice. Det sved dock när man torkade sig men inte så farligt ändå. Haha så skickade jag mess till mina kompis och min mamma att jag var så lycklig för att jag bajsat smärtfritt haha!

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)