Inlägg från: SagaOmNatten |Visa alla inlägg
  • SagaOmNatten

    Tvillingar Göteborg sept 2010??

    Jag väntar också tvillingar som ska komma i september! Bor vid Göteborg. Jag är fortfarande i chock. Så som vi har försökt och så dyker det upp två små räkor.

  • SagaOmNatten

    Vi gjorde en utredning på gyn för 1 år sedan. Sedan skickades remiss till Sahlgrenska för IVF behandling, men vi tackade nej.
    Det var strul med jobb för oss båda och vi ville då vänta. Så vi tänkte inte mer på det utan fortsatte kämpa på med det vanliga livet.
    Vi fick iaf reda på att jag har PCOS och jag fick lite mediciner som skulle kicka igång en normal ägglossning. Dock visade det inget på ägglossningstest men mensen blev lite mer normal. Sambon visade sig ha lata soldater.
    Men jag åt bara medicinerna i ca 1 månad.

    Så efter nyår började jag må konstigt. Hade hemska magsmärtor i några dagar och det var nära att vi åkte in akut. De gick över men brösten började ömma som bara den. Mitt psyke dalade och jag skällde på sambon för allt.
    Så han åkte och köpte ett gravtest. Jag förstod först inte. Det var på Apotekets test och den visar bara ett streck i ett extra fönster och inte ett plus.
    Eftersom vi har gjort en hel del gravtest genom åren så vågade jag inte hoppas. Men jag gick in till sambon och tittade på honom med stora ögon "Jag är gravid."

    Igår fick vi reda på att det är två där inne! Som tur är blev jag sjukskriven. Jag mår verkligen inte bra. Blodtrycket är så lågt så jag kan inte göra något och måste ofta ligga ner mestadels av dagen. Varannan dag sover jag nästan dygnet runt. Illamåendet gör mig matt med och nu har jag fått Lerigian Comp för det. Men det innehåller koffein och hjärtat satte igång att klappa alldeles för fort.

    Gyn läkaren pratade bara om att hon skulle skicka en bild till Östra för att de skulle titta på den. Kanske vill de att jag åker dit. Vi är iaf uppbokade på en himla massa möten.

    Ingen jag känner har burit på tvillingar och det känns som de inte förstår hur mycket det tar på kroppen. Att jag är vek som inte jobbar och storstädar.
    Men det finns inget jag kan göra åt det. Jag vet ju hur jag känner.

    Jag bor ute i Mölndal :)

    Kram :)

  • SagaOmNatten

    Ja det där med psyket går ju upp och ner. För mig har det gått över en del. Jag har varit runt gravida ganska länge så jag vet hur det kan vara.

    Men usch nu har jag fått UVI. Fick börja med några tabletter innan de fått svar ifrån odlingen. Sen köpte vi stödstrumpor med. Jag svullnar upp när jag står still och försöker göra något. Mår egentligen bäst när jag ligger ner. Men gynläkaren sa att jag måste ut och röra mig så blodet pumpas runt. Så vi försöker gå ut varje dag. Jag flåsandes och sambon ett par steg före mig eftersom jag går så sakta.

  • SagaOmNatten

    Grattis evve02 !!!

    Hur mår du annars?
    Jag är så flåsig så det är inte sant. Har iaf orkat sitta på golvet och dammsuga en jobbig matta i vardagsrummet idag.

  • SagaOmNatten

    Det verkar som att för vissa så går immunförsvaret ner och för vissa upp. Kroppen är bra rolig.
    Jag tror jag har gått in i spökveckorna nu. Fast det känns fortfarande som att det är något i magen och illamåendet sitter i.
    Brösten har äntligen slutat ömma.

    Trist Soffan att du är sjuk. Se till att vila nu!

  • SagaOmNatten

    Min mage är jättestor :O Vet inte om det beror på att jag är överviktig eller ätit för mycket. Jag har även redan mycket vatten i kroppen och har fått börja med stödstrumpor.
    Humöret har börjat dala och igår låg jag och grinade. Känner mig så ensam när jag bara går hemma och ingen ringer.

  • SagaOmNatten

    Fast jag är inte ensam hemma :P Min sambo är arbetslös. Men jag saknar att ha vänner att snacka skit med i telefon, det var alldeles för länge sedan. Dels är det mitt eget fel eftersom jag stänger in mig under vinterhalvåret för jag mår dåligt då.

    Jag fick ju Lerigan Comp utskrivet för illamåendet. Hjälper inte alls. Det enda som hjälper är att småäta och inte bli hungrig.

    På fredag ska jag till BM igen, blir 3 gången nu. Hon är inte så himla bra för hon lyssnar inte. Hon har sin uppfattning och så är det. Jag har säkert gått upp nu och det kommer hon säkert prata om.

    Imon ska vi åka till en av mina svägerskor för att hämta hem en spjälsäng och lite annat smått och gott. Bäst att passa på innan de slänger allt.

    Kram på er :)

  • SagaOmNatten

    Jo jag vet att jag kan byta men det blir inte av. Få se hur hon är imorgon.
    Jag ska försöka och bli bättre på att ringa till folk. Fast samtidigt är det tröttsamt att alltid vara den som ringer. Känns inte som folk verkligen vill umgås med en då.

    Fick med oss en spjälsäng och en massa kläder i stora storlekar idag. Katten ville naturligtvis hoppa i sängen hela tiden. Vi har skrikit och tagit upp henne därifrån. Nu orkade jag inte mer så jag drog i den i det lilla rummet och stängde dörren.
    Känner iaf att jag börjar orka göra lite mer nu. Så nu kanske det vänder?

    Hur mår ni andra?

    Kram :)

  • SagaOmNatten

    Whooho någon som skriver!

    Jag är redan sjukskriven. Har ett väldigt speciellt jobb och det funkade helt enkelt inte när jag mådde så illa. De kan inte riktigt bestämma sig för vilken vecka jag är i på MVC. Jag säger v. 12.
    Imorgon ska jag till läkaren igen och jag hoppas jag kan bli fortsatt sjukskriven. Hade sammandragningar i lördags :(
    Jag fick min mage för flera veckor sedan. Den var ganska platt i början och sen badom stod den ut. Misstänker att min livmoder är riktad utåt.
    Jag har kännt något i magen/livmodern sen jag blev gravid. Nu är den väldigt öm och gör ont på olika ställen hela tiden. Börjar bli lite orolig att det är något fel..

    evve: Att du orkade med kalas! Jag orkar inget vissa dagar och vissa dagar är bättre. Illamåendet börjar släppa men dyker upp ibland. Jag hölkar mest och kan ibland få upp lite i munnen när jag hostar.

    Alla i min närhet vet om det. Jag kunde inte hålla mig.

    Kram :)

  • SagaOmNatten

    Hej evve!
    Vad roligt med hus!
    Hur har det fastställts att det är två om du inte har gjort VUL? Här gör man det som rutin efter inskrivningssamtalen (ja vi har 2 st inskrivningssamtal).

    Se till att ta det lugnt nu! Inte roligt att bli sjuk som gravid.

    Ha det bra :)

  • SagaOmNatten

    Jag är också så himla avundsjuk på huset! Vill med ha!

    Det är klart att man är trött. Tänk på alla celler som ska bildas och vi har 2 st där inne!
    Min BM har faktiskt förbjudit mig att göra något. Jag ska bara ta det lugnt och gå promenader. Jag går skitsakta för annars får jag ont.
    Måste nog ta upp detta med läkaren imorgon. Min sambo reagerar för jag har väldigt hög smärtgräns och brukar inte klaga över värk. Har en nackskada som ger sig till känna ibland och jag har lärt mig leva med den.

    Men annars är allt bra :)

  • SagaOmNatten

    Man får 180 extra föräldrardagar, sen får pappan 20 dagar när barnen föds. Tre barnbidrag? Ne du får 2 barnbidrag + 100 kr i flerbarnstillägg.

    Själv har jag fått en himla massa saker ifrån folk och sen handlat kläder begagnat ifrån folk och över nätet.

    Vi fick se pyrena i fredags :) De var riktiga små små bebisar nu. Den vänstra var helt tokig och gjorde kullerbytor och den andra sov. Så söta!
    De är fortfarande lika stora så det är bra.

    Kram :)

  • SagaOmNatten

    Erkänn det är häftigt att se dem? Jag kanske kan lyckas lura till mig att få se dem igen när jag ska till läkaren i veckan.
    Mitt illamåendet har kommit tillbaka :(
    Annars går det sin gilla gång här.

    Kram :)

Svar på tråden Tvillingar Göteborg sept 2010??