Inlägg från: FrökenLenore |Visa alla inlägg
  • FrökenLenore

    Fikasugna Göteborgsmammor DEL 6

    God dagens!

    Lade precis V i säng då jag tyckte att han såg lite trött ut. Han slocknade på en gång. Jag blir fortfarande lite förundrad över att det kan vara så enkelt ibland! Minns när jag alltid var tvungen att hålla honom i famnen för att han skulle somna - och det var ju inte så länge sedan!

    Maja: Stort grattis till lägenheten!

    Marie: Lång kille du har! Hoppas han ökar i vikt som han skall. V äääälskar gröt och jag tycker att det är jättemysigt när vi sitter vid bordet båda två om vardagarna och äter frukost ihop.

    Cecilia: Oj vilken aptit Wille har! Kul.

    Camilla: Stackers Victor med hostan, hoppas att den redan är borta.

    Lina: Härligt att Felix börjat äta bättre. Välling är ju samma sak som gröt, typ, så klart du skall hoppa gröten.

    I dag fick V lite vatten ur ett glas efter frukost. Det såg ut att vara godare än både gröten och bananen som frukosten bestod av.

    Vilket väder vi har! I vilken utmaning det är att köra barnvagn! Jag o Robert fick verkligen använda musklerna i går förmiddag när vi var ute med barnvagnen. Bära, slita och köra baklänges... det skall inte vara sådant här väder i Göteborg. Vi har ju en cityvagn!

    Anledningen till att vi var ute i går förmiddag var för att hämta Vilmer som hade haft barnvakt över natten! Han hade sovit över hos mina föräldrar. Det hade gått jättebra - så klart. Jag och sambon var på spelning på fredagen. Vi tog några öl, dansade en massa och kollade på ett band som heter Combichrist på Musikens Hus. Vi var väldigt snygga när vi lämnade lägenheten i fredags, inte så snygga när vi kom fram efter att ha pulsat i snön då det inte gick några vagnar...

    I går fastnade vi med vår lille bil i snön när vi skulle åka och handla. Jag tyckte mest att det var kul -antagligen för att jag inte kör och aldrig varit med om det innan, sambon såg mindre road ut hehe. Var tvugna att handla tacos o snacks inför gårdagens melodifestivaldeltävling. Hade bjudit hem sju familjemedlemmar o vänner. Fyra dök upp. En av mina systrar med sin son i barnvagn  hade tagit sig halvvägs, men gav upp då det inte kom någon spårvagn då hon bytt från buss.. så hon åkte hem igen... bussarna gick tydligen.

    I dag skall jag o Plutt vara inne. Sambon jobbar extra...

  • FrökenLenore

    Hittade en body med My Little Pony på på Lindex i fredags i V:s storlek. Var lääänge sedan jag blev såå lycklig över ett klädersplagg!

  • FrökenLenore

    Malin: Vilmer fick mat första gången första veckani februari. Han fattade grejen på en gång och tycker hittlls att allt är jättegott. Smakportionerna är jättestora men vi har ännu inte ersatt ett mål med enbart lagad mat/puré. Gröt åt han första gången för två veckor sedan och vi har redan ersatt frukosten och kvällsmaten med gröt. I dag åt han banangröt för första gången - det gick ner i en ännu snabbare takt än den andra gröten!
    Vilmer är minstingen i gänget, elller ... han är inte så liten men han är yngst i alla fall, 27 september är han född.

    Maja. grön tapet med retromönster och glitter i låter fint :) Vattendiet! Hehe.

    Julia: Hoppas Jesper fattar tycke för att fortsätta amma och inte slutar förän du är redo för det!

    Funderar om jag och V kanske kan svänga förbi Cecilia en stund på onsdag ändå...  om vi skulle komma efter siminfon så borde vi vara där senast 12 och då kan vi hänga en stund iaf... hmmm...

  • FrökenLenore

    Vilmer sover jätteofta nu för tiden... antar att det är normalt...? Nu ligger han brevid mig på soffan och sover. Sötaste Vilmer!

    Maja: glassen var TofuLine Vaniljglass.

    Jag och Vilmer kommer förbi i morgon efter siminfon, Cecilia.

  • FrökenLenore

    I dag var jag duktig och gjorde egna puréer till V. Gjorde en på ärtor, en på broccoli och en på röda linser. INGEN gick hem.... vad är det som är så magiskt med burkmat? De äter han ju snabt som satan! Surt!

  • FrökenLenore

    God kväll.

    Tack för i i dag Cecilia. Trevligt att träffa Stefan igen.

    Kul att träffa er Malin och Ellen.

    Goda efterrätter Maja och Julia/Sanna.

    Nu kommer sambon hem!

    Skriver mer en annan dag....

  • FrökenLenore

    God kväll!

    Hoppas att alla har haft en mysig söndagskväll. Här har ätits äpplepaj och glass och så har vi sett på en zombiefilm- jag, sambon och sambons stora son. Vilmer somnade innan filmen startade.. så det är väl dags att vakna snart :) Herreminje vad han sover dåligt på nätterna! Jag har vaknat av honom flera gånger i natt trotts att det var sambons "bebisnatt". I vanliga fal vaknar jag en gång de nätter som inte är mina... i natt tappade jag räkningen. Oj vad liten vänder och vrider på sig, gnäller, skriker och jag vet inte vad. Vad kan det vara? *suck* Kanske samma som Wille?
     
    Denna helg har bara sprungit förbi!
     
    Sara: Hoppas Erik är bättre! Stackers liten! :(

    Camilla: tråkigt med försäkringen! Tar med mig Dexter nästa gång (om jag kommer ihåg...).

    Julia: Hoppas att du blir bättre snart. Usch!

    Marie: I löööve Saw! Har dock inte sett den senaste än!
    Fy så trist att behöva ta bil isf tåg! Hoppas att ni kom på ett bra sätt att spänna fast allt bagage. Jag drömmer om en stooor bil, jag och min sambo har en liten, liten Toyota Yaris (stavning?). Han hade den när vi träffades vi skall väl köpa en större. Robert letar ny bil i perioder... jag är inte särskilt engagerad. 

    Cecilia: ja hur stor är en smakportion? Man läser ju en till två teskedar. Men det är väl så att så länge man inte ersätter ett mål ersättning/bröstmjölk med mat så är det en smakportion..? V äter två mål om dagen  - gröt till frukost och kvällsmat. När det gäller annan mat så får han nästan en hel portion ersättning efteråt så därför är det en smakpotion. Så tänker jag.

    Malin: Jag är hon som kom betydligt senare än alla andra då jag och bebis hade varit på babysiminfo innan fikat!
    Det där med tv.. jag placerar inte V framför tv:n ensam, dock så ser vi på tv tillsammans :) Jag släpade t.om med mig V på barnvagnsbio så jag har inget emot lite tv-tittande :)

    Borde gå och lägga mig... V har ju börjat vakna tidigare på morgonen nu för tiden...

    Ha det fiiiint alla söta mammor!!!!

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsmammor DEL 6