• Svar på tråden BF Februari; Nu är snart alla bebbar här!
  • Fotavtryck

    här har vi haft4-årskalas. full rulle!

    Axel blir3 månader nästa vecka. Väger 7,2 kg o väldigtlång! Stl 68 börjar sitta perfekt.

    Jan skrattar hela tiden. Roligast är nog ändå storebror.
    Mormor är läskigaste
    I går vända han sig för förstagången från mage til rygg. Han brukar inte ligga på mage så ofta. Vil allra helst sitta upp rakt o så är oxå kul!

  • Asereht

    Här har vi också haft lite framsteg. A vänder sig fårn rygg till mage och från mage till rygg. Så nu ligger han och rullar för fullt. Man får ha lite extra koll för rätt som det är lämnar han filten (tex när man sitter här och skriver ).

    Har märkt att A uppskattar att ligga på golvet mer nu när han kan förflytta sig och betrakta världen ur nytt prespektiv lite då och då.

    Det är bara att inse, mina barn är små men naggande goda. A följer samma linje som sina bröder och sin syster. Han växer betydligt mer på längden än på bredden. Han ligger något över normalkurvan på längd och något under på vikt. Men fortfarande inom det normala spannet. Han är en glad och pigg liten skrutt på 6060 g och 62 cm.


    ♥ Grabbarna Bus, Syrrans & Lillgrisens Mamma ♥   Blogg: stickig.blogspot.com
  • FruMadde4barnTätt

    4 månader, väger tobias 7155 g och 64 cm lång.

    har gett han gröt + fruktpure
    och grönsakspure + fruktpure
    som han gillar, men han får nog lite ont i magen så väntar lite till och ammar istället fullt ett teg till

    matbild

  • Fotavtryck

    Har nu varit hemma i 8 månader. tiden går så fort så fort! Axel blir 3 månader i morgon o är mitt allt.
    Men ändå börjar jag längt till att börja jobba lite smått.
    Eller så är det dags att börja göra lite roliga saker.
    Går ni på öppna föskolan?

    Tråkigt nog har F&S lagt ner sin mammajympa här. Träffade en annan mamma o hon går på gymet på morgnarna när hon lämnat dom stora barnen. Kanske nått man ska hänga med på. bara att få röra sig mer. Går dock 6 km tre dagar i veckan då jag hämtar sonen, enkel väg för vi tar bussen hem.

    Förra veckan var jag så trött o snorig så mannen stannade hemma tors o fredag för min skull. O gissa om det var skönt. Inte för att han avlastade mig med barnen utan bara för sällskapet. Gud vad skönt det skulle vara om han var hemma hela veckorna. Och han ska inte ha semester för än i augusti.

    Fy vad jag gnäller nu, Det är ju inte direkt som om jag sitter hemma hela dagarna, men jag vill fylla mina dagar med mer meningsfulla saker. Tips?

  • HaltaLotta

    Malte har inte börjat vända sig än, eller ja... han vänder rfån rygg till sidan, men sen är han nöjd med det Han kanske är för tjock?! Vägde ju 7.5 kg på 3 månaders kontrollen....

    4 månader blir han snart, 9 juni för att vara exakt. Mat väntar vi nog med ett tag.... rek är väl fortfarande 6 månader?!

    Nu till helgen ska vi hela familjen+hunden *phu* till Astrid Lindgrens värld med husvagnen, längtar jättemycket efter denna första semestertripp!

    Hoppas ni alla har det bra....

    Emma o Loppan---> Har inga bra tips, vi gör inte så mycket heller.... har varit på ÖF nån gång, men nu är det sommaruppehåll där.... :-s


    Två döttrar, En son, En sambo - mitt i skogen hittar ni mig! 1vuxen2barn.wordpress.com
  • Fotavtryck

    Å husvagn.kommer verkligen sakna det i sommar. Vi brukar få låna en husvagn några veckor varje sommar o det är så underbart att bara åka iväg o ta dagen som den kommer.

    Men i år blir det norrland som gäller. o då flyger vi upp o hyr bil där.

    Var på BVC här om dagen
    Axel 3 mån vikt 7490 go 64lång. Helt normal.
    O jag som var så stolt att han vände sig från mage till rygg! Men det är nog som bvc-tannten sa. Att han är så stark i nacken att han lyfter huvudet o överkroppen så högt att han tippar över för att huvudet är så tungt. Men men. lika söt är han för det varje gång när han ser så förvånad ut. he he

  • FruMadde4barnTätt

    nu blir det dop på söndag, roligt!
    samtal med präst idag.
    ska ha smörgåstårta och almondy tårta och  kladdkaka, korv med bröd till barnen.
    hoppas på fint väder och inte regn som det står i tidningen.
    hyr församlingslokalen, vi är ca 32 pers.

    tobias somnar 19.30-20.00 varje kväll, vaknar på natten och ammar några gg, sover till ca 07.00
    hur sovever era nu?

    Emma o loppan
    går inte på öppna förskolan än, men där är trevligt, gör du det.
    jag tänkte börja med musikleken till hösten som kyrkan ordnar här, fika, sång och lek ocg prat med andra mammor och barn, trevligt!

    finns ju badhuset man kan gå till och babysim oxå man kan göra.

    har du bild när han ligger på magen? roligt han är så stark.

  • Alexzandrah

    Hej Hej allihopa! Har inte vart så himla aktiv här den senaste tiden men har haft fullt upp hemma.Har gjort i ordning Douglas rum och nu håller vi på att fixa garderober i sovrummet. {#lang_emotions_smile}
    På torsdag blir Douglas 3 månader, har inte vart och vägt eller mätt honom på snart 4 veckor så det blir spännande att se vad han väger på tisdag när vi ska till Bvc på babymassage och efter den blir det mätning och vägning. För 3 veckor sedan  va ha 63,5 cm lång ocg vägde 6720gram så gissar på att han är 65-66cm lång nu och väger 7500gram.. Som sagt det blir spännande att se..

    De senaste 2 nätterna har han sovit sig igenom! {#lang_emotions_smile} Han somnar vid 18.30-19.30 och brukar vanligtvis vaknade vid 3 för matning men de senaste 2 nätterna har han vaknat kl 5 och velat ha mat.. Vi brukar gå upp 5.30-6.00 i vanliga fall då han vaknat vid 3 och ätit.. Håller tummarna för att han fortsätter att sova hela nätterna..

  • AmmiK82

    Alexandrah,

    vad roligt! Jag hoppas på samma sak här.
    Julia sov borta lö-sö och sov igenom hela natten där, från 20-06 utan mat..

    Hemma har hon sovit vanligtvis 20-07 med mat 02 och ibland 05.
    När hon kom hem i söndags sov hon sedan dåligt natten därpå och vaknade 05 jättepigg! Med matpaus  02.30. Och där emellan har hon gnällt mycket.

     Varit helt slut.. men tror hon har någon form av magsjuka.. diaré och det luktar spyor av hennes spott. Kanske därför hon sovit lite knasigare.
    Inatt sov hon lite bättre, mat 02 men sedan 05 var hon pigg igen. Tog upp henne i famnen då hon grät, la tillbaka henne efter 1 min, så sov hon 1 timme till och jag tog upp henne och la henne i min säng. Sov sedan 1 timme till. Hackig sömn för mig blev det.. :P

    Hon äter gröt på kvällarna nu, fungerar jättebra och hon älskar det! :) Hon blir 4 månader på söndag.

    Den 23 blev hon döpt och sov igenom hela dopet. Somnade när orgelmusiken började spela och jag var så klart lättad då hon var så trött innan och trodde hon skulle skrika.

    Ha en bra dag, tjejor!

  • FruMadde4barnTätt

    dopet gick bra, tobias var vaken och jollrade och titta med stora ögon.
    sen var han trött efteråt.
    blivit bättre på magläget också!

Svar på tråden BF Februari; Nu är snart alla bebbar här!