• Lady Dahmer

    Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?

    Shoulou skrev 2010-03-07 08:09:51 följande:
    Ja den svenska kvinnan är fri.Vi kan utbilda oss till vad som helst.Vi kan skita i att utbilda oss.Vi kan leva med en annan kvinna.Vi kan leva med en man utan att gifta oss.Vi kan gifta oss med vem vi vill.Vi kan välja vilken religion vi vill.Vi kan välja att vara ateister.Vi kan skaffa så många barn som vår kropp tillåter.Vi kan skita i att skaffa barnVi kan göra abort om vi inte vill fullfölja en graviditet.Vi kan sminka oss och göra oss och extra fina.Vi kan skita i att sminka oss.Vi kan skilja oss.Vi kan leva med en man som äldre än oss.Vi kan leva med man som är yngre än oss.Vi kan gifta om oss.Vi kan skilja oss från en man och sen bli tillsammans med en kvinna. Vi kan vara ensamstående förälder. osv osv. Allt detta utan att bli utkastade ur landet, bli stenade, förlora allt rättsligt skydd eller bli totalt utfrysta ur den sociala gemenskapen.
    - Jag kan inte låta bli att raka mig under armarna och på benen utan att bli kallad äcklig och okvinnlig
    - Jag kan inte ha sex med hur många män jag vill utan att bli kallad för hora eller slampa
    - Jag kan inte strunta i att piffa till mig utan att bli kallad för sunkig
    - jag kan inte vara singel utan att det undras om att nåt är fel på mig
    - jag kan inte välja bort barn utan att bli kallad egoistisk eller okvinnlig
    - Män kan inte kramas och gråta utan att bli kallad omanliga
    - Män kan inte använda smink utan att bli kallad för bög eller transa

    osv i all oändlighet.

    vårt samhället dikterar för oss hur vi som män och kvinnor tillåts vara. De av oss som avviker från normen blir utstötta, vissa mer och vissa mindre. Men vi är definitivt inte fria att göra fria val.

    Och då har jag inte ens börjat nämna indoktrineringen som pågått sen vi var barn.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    vindil skrev 2010-03-07 15:41:28 följande:
    Stackars dig! Vem är det som säger att du är äcklig när du är orakad, din mamma? Vem kallar dig sunkig och vad menas med piffa till; det är få som kan gå ut i nerspydda kläder men att kamma till håret och ta på en deo är inte att "piffa" till sig, det tycker jag är vardagsgrejer som alla gör för att visa varann lite trevnad.Jag kan ha sex med hur många jag vill, återigen - vem är det som kallar dig slampa? När en bekant till mig hade sex med fyra tjejer samtidigt tyckte jag bara det var häftigt, vi kanske umgås i olika kretsar?De män jag känner kan kramas och gråta, absolut när man ser en film speciellt.Män som sminkar sig mycket som kvinnor kanske blir betraktade som omanliga, men det är ju för att det är kvinnligt att sminka sig.Sen är det skillnad på att sticka ut genom mängden och sticka ut genom mängden. En man som slår sitt barn sticker verkligen ut ur mängden med rätta, det handlar om att socialisera varandra och sätta upp värderingar och gränser i vårt samhälle.
    ta en titt utanför din egen vänskapskrets så kanske du ser att det finns normer som är begränsande.

    (och din kommentar om att det är omanligt att sminka sig bevisar ju min poäng)
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    vindil skrev 2010-03-07 15:51:24 följande:
    Ja men, det ÄR omanligt eftersom det är mest kvinnor som sminkar sig. Vilken poäng bevisar det? Bara för att det är omanligt är det väl inte dåligt? Då är det ju i så fall DU som tycker att omanligt = kvinnligt = dåligt!Jag tycker omanligt = kvinnligt = 0. dvs. ingen värdering.Om en man sminkar sig gör han väl det för att han vill se snygg ut, men det är en - i vårt samhälle - kvinnlig handling och därför kan jag tänka mig att antingen gör han det för att han personligen tycker att han framstår som mer manlig, eller för att han vill framstå som kvinnlig. Bara för att din åsikt går emot normen i samhället behöver du väl inte brytas ner för det?Om jag inte rakar mig under armarna brukar min man säga att det är okvinnligt. Jaha?! Jag orkar inte raka mig för det! Han får väl tycka att det är okvinnligt, han har väl rätt då, eftersom de flesta kvinnor rakar sig. Jag känner mig inte okvinnlig för det, resten av kroppen är ju kvinnlig... Förstår du min poäng?
    att vara omanlig betyder att man inte är en riktig man. Vad för budskap sänder det till de män som vill sminka sig? Eller de unga killar som vill men inte vågar pga normer?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Shoulou skrev 2010-03-07 18:58:25 följande:
    Men vad är det för människor som du umgås med? Herregud! Du måste ju ha värdens mest konstiga umgänge. Bor du i en lite frikyrklig ort kanske? Jag har aldrig hört talas om något liknande. Din situation är verkligen udda.
    min situation är ganska standard för människor som avviker. Nej det är inte mitt umgänge som bedömer mig. det är främlingar.

    och jag bor i stockholm.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    nollåtta skrev 2010-03-07 19:06:52 följande:
    Fast alltså, jag har aldrig fått höra att jag är en slampa för att jag gillar sex. Inte heller att jag är sunkig om jag inte fixar till mig, eller att jag måste raka mig. Jag bor också i Sthlm.. kanske är det våra umgängeskretsar som skiljer sig åt eller nåt.
    fast min umgängeskrets består ju av likasinnade. som inte har en enda åsikt om hur jag ser ut.

    men titta ut i samhället --- påstår du att det inte dikteras för oss hur vi ska se ut? Går man klädd i myskläder så är man sunkig, är man hårig så är man ofräsch, har man sex med för många så är man slampig. osv.

    Jag bedömer inte verkligheten utifrån min egna lilla sfär, för i såfall så skulle det se helt annorlunda ut.

    Jag gör en bedömning utfrån helheten.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    nollåtta skrev 2010-03-07 19:31:00 följande:
    Jag är feminist och läser genusvetenskap. Någonstans kan jag dock tycka att folk ska sluta leva som offer. För fan, bryt mot normer och sociala regler!
    shit, jag försöker - men det är inte så lätt. Och tänk då hur svårt det är för tonåringar.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    asså- är det bara jag som är svag nog att faktiskt ta åt mig av negativitet? Jag blir faktiskt ledsen när folk tycker att jag är ful eller äcklig. Jag tar åt mig när folk tycker att mitt naturliga jag inte duger. Jag tar åt mig när folk tycker att jag är okvinnlig. Jag tar åt mig om folk säger att jag är tjock eller vad det nu må vara.

    Jag tycker det är jättejobbigt ibland. Jag överväger vissa dagar att vaxa hela kroppen så jag åtminstone slipper chockade blickar och viskningar när jag går ut på sommarn.

    osv.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    nollåtta skrev 2010-03-07 20:23:52 följande:
    Nu har jag inte fått höra något direkt till mig gällande mitt utseende men under en period när jag hade mycket sex fick jag höra att jag var en hora som knullade massor med snubbar ungefär, det var ju inte så kul att höra direkt även om jag visst låg runt en del, men hora, please. Jag vart mer förbannad.Jag blir förbannad på människor som är trångsynta och som försöker begränsa mig. Jag rakar mig ibland, mest för att jag vill. Jag är ju också ett barn av min samtid, fast jag känner mig inte förtryckt trots att jag rakar benen och fixar till muffen ibland.
    jag blir förbannad som fan. Men samtidigt så kan jag känna att jag inte orkar vara i försvarsposition hela jävla tiden liksom. Då är det ofta enklare att bara anpassa sig till normen. Jag rakar fortfarande benen till exempel, även om jag helts önskade att jag hade modet att låta bli.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Rochefort 10 skrev 2010-03-08 21:55:29 följande:
    Ja och folk kommer alltid att ha åsikter om en oavsett hur man beter sig och hur man ser ut. Det gäller ju även om man har tuppkam, är för tjock, för smal, har oranga byxor, för mycket smink, för små bröst, för stora bröst, för glest skägg, för korta byxor, för stora urringningar, för nasal röst, för ful dialekt, osv osv osv Sedan kan man ju tycka att folk ska sluta ha så jävla mycket åsikter om sådana som de inte känner, men det är inte bara "okvinnliga" och "slampiga" feminister som är föremål för ogillande blickar och gliringar, och TS tycker jag är ett bra exempel på att feminister själva inte är så fördomsfria heller. Personligen tycker jag att inte att det spelar någon roll vad andra tycker om mig, såvida jag inte känner och respekterar den personen. Folk kommer alltid att ha dömande åsikter om en, ju förr man inser det desto tidigare kan man själv sluta ta illa upp. Bättre då att försöka bygga ett självförtroende än att försöka ändra andras åsikter.
    INGEN är fri från fördomar.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-09 09:24:04 följande:
    PRECIS! I min erfarenhet är det speciellt radikalfeminister som är nerlusade med fördomar och fördömanden om andra. De är motsvarigheten till intoleransen som uppvisas från andra extremistiska rörelser som SMR och NSF.
    trams! feminister har inte fler fördomar än gemene man.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Signy skrev 2010-03-09 16:41:32 följande:
    Måste bara inflika här att jag inte förstår mig på denhär typen av inlägg. När du skriver "du" menar du då TS eller gemene feminist? Om det är det senare så är det här något av det mest fördomsfulla jag läst på länge. Tror du att alla feminister är stöpta i samma form eller? Tror du ens att det är möjligt? det finns väl lika många typer och lika många olika åsikter som det finns feminister? och vem har sagt att dessa inte vill ha en isglass i röven, eller att de är intresserade av att bestämma över andras sexliv? Det vart många frågor här, men jag försöker förstå.
    jag skulle inte tacka nej till en isglass i snippan... om det ska vara i röven får det vara en smal jävel. För örvigt skiter jag fullständigt i hur och vem folk knullar med så länge alla inblandade är med på det.

    men dr. kejs drar gärna alla feminister över samma kam.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-09 17:47:49 följande:
    Ja, du skiter i det vilket är ett sundhetstecken. Är du mot sexköpslagen också?
    nej jag är inte emot sexköpslagen. Jag anser att det är fel med människohandel.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-09 18:51:40 följande:
    Nu säger du emot dig själv. Först skriver du att "För örvigt skiter jag fullständigt i hur och vem folk knullar med så länge alla inblandade är med på det." sen är du för sexköpslagen som går emot ditt första påstående. Med andra ord skiter du inte alls i hur och vem folk knullar med. Att du sen likställer sexköp med människohandel visar min poäng; du har extrema fördomar.
    sexköp är inte frivilligt per se. där handlar det om beroendeställningar, utnyttjande och tvång.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Semper Idem skrev 2010-03-09 20:17:23 följande:
    Vad är det för skillnad på att sälja sex eller sälja andra tjänster som att köra taxi t.ex?Ska vi kriminalisera alla som vill åka taxi?
    vet du inte skillnaden mellan att ha sex och köra bil så blir jag orolig
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?