• Akrobaten

    Gravida sjuksköterskor! Del 2

    Hoppsan tjejer! Den gamla tråden har gått ut och jag var duktig att starta en ny! Så upptäckte jag att jag lagt den i Medlemsgrupper, vilket kanske var lite dumt. Ingen har hittat dit heller . Vi gör ett nytt försök...


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-23 18:07
    Länk till BF listan.

    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m48912285.html
  • Svar på tråden Gravida sjuksköterskor! Del 2
  • JKMNA

    Skriv in i minsta detalj om alla lyft och trånga utrymmen. Jag skrev nästan två A4-sidor på datorn om min arbetsdag. Jobbar också natt, blandat med dag och kväll men jag tror att de skulle kunna hävda att man inte behöver jobba natt då. Att arbetsgivaren kan göra om ens tjänst till bara dag eller dag/kväll. Hoppas det går bra för dig! Annars får du överklaga!
    Jag har nu bara fem veckor kvar att jobba! Känns helt fantastiskt!
    Idag köpte jag bebisens första plagg. Har tänkt på det ett tag och nu börjat längta. Blev ett par söta byxor från polarn o pyret. Sen ska det handlas katvigkläder så det bara stänker om det! Ska njuta av att jag har lite mer pengar nu jämfört med lägsta SGI förra gången
    Hur har ni andra det?
    Jag känner mig faktiskt lite otålig. Går in i v 28 på fredag. Det går fort på något vis men ändå långsamt!

  • Akrobaten

    Jodå här är det bra. Även om jag klagar på att jag inte kan äta ordentligt, får inte plats, har ont i ryggen och börjat få förvärkar ! Det är ju inte så långt kvar för mig, 4 v på fred så snart kan bebis få komma när den vill. Vill faktiskt bara träffa det lilla knytet nu, är inte alls lika facinerande att vara gravid andra gången, eg bara tråkigt. Drömde häromnatten att vi fått en liten dotter, får se om det stämmer. Hade varit kul med en av varje. Blir det en till son har vi lite svårt med namn oxå, kan inte komma på nåt bra. Karl i andranamn men sen då???


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Oj då, glömde klaga på att jag är konstant trött oxå då jag inte sover så bra på nätterna eftersom magen är i vägen och man måste upp och kissa hela tiden , it's all good, eller? man får ju en härlig bebis efter allt det här. Tur att man inte är elefant.


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • JKMNA

    Vi känner precis likadant. Kunde inte hålla oss och tog reda på könet. En kille till. Blandade känslor. Klart spelar det ingen roll och vi är jätteglada oavsett. Men det hade varit kul med en flicka nu när man vet hur det är att ha en son. Fast en till liten kille är ju också hur spännande som helst!
    Men framför allt är det svårt med namn...flicknamn är så mycket enklare.
    Just nu har vi Malte som första. Andranamn blir nog Nils. Så Nils MALTE.
    Karl är jättefint! Sen har jag inga fler idéer Brukar kolla runt i namntrådarna här men hittar oftast inga ändå. En del fina killnamn men inga som vi vill ha...
    Usch, ja, det är svårt!

  • Akrobaten

    Nej jag hittar inga heller, fattar inte att det ska vara så svårt. Vi vill ha ett lite längre namn med så det passar med Erik Theodor. Vi frågade på rul om hon kunde se vad det är och hon trodde tjej men den gömde sig lite så hon ville inte säga säkert och sen ville inte maken göra nåt könsul då han ansåg att det inte var meningen att vi skulle veta...ahhh typiskt. Jag tjatade ganska länge och nu är det försent. Eller de gör väl ända fram till v 40 men känns ganska meningslöst att lägga ner de pengarna när bebis snart är här ändå. Var själv helt säker på tjej pga hur graviditeten varit kontra grav med min son så jag vågade mig på att köpa lite tjejkläder, tänkte att man kan ju ge bort dem. Min bästa kompis ska ha i aug och hon trodde hon väntade en tjej till då hon mådde ung lika som med dottern men hon ska ha en kille.  


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • JKMNA

    Jag mår precis likadant. Bra, alltså. Men varför skulle det egentligen vara så att man mår olika beroende på kön? Egentligen kan ju graviditeter vara lika eller olika oavsett om det är en flicka el pojke...fast det är svårt att inte tänka så ändå.
    Är de osäkra är det säkert en liten tjej. Sen kan du ju köpa lite neutrala kläder. Hur du allt ordnat nu? Jag längtar tills vi har allt ordnat. Har inte fixat något. Ska köpa ny bilstol. och ny vagn. Eller ja blir en begagnad då vi vill ha en Urban jungle och de är så löjligt dyra nya. Det får vänta lite. Sen säng har vi ju och den väntar man ju med. Kläder får man ju köpa men det är ju inte heller någon brådska ännu.
    Känner att mycket kan vänta och det känns så långt borta med 1 juli...
    Å andra sidan kanske man inte ska köpa allt en månad. Blir ju lite pengar av det...

    Vad jobbigt att han ångrade sig! :) Fast det måste vara lite spännande också. Hade på ett sätt velat ha det så men är ändå glad att vi vet om att det blir en lillebror, hade nog hoppats på flicka annars och så kanske det hade känts konstigt att hoppas och sen blir det inte det kanske. Äh, jag vet inte.

  • Akrobaten

    Denna grav och min förra är verkligen som att vända på en hand. Jag mådde så himla bra med T och urilla med denna, vilket inte behöver betyda nåt eg. Men allt annat är oxå olika, mitt humör, vad jag är sugen på, sexlusten som var helt bortblåst med T men galen nu . Håret och hyn var strålande med T, säger bara usch nu. Vi blir ju minst lika glada för en till liten kille, T är så lik mig i personligheten och är ljus med blåa ögon (min man mörk med bruna) så det hade varit kul med en som liknar sin pappa mer. Och oavsett hur det blir är det ju en ny egen individ. Men jag kan nog känna att det hade blivit lite mer verkligt för T om vi vetat vad det är. Nu säger han att han vill ha en lillebror och jag är lite rädd att han kommer bli ledsen om det blir en tjej. Det går ju över såklart men han har så stora idéer om vad de två ska göra, killgrejer liksom.

    Vi har allt fixat nu, har nyligen hämtat den nya vagnen. Vi sålde T duovagn och köpte en sittvagn när han var knappa året så vi har bara köpt en ny liggkorg till den. Babyskyddet står i hallen och sängen är bäddad . Alla T babykläder är tvättade och jag har bara köpt lite nytt då allt var i fint skick, hade en hel låda så det blev väl inte så andvänt på T kanske plus att han inte var nåt kräkbarn så kläderna är rena och fina. Det enda jag saknar nu är en skötväska men jag vet vilken jag ska ha, ska bara orka åka och köpa den .


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • JKMNA

    Vad härligt det låter! Ser så mycket fram emot att skaffa grejer och göra allt färdigt!
    Noel var med och köpte byxor till lillebror. Han verkar inte bry sig så mycket om könet, fast han ville helst köpa en massa rosa och röda saker

  • Akrobaten

    Dödstyst i tråden, hur går det för alla?

    Här är det rist väntan som gäller, hoppas verkligen på 25 som jag tippat. T föddes 2 dagar efter jag varit hos bm sista gången och jag ska dit 23 . Kan man hoppas att det blir lika? Andra kan ju komma lite tidigare än första och han föddes ju på bf, hoppas! 


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Stina85

    Det går sakta men säkert framåt, v 23 så en bra bit kvar =)
    Illamåendet/kräkningarna kommer och går lite som de vill...

Svar på tråden Gravida sjuksköterskor! Del 2