• Jickan

    Till er som inte kan gå ner i vikt

    Hej Allihop,

    Jag har inte läst igenom hela tråden men jag har sett en del ganska konstiga inlägg.
    Jag har själv gått ner från 84kg till 57kg men detta bara, å då vill jag säga BARA för att JAG ska trivas med mig själv. De människor som eventuellt väger lite för mycket kan väl få göra det? Jag antar att det är som med rökning, man vet att det inte är bra men man har ingen motivation eller är inte i det tillståndet så att de kan göra något åt det. jag skulle aldrig kunna tänka mig att göra som TS att sluta äta mat för det är absolut inte bra för kroppen det heller, det gäller att få i sig alla näringsämnen varje dag för att få kroppen att må bra, själv har jag använt mig av Viktväktarna de funkar toppen även om man inte vill motionera eller sluta äta chips om man nu känner att man vill tappa några kg.


     


    Hoppas att man någon dag kan få se ut som man är utan att andra måste påtala det hela tiden.

  • Jickan
    Pejgan skrev 2010-02-24 14:09:49 följande:
     Förklara gärna för mig varför jag inte gick ner när jag levde på 600kcal men går ner nu rnär jag äterunt  1500kcal.
    Jo det är så att när man inte äter tillräckligt så går kroppen ner i ett viloläge den tror att du är undernärd och förbränner inget eller endast lite. Däremot om du äter så mycket som din kropp behöver så kommer den alltså att förbränna mer.
  • Jickan
    Hurley skrev 2010-02-24 14:36:14 följande:
    Varför är det svårt att äta keso om din man äter pizza? Vad händer med dig om du äter keso när han sitter och svullar pizza?
    Du är aldrig sugen på Pizza eller?
    De e ju ingen skillnad på en tallrik Keso och en god pizza......

    bara undrar?
  • Jickan
    daninolino skrev 2010-02-24 17:56:10 följande:
    håller med dig hurley!alltt är upp till en själv att fixa.jag gick ner nästan alla exta kilon direkt efter hon föddes.kanke har 5kg kvar att gå ner, hon är 4veckor nu.så jag hade ju tur.men jag försöker att inte vräka i mig så mkt sötsaker och går promenader varje dag.det räcker långt.
    Jo tack men vissa går ner direkt efter att ha fött barn.... men långt ifrån alla! jag promenerade varje dag, ammade och åt vad jag tyckte var nyttigt inga sötsaker eller fet mat. Reultatet var ändå att jag gick upp istället. Från förlossningen till att min dotter var 4 månader hade jag bara tappat 5kg av mina totalt 30 som jag gått upp under graviditeten. Så alla småbarns föräldrar tappar inte de flesta grav.kg direkt efter förlossningen!
  • Jickan

    Vill bara göra ett litet tillägg till alla er som vill gå ner i vikt. jag klankar inte ner på pulverdieter för det funkar säkert för vissa men i mitt fall så försökte jag i knappt två veckor...inget vidare resultat. Jag blev grinig och hade huvudvärk och orkade inte tänka ordentligt, de blir inget bra när man ska försöka jobba. För mig funkar det toppen med Viktväktarna för då kan jag äta semla och pizza och kolhydrater utan att svälta det är snarare så att det är svårt att få i sig all mat man ska äta varje dag. Kruxet är att äta rätt mängd och inte överdriva. De som är Viktväktare nu för tiden vet att man inte behöver väga all mat och det finns super bra hjälpmedel för att ha koll på vad man äter.

    Sen håller jag med alla som skrivit här att ALLT faktiskt beror på hur man är som person och hur man har det just nu i livet. Man måste vilja själv annars är det ingen idé. Sen kan de ju vara de som har sjukdomar mm så de inte kan gå ner i vikt på något "lätt" sätt. Kan inte alla människor bara få vara som är? Trivs man själv med hur man ser ut? varför ändra på det då??

    Jag har själv gått ner från 84-57 men när jag vägde 84 och kollade mig i spegeln så såg jag ju inte en tjock tjej utan den smala tjejen som fanns innanför. Jag har som jag skrivit tidigare bara gått ner i vikt för att jag själv kände att jag behövde det. Självklart spelar de ju in att nu för tiden finns det allt för många människor som tittar snett på en när man väger lite för mycket. Du får helt enkelt inte vara tjock!?

    Hoppas ingen missförstår mig.

    Kram

  • Jickan
    Oneesan skrev 2010-02-25 10:29:36 följande:
    Det misstag som många gör är att inte se dieten som en naturlig del av livet och således ställa in sig på att detta är den mat som du kommer att leva med i resten av ditt liv. Man måste göra det hållbart, en snabb pulverdiet fungerar i två veckor och sedan går man upp i vikt igen.T.o.m. ts skriver i starten att man ska "dra ner på maten i ett halvår". Det fungerar inte så, man måste hitta ett sätt som man kan leva med för framtiden. Förändra synen på mat och dessutom börja med vardagsträning. Personligen så slutade jag helt med läsk, började äta mycket grönsaker till maten, promenerar en mil om dagen och tränar på kvällen. Detta har gjort att jag gått ner 27 kilo. Man måste hitta något man kan leva med.
    Perfekt förklarat! Grattis till din viktminskning.
  • Jickan
    Stugmamman skrev 2010-02-25 10:54:07 följande:
    Alla kroppar fungerar olika, hur svårt ska det vara att förstå. Själv har jag alltid varit smal oavsett vad jag äter. Jag är däremot ändå insulinresistent och har ett blodsocker som far upp och ner därför mår jag också otroligt bra av LCHF. Har kollat mina blodfetter också.LCHF fungerar för många, andra mår bättre av VV, en tredje av GI. Man får prova sig fram.Om man inte kan förstå att alla andra inte är som en själv har man brist på empati. Alltså oförmåga att sätta sig in i andra människors situation.
    Precis!
Svar på tråden Till er som inte kan gå ner i vikt