Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    GOBLIgobli skrev 2010-04-20 18:04:48 följande:
    Sen kan det ju vara att till väskor är det inte riktigt samma "krav" på krympning som till kläder. Menar, en väska blir ju inte för kort i benen efter första tvätten. Jag brukar tumla det dyngsura tyget så det blir stryktorrt och sen stryka det helt torrt och då baske mig blir det slätt!
    Men blir det inte såna blekta veck när du tumlar då? Jag är urlat och orkar sällan stryka mina tyger, men det borde jag ju förstås!
  • Fiffa5
    MarJoDe skrev 2010-04-20 18:42:38 följande:
    Vissa tyger måste man tvätta i 60 grader för att binda färgen.
    Jo, fast på det här tyget stog det 40 grader och då borde det väl funka? Eller ska man testa 60 grader ändå??
  • Fiffa5
    Zabw skrev 2010-04-20 23:38:09 följande:
    Frågan är bara vems fel det är. Hon vill kräva mig på frakter och returer för att jag inte hämtat. Jag har inte fått någon avi förrän nu så jag har inte kunnat hämta. Schenker säger att det inte finns något registrerat från henne förrän 3:e sista leveransen, alltså har hon inte skickat paketet alls tidigare, och dom såklart inte aviserat mig på nåt som inte finns. Undrar hur detta slutar....  
    Men finns det inte registrerat hos Schenker kan hon ju omöjligt kräva dig på frakt för då måste hon ju förstå att du aldrig kunnat hämta ut ngt paket!?
  • Fiffa5

    Jag ska sy ett par velourbyxor i stl 92, tror det är till en liten pojke på drygt 9 månader. 


    Har klipppt till en midjemudd i interlock på 37 cm, verkar det vara ett vettigt mått?? Ska jag förstärka intelocken med resår och i så fall vilken längd?
    Tycker det är så svårt att sy midjemudd när man inte vet mått på barnet som skall ha byxorna! Vet bara att beställaren sa att pojken var lite knubbig som de oftast är i den åldern ju.
  • Fiffa5
    yrväder skrev 2010-04-21 16:33:35 följande:
    37 cm lät lite till storlek 92, men å andra sidan lät storlek 92 väldigt stort till nån på 9 månader. Jag skulle absolut förstärka en midjemudd interlock med resår, för interlock håller inte upp brallorna.
    Tack! Ja, tycker också att 92 låter stort för en 9-månaders. Min flicka som fyller två i slutet av juni har fortfarande 86  
    Men jag kanske ska göra midjemudden lite större då, ett par centimeter bredare?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd