Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-04-26 21:08:53 följande:
    Jag vill tipsa om en utmaning att sy gardiner till barnonkologen i Uppsala (och flera sjukhus senare också).  Lär mer här: abimopectore2010.blogspot.com/2010/04/jag-utm... abimopectore2010.blogspot.com/2010/04/utmanin... Ideén kommer ursprungligen från Anna-Maria vars dotter Lova är svårt sjuk i cancer och därför spenderar mycket tid på "bonken" i Uppsala. Hjälp till att göra rummen lite roligare för barnen!! bambinidolce.blogg.se/2010/april/utmaning-pab...
    Anna-Maria har undersökt och det går BRA med VANLIGA gardiner! Så de behöver inte vara flamskyddsbehandlade.
    Så SNÄLLA! Ni som  har barntyger och kan tänka er att göra en god gärning. Det skulle göra stor skillnad för dessa sjuka barn!!
  • Fiffa5
    lindalake skrev 2010-05-04 18:01:58 följande:
    fasen, jag googlar men det gäller ju att söka på rätt grej. Var hittar jag en gadget som jag kan använda till att länka till tävlingar? Eller hur göör jag!? kan jag använda nån av de befintliga som erbjuds på blogger...aj! har en unge som skriker mig i örat! svårt att tänka då...
    Jag använder den befintliga som man lägger in bilder med.  Kopierar bildwebadressen till den bilden jag vill använda (genom att trycka på högerknappen på själva bilden) och lägger in en länkadress till sidan jag vill länka till.
  • Fiffa5

    Har precis kommit hem från en resa till svärföräldrarna nere i Blekinge. På väg dit var det en stor olycka på E4an så vi fick ta vägen via Kalmar och framförallt Söderköping i stället, och min underbara man svängde glatt in till Jofotex så där blev det ett par timmars stopp! Blev kanske inte supermycket handlat (tyvärr) men vad härligt det var att gå där och kika på alla fina tyger! Skillnad mot att bara handla via nätet!! God fika bjöds vi också på på det intilligande fiket, riktigt snällt!!


    Inte nog med det (!), sen lyckades jag också komma till EKO-hallen så jag är numera ägare till en Prymtång för endast 79 kr! LYCKA!!!  
    Ska få in bilder i bloggen på¨de nya tygerna så fort tiden räcker till....I morgon åker min man ut till sjöss på jobb i en månad så det blir ganska hektiskt för mig..... Men nog ska jag hinna sy lite iaf! 
  • Fiffa5
    Nhelia skrev 2010-05-04 19:31:42 följande:
    Jag brukar använda den gadgeten som heter "bild". Då kan man länka till tävlingen från bilden och skriva en rubrik om att man är med och tävlar. Psst, nu har jag rockat något för alla tygknarkare i tråden
    Åhh, sitter på mina händer här! Ska ju inte köpa mer tyg...egentligen...!!  Kanintyget, visst är det interlock? Gillar egentligen jersey bäst till små bodiesar.... 
  • Fiffa5

    Behöver lite snabb hjälp!


    Kan en snart 6 år gammal flicka ha 128 i tröjor???
    Ska sy en topp till en av mina barns kusiner och har för mig att de sa stl 128, men jag är osäker på om jag kommer ihåg rätt och kan inte så "stora" storlekar! Min största har bara 104 än så länge. 
  • Fiffa5

    Interlock är tjockare än jersey, och så ser det likadant ut på båda sidor.


    Jerseyn är tunnare och krullar sig i kanterna. 
    Tex passar jerseyn bäst om man ska sy tights, och till tröjor kan man ha vilket som..mest en smaksak vad man väljer.  Som nybörjare är det lite enklare att sy i interlock.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd