Inlägg från: Fiffa5 |Visa alla inlägg
  • Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    GOBLIgobli skrev 2010-04-21 18:08:28 följande:
    Interlock. Annars får du en manet. 2.bp.blogspot.com/_J-wDSc0hdgY/S7ERUyS3nzI/AA...
    Ojdå, hihi  Tack,då vet jag det!   
    Ska man ändå sträcka interlocken lite? 
    Tänker på som när man kantar en tröjhals o mudden är ca 70% av halshålets längd...  Ska interlocken runt filten vara kortare än själva filten med?? Eller blir det manet då med kanske??
  • Fiffa5
    GOBLIgobli skrev 2010-04-21 18:43:51 följande:
    Nej den ska du ha så slät som det går. Jag har nu kantat filtar med tunn interlock med bandkantaren i CPn och ingen sträckning behövs. En halsringning ska ju dra ihop lite för att se bra ut.
    Tack! Då ska jag våga mig på att provsy en filt snart!!
  • Fiffa5
    Thulo skrev 2010-04-21 22:28:12 följande:
    Men om man inte har nån "apparat" till att sätta dit tryckknappar? vad gör jag istället`?
    Du kan ju beställa tyger på tex www.stoffochstil.se  De har det mesta, enda nackdelen är väl att det brukar ta ca 10 dagar innan man får sitt paket.
    De säljer även tryckknappar och  verktyg så att du kan banka i tryckknapparna med en hammare. Eller så kan man ju sy dit kardborre i stället om man vill.
    När man syr en stickning syr man med vanlig raksöm runt.Tror man brukar öka stygnlängden lite bara.
  • Fiffa5

    Ni som syr dregglisar med tryckknappar - förstärker ni tyget där tryckknappen ska sitta?  


    Jag har precis sytt en i interlock och velour, men tryckknapparna är så hårda att få isär att jag undrar om tyget kommer hålla!
  • Fiffa5
    6barnsmamman skrev 2010-04-22 17:07:05 följande:
    hej på er! Jag sitter här med senaste numret av ottobre o tänkte sy klänning till lillan, men senast jag sydde ur ottobr, en tunika i storlek 74 så blev den väldigt stor, hon kan inte ha den än trots att hon har 74 på alla kläder nu. Är det alltid så i ottobres mönster, nån som vet? Kanske ska rita av storlek 68 i stället?
    Kan du inte lägga ett plagg på mönstret och jämföra lite? Så ser du ju hur stor klänningen blir.
  • Fiffa5

    Jag vill tipsa om en utmaning att sy gardiner till barnonkologen i Uppsala (och flera sjukhus senare också). 


    Lär mer här:
    Ideén kommer ursprungligen från Anna-Maria vars dotter Lova är svårt sjuk i cancer och därför spenderar mycket tid på "bonken" i Uppsala. Hjälp till att göra rummen lite roligare för barnen!!
  • Fiffa5
    Jalapeno skrev 2010-04-26 21:15:43 följande:
    härligt initiativ!! men har hon kollat vad man får göra? jag jobbar på sjukhus men får inte ha vilka gardiner jag vill i mitt rum då de ska vara flamskyddsbehandlade yadayada. Förhoppningsvis har vår kliniksekreterare fel alt att andra regler gäller i Uppsala.  usch vilken glädjedödande kommentar, men det kan bli kalldusch
    Det var ngn som skrev i anna-marisa blogg att det kan hända att det måste vara flamskyddsbehandlade gardiner....så jag hoppas att hon kollar upp det.
  • Fiffa5
    Catwomen07 skrev 2010-04-26 21:50:46 följande:
    Tänkte precis samma sak. Alla offentliga lokaler måste ha såna gardiner, därav "vuxen"gardiner även på förskolan. Hoppas de finner nåt sätt att piffa till det på
    Är det alltså speciella tyger man köper som redan är flamskyddade?  Kan man inte i så fall köpa vanligt tyg och spraya det? Har för mig att det finns sånt medel?  
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd