• ak74

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-05-31 10:41:58 följande:
    Ja just det hade ju en fråga också Ottobres workshop (hette den så tro) damtröjmönster -nån som har provat det? Bra, ok bredd modell? Undrar också om nån vet nåt bra mönster på omlotttröja/tunika (dam)? Jag måste verkligen göra nåt åt min egen garderob och eftersom jag inte kan ha mina kläder sen innan graviditeten, så har jag inget att rita av. (Har visserligen slagit vad med maken om att gå ner i vikt -men det är en lång bit dit)
    Jag har det mönstret hemma men har inte testat det ännu.
  • ak74
    Kaja skrev 2010-05-31 21:32:41 följande:
    Gött med tygknarkande kompisar... Fick hem fem meter från Västerås häromdagen och nu är det 8 meter på väg från Uddevalla... Kan man inte shoppa själv, så får man be sina kompisar att göra det! Älskar den här tråden!
    Ang kappan så kan det väl vara så att framstyckena ligger kant i kant. Syr man tränsar så sitter de antagligen i sömmen mellan framstycke och infodring och en knapp på andra framstycket. Fast det får inte glipa något mitt fram för då kan det dra kallt
    Har du någon bild på hur kappan ska se ut?
    En tanke... borde man inte kunna använda duffelknappar i stället för att sy tränsar?
  • ak74
    plura skrev 2010-05-31 22:52:05 följande:
    Kaja: Såg nu att du redan fått svar av ak -fl verkar hopplöst segt här hemma idag. ak74: Synd att du inte hade provat mönstret. Är ju så praktiskt om nån annan kan svara innan man köper Kanske ska köpa det ändå -lättare att förändra så det passar, om man har ett riktigt mönster, än om man ska använda nån t-shirt som mall. Tedrickaren: Får jag också komma in?
    Det är ju prisvärt när man får så många storlekar i samma mönster. I och med att modellerna är lite figurformade tror jag/hoppas att de har hyfsad passform.
    Nu är batteriet slut till datorn. Dax att sova med andra ord
  • ak74
    Knastroll82 skrev 2010-06-01 10:27:30 följande:
    Har en fråga... Var kan man köpa billiga spolar till husqvarna viking? Skulle behöva några fler, men symaskinsaffären i stan är skitdyra, på allt.
    Jag brukar köpa mina i symaskinsaffären, 10 st för en 50-lapp ungefär.
    Då tyckte jag att Janomespolarna var dyrare. Där fick jag ge 7 eller 8 kr/st.
  • ak74

    Här är en till som spanat på den boken... mest för att jag vill komma åt de större storlekarna. Jag köpte Meedoms kompletteringshäfte i stället och har nu mönster upp till 11 år.

  • ak74
    plura skrev 2010-06-01 23:32:44 följande:
    Hmm så går det inte att citera -igen!
    Kaja och Ullerull:
    Skulle min make stå för införskaffandet av barnens kläder så skulle de nog kunna gå klädda just så  -"mindre säsongsmatchade"
    Minns när de 3 stora var yngre och man la fram varsin hög åt dem -då lyckades han vid flera tillfällen få på alla fel kläder -Hur är det möjligt de är faktiskt tripp, trapp, trull i storleken.
    NCL:
    Hur är Ulla Welinders mönster i storleken? Jag undrar även hur Gynthers är?
    Har några smalisar och det vore kul att hitta mönster som inte måste förändras.
    Plura: Hur gamla är dina smalisar? Jag har ju en hemma men hon är 8 år nu. Den tjejen är nog normallång men har extremt långa ben och armar. Det är ett huvud, 2 armar och 2 ben som är ute och går
    Om det är i den storleksklassen du letar så kanske jag har något tips.
  • ak74
    Preppy skrev 2010-06-03 07:18:55 följande:

    Kan någon förklara varför man måste trä gripar-en/na före nålarna? Jag är så nyfiken men jag fattar inte.


    Nu har jag inte maskinen framför mig men det är för att gripartrådarna träs runt nåltrådarna dvs nåltrådarna låser gripartrådarna (med reservation för att det kan vara tvärtom...)
    Om man trär nåltrådarna först låser inte trådarna och det blir ingen söm.

    När jag byter färg i min OL klipper jag alltid av gripartråden och knyter på den nya färgen och dra sedan den nya färgen igenom maskinen. På så vis behöver jag aldrig fundera ut hur maskinen ska träs. Nåltrådarna trär jag som vanligt men dessa är mycket enklare att trä. 
  • ak74
    Jalapeno skrev 2010-06-03 22:33:07 följande:
    jag fortsätter att fundera runt blogganonymitet. Googlar man mitt namn kommer man till min syblogg. Hur fan gick det till? JAg har verkligen inte skrivit mitt namn någonstans????
    Jag sökte på mitt namn och hittade inget på de första 10 sidorna. Sen orkade jag inte kolla mer

    Nu ska jag ta natt... Gäsp...
  • ak74
    LumLumLum skrev 2010-06-06 20:17:36 följande:
    Har fått en summa pengar i present som jag har bestämt ska gå till en bra stol att ha vid sybordet. Just nu sitter jag på en köksstol, så egentligen kan ju allt bli bättre. Vad har ni för stol? Tänkte ta mig en sväng till Ikea för att provsitta lite vid tillfälle....
    En köksstol har jag. Fick en gammal pinnstol av min syster. På den ligger sonens fårskinnsfäll. Det är lite kyligt i källaren...
    Sen har jag en kontorsstol också men den känns väldigt klumpig.

    ...Så pinnstolen är min favorit

    Inte det du ville höra antar jag...
  • ak74
    Stratus skrev 2010-06-06 22:38:58 följande:
    Jag ska köpa gul jersey, och vet inte vilken jag vill ha. Gul är ju en känslig färg. Är det någon som har testat Mjukatygers solgula jersey och Jofotex och kan beskriva dem för mig. Om JOfotex är samma gul gula nattågen så är det inte rätt gul färg.
    Vad ska du matcha det gula med? Jag har en del gula tyger hemma från både MT, JNY och troligtvis en från Jofotex som matchar tågen.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd