• ak74

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-08-19 10:23:52 följande:
    Har inte hunnit sy ihop den än, men jag har klippt ut en till i i vävt tyg, så jag kanske syr ihop den först.
    Måste bara läsa på hur jag gör rullfållen först -för det har jag aldrig gjort.
    tinni78 skrev 2010-08-19 09:38:12 följande:
    Jag kan inte annat än hålla med ang. OL, det tog nog inte mer än en dag innan jag gillade min och då hade jag aldrig sytt på någon förut. Jag är ganska säker på att jag skulle gett upp att sy i mjuka tyger om jag inte skaffat den.
     Håller med, kommer inte sy med vanlig maskin i mjuka tyger mer.
    Måste däremot använda olen lite mer i de stumma med, fast då måste jag köpa lite mer tråd först också  
    Prova på en provbit. På vävt tyg är det inte så svårt. Ställ bara in efter manualen. På trikå är det lite trixigare eftersom trikå töjer sig olika och så måste man bestämma hur mycket vågor man vill ha i tyget.

    Jag tycker rullfåll i vävt tyg blir en jättefin avslutning i fålla och ska man sy rysch så är det perfekt!
  • ak74
    plura skrev 2010-08-19 10:35:11 följande:
    Håller med Frida om att det delar på sig, men "viker du bara in på plagget nån cm in, eller har du jackat ur sömsmånen för att hamna "rätt".
    Tycker att det är svårt att "vika! in eller av med olen, då man inte kan svänga in/ut tvärt.

     
    Är inte riktigt säker på att jag förstår hur du menar...
    Det är ju lätt att starta med OL en bit in på tyget(brukar bli 3-4 cm) sen i slutet syr jag bara närmare och närmare kanten tills det blir en trådkedja utanför kanten som jag kan knyta. Den biten man "viker av" med OL kompenserar man med raksöm sen. Jag jackar alltså ingenting i tyget.

  • ak74

    Och så här ser det ut på framsidan....



    Det syns att detta linnet har använts flitigt i sommar, va...?
     
  • ak74

    Konstigt att jag är markerad som utloggad (röd plupp) när jag är inne i forumet och skriver...

    Men nu ska jag i alla fall logga ut för att istället jaga dammråttorna ur huset  

  • ak74
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 15:50:25 följande:
    Nej det är ju inte en gång utan sedan första inskolningsdagen, i måndags, så har det hänt totalt 3 ggr.  Fast jag kan ju tycka att det är lite överreaktion ändå. Han är trots allt utan blöja sedan 6 veckor  tillbaka även om det fortfarande händer olyckor. Vi har dock klarat både heldagar ute på utflykter med kisspaus både i vägdiket och på offentliga toaletter. Som sagt jag vägrar att återgå till "vanliga" blöjer men fodrade kalsonger kan jag gå med på. Han kan och vill ju bli blöjfri själv och jag tycker det är ett stort steg att att faktiskt inte har bajsat på sig sedan vi skippade blöjan.

    Buh, vad trött jag blir på Ottobre. Sydde ju raglantröjan i senaste numret (stlk 98). Storleken stämde ju rätt bra men halsringningen blev alldeles för stor. Jag sydde en svartrandig tröja med ärmar i svart på framsidan och cerice/svart stjärntygpå baksidan. tröjan prydda jag med 3 häftiga broderier (monster), dekorsömmar och muddar i lime. Den blev störtcool förutom en för vid hals, trots att jag ökade muddbredden i halsen. Nu håller jag på att brodera på en liknande t-shirt men i eget mönster. Trist!
    Och när på dagen har dessa olyckor inträffat...? Har personalen "glömt" påminna om att gå och kissa kanske. När det är så mycket nytt är det lätt att glömma att man är kissig och då ligger det på oss vuxna att påminna. Speciellt efter mat och sömn.
  • ak74

    Nu har jag brutit min bloggtorka. Det är inget syrelaterat alls men om man tittar noga kan man nog känna igen tyget på en och annan t-shirtFlört

    Måste passa på att tacka er som under sommaren varit inne och kikat på bloggen trots att där inte funnits något nytt alls. Det värmer i själen ändå att se att någon i alla fall är intresserad nog att gå in och kolla på bloggen.

  • ak74
    Made in Taiwan skrev 2010-08-26 06:11:40 följande:
    Vad mycket symaskiner ni har! Jag har bara en liten stackare...som dessutom håller på att gå sönder, smörj behöver den i alla fall. Dom bygger på gatan utanför huset, och på andra sidan huset har dom nyss satt igång med ett hotellbygge, men inget slår dunkande och slamrandet motför min maskin. Synd, för enda gången man har tid att sy är när ungarna sover och dom vaknar ju när man sätter igång.... Önskar jag hade min Husqvarna designer, som står i förrådet sedan 4 år tillbaka... :( Borde göra mig av med den innan den tappat värde helt....
    Men du, inte har du väl lämnat den pärlan i förrådet. Varför syr du inte på den?
  • ak74
    Pumpalicious skrev 2010-08-27 08:36:06 följande:
    Ägnade hela gårdagen till att omvandla klädkammaren till syrum, det blev riktigt mysigt därinne.
    Nu tänkte jag precis sätta mig och sy då jag upptäcker att jag inte har någon tillräckligt lång skarvsladd, attans!
    Typiskt!!! Finns det något som kan jävlas så gör det det...
  • ak74
    Fiffa5 skrev 2010-08-30 21:13:43 följande:
    Ni som är vana vid att klippa ut många plagg samtidigt, hur gör ni sen för att hålla reda på vilken storlek plagget har?? 
    Jag brukar låta mönstret sitta kvar till jag har sytt på storlekslappen... Jag är hopplös på att blanda ihop annars...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd