Inlägg från: sarahl |Visa alla inlägg
  • sarahl

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    yrväder skrev 2010-09-15 22:18:44 följande:
    Jo vi har samma maskin. Jag lägger pultyget neråt, så att fodersidan är mot pressarfoten, och så har jag noll på pressarfotstryck. Annars har jag inte några tips på rak arm, mer än att sy med förstärkt raksöm runt tabbarna om du ska ha knappar, för vanlig raksöm håller inte för det. Jag brukar sy resåren i kanaler, tycker det blir bättre, lättare och snyggare. Börjar gilla sidknäppta mer och mer, med frontknäppta tycker jag flärpen halkar ner med lite för stora benhål som risk. Ska du ha naturmaterial på insidan så sy stickningar så att fodret inte rullar ut och för vidare vätan.
    Tack jag får göra ett nytt försök idag då!
  • sarahl

    ni som inte har något specifikt syrum hur/var syr ni o hur förvarar ni allt!

  • sarahl

    Någon som använt stoff o stils sweatshirttyg? jag funderar på att sy lite dressar till mellan pojken då jag tycker han börjar bli lite stor för all velour!

  • sarahl

    Idag skall jag förhoppningsvis hämta ett skrivbord som jag hittade på annons för 100 kr. det är i trä o skall målas vitt. 2 lådhurtsar så nu borde det ju bli gott om plats för trådrullar o div små plock.

    jag har en fundering bara. jag upplever som att maskinerna låter väldigt högt o stör övriga familjen ibland. så jag tänkte om man kan däpma genom att lägga nå dämpande på skivan o sedan klä den med vaxduk. (förstår någon överhuvudtaget, jag är så kass på att förklara)

    finns det dämpmatta?

  • sarahl

    Håller med i diskutionen ang halv/helmeter o frakterna.

    jag har inte heller så stort tygkonto o jag beställer väldigt sällan numera då jag vill beställa med så lite spill som möjligt!

  • sarahl

    behöver oxå hjälp. Jag skall sy ett par muddjeans istrl 86 men är osäker på måttet på mudden, tror ni jag behöver lägga i en resår oxå.

  • sarahl
    Lind1981 skrev 2010-10-27 09:00:29 följande:
    Jag kanske har i källaren (syrummet)....kan kolla efter det sen när jag går ner.....skall bara fixa frukost o så här först.
    kan du inte visa lite bilder, jag kan inte bestämma mig för stort rum i källaren eller liten hörna på övervåningen!!!!

    är eran källare riktig källare eller mer gillestuga?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd