• Grazila

    Cerclage?

    PennyJenny skrev 2010-06-29 20:31:34 följande:

    Kan bara stämma in med föregående talar ang buktande hinnor och cerklageläggning. Vi hade ENORM tur i oturen att just vår dr arbetade den morgonen när det hände mig på sjukhuset här i Lund. Första dr vi träffade och som la in oss sa ingenting om cerklage alls. Men så gick ju slemproppen och det började trycka på så vi åkte ner till förlossningen där "rätt doktor" jobbade.

    Han tvekade först men kom sen fram till att vi skulle testa lägga cerklage, vi hade en 50/50 chans att det skulle gå sa han. Och det gick ju över förväntan, han lyckades "dra ner" kanterna lite och sy under hinnorna som han inte lyckades få upp fullt. Jag hade ju heller ingen infektion som tur var.

    Har gråtit många tårar här, faktiskt just pga detta - att det ska avgöras om ens barn ska få en chans til liv beroende på vilken dr som jobbar. Bara tanken ger mig rysningar.... vi var helt klart på rätt ställe vid rätt tidpunkt, det förstår jag ännu mer nu efter att ha läst era inlägg...

    ...........................

    Det är nu 5 dagar sedan mitt cerklage sattes. Undrar om ni kan känna att det ilar/hugger till i livmodertappen ibland vid vissa rörelser eller när bebis trycker på mkt??


    Ja, det där med ilningar och hugg känns igen. Haft lite då och då. Nu oftare, som jag är tyngre och bebben starkare.

    Jaa, mycket väl formulerat om vilka chanser man får! Det finns liksom inga riktlinjer, utan beslut verkar ibland fattas enbart utifrån åsikter samt intresse. Vissa läkare ser möjligheter i metoden och inser betydelsen av chansen den drabbade familjen får. Sedan nämnde någon erfarenhet. Ett akut cerklage är riskabelt. Vattnet kan gå under arbetet, värkarbete kan triggas igång och man får klippa direkt efter och resurserna kan anses lagda på fel patient etc... Det är ju inget som någon helt oerfaren på området bör ge sig på, kan jag tänka mig :/
  • Grazila

    OMG HERPES!!! *vrider mig av skratt* (Förlååååt, såklart inte kul, men förbaskat kul när du berättar.)

    Fasiken vad pinsamt för läkaren som nu säkert får höra om sin "diagnos" hela vistelsen där!!!

    Grattis till goda besked iaf :) 

  • Grazila

    Vad skönt det hade varit ibland om man kunde speeda upp tiden lite...! Förbi alla oroliga veckor med olika problem som hotande förtidsbörd, blödningar och allt som florerar i den här tråden.

    Här mås det fint men jag får mer och mer smärtor nedåt. Det är en stark buse därinne som trycker och kränger så det känns både i tappen och i nerverna ned i ljumskar och ben. Hua! Nu vill jag bara att veckorna ska gå fort, trots att jag i övrigt mår fysiskt kanon... inget illamående, minimal oro. Mellan- och sengraviditet skulle vara mitt favvotillstånd om det inte vore för cervixinsufficiensen.

    Kramar och goda tankar till er alla! 

  • Grazila

    Oj tigerkaka, har tänkt på dig!! Fyyy vad tufft du har det. Vilken vecka är du i nu?

    22+5 ansåg man i Lund att det var motiverat att ge Betapreden när jag låg där. Alltså för att man från 23+0 kan ge bebben en chans och det behövs injektion x2. Skulle tro att det inte förändrats, ta upp det med dem PennyJenny.

    Sen när bebisen kommer prematurt får man det ju igen längre fram. Jag fick det även vid vattenavgången 31+6 för att det gått så lång tid emellan att bebis skulle vara hjälpt av det.

    Tigerkaka, ska du verkligen vara uppe då när cerklaget uppenbarligen inte räcker för att hålla igen? Förstår att du mest ligger, men kanske du borde ligga helt? 

    Stor styrkekram!  

  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-07-04 11:02:31 följande:
    Tack, då vet jag det Grazila :) Borde jag ju kunna få imorgon! Känns inte bra alls just nu nämligen :(
    Ojoj, skickar massa massa pepp...!! Ingen kan förstå vilken kamp och prestation ni genomför, om de inte legat där själva. 

    *håller tummarna stenhårt för er och era bebisar* 
  • Grazila
    almam skrev 2010-07-06 23:20:52 följande:
    Idag kom han, vår mirakel bebis. 1200g och verkar efter omständigheterna må bra.
    Hoppas ni mår bra.
    Penny Jenny du kanske kan få det rum som jag låg på avd 44.
    Kram till alla och kämpa på
    Grattis till lille knodden!

    Här är allt ok. Nojjar lite för att det känns som det gått nästan FÖR bra. Nu strular det lite med blodsocker och sånt, men man vet inte än om det kanske var nåt tillfälligt... Få se nästa vecka när även cerklaget ska kollas.

    Magda vad skönt att du fått vara lite blödningsfri. Hoppas det håller i sig!
    PennyJenny: flyttat än? 
  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-07-07 09:30:11 följande:
    Noop, jag ligger här nere och möglar ännu :-/ Hoppas få komma upp snart, man kanske t om får almams rum då Vad konstigt, jag vet inte ens vilka ni är ändå finns vissa av er i samma byggnad som en själv :)

    Funderar mkt på det här med kortisonsprutorna också, att dr inte vill ge mig dom :( Tycker det känns väldigt konstigt, de vet ju inte ens hur det ser ut "down there" efter cerklagesättningen för 12 dagar sedan. Tänk om han kommer pang bom liksom?

    Ska försöka få upp en neonatalare sen när jag kommit upp på 44:an och se om de kan dela mina bekymmer lite och ge lite tankar som dom har. Dr tänker ju mest på mig medan dr på neo tänker på barnet (just like me!).

    Håller tummarna för dig Grazila. Har du diabetes? Jag har haft gravdiabetes i en av mina graviditeter så jag får nog kolla mitt blodsocker snart. Är inte kollat sedan v12.
    Förstår din oro, det KAN ju gå fort när det väl blir. Sen vill de säkert inte in och kolla i "onödan" för infektionsrisken. 

    Nej det är inte konstaterat grav.diabetes, men jag hade en 2a på U-stickan igår och 8,8 mmol i blodsocker. Hade nyligen käkat en glass, men brukar aldrig ligga högt ändå. Det ska kollas igen nästa vecka och ligger det högt då med trots att jag håller koll på mitt sockerintag så blir det glucosbelastning.
    Jag hoppas verkligen att det inte är nåt sånt på g, då risken för större bebis inte faller mig i smaken direkt. Mina förlossningar har inte varit så lätta trots genomsnittsbarn på 3,5kg... Sugklocka på båda :( så ja... lite orolig måste jag erkänna att jag är. 
  • Grazila
    Thalis skrev 2010-07-07 09:44:54 följande:
    I vilken vecka är du?
    Jag fick kortisonsprutorna i v.24+0 och 24+1 när jag väntade min son utifall att. Jag fick mitt cerklage i v.15+0 och det var planerad då jag förlorat en son i v.18+.
    Oj, fick du kortison trots preventivt cerklage? Det har jag aldrig fått. Var det ökad risk eller nåt då för att bebis skulle komma, eller bara en rutingrej?
Svar på tråden Cerclage?