• Grazila

    Cerclage?

    PennyJenny skrev 2010-07-07 09:46:30 följande:
    Min flicka blev väldigt liten trots graviditetsdiabetes, vägde bara 2,5 kg i v39+1 när hon föddes.  Som sagt, håller tummarna för att det inte är g-diabetes. Är sååå trist med dessa blodsockermätningar hit och dit man måste göra x antal per dag osv.
    Mm, spec när man är stickrädd. Men barnen har varit bästa hjälpen mot fobi. Vill ju inte visa dem hur paniskt rädd jag är för stick i fingret, alltså följer de ALLTID med mig till MVC Skrattande
  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-07-07 09:48:06 följande:
    V22+6 idag. Jag har haft två raketförlssningar som OM detta drar igång kommer det med all sannolikhet gå FORT. Det bekymrar mig men dr säger att "det är risk vi får ta" vilket gör mig jäkligt irriterad. Jag vill inte ta några som helst risker med bebis. Har förlorat en och vill inte förlora en till pga att dom inte ger mig kortisonet :(
    Vilket SKRÄPresonemang! Har du fortfarande smdr eller tryck? Jag hade nog blivit en mycket besvärlig patient. Hoppas neoläkarna kan lägga in ett ord för sprutorna! Jag har då aldrig hört att man skulle snåla med det, utan att man hellre motar Olle i grind när du faktiskt kommit så långt, och sen ger igen om det drar igång.
  • Grazila

    Hihi postade visst samtidigt, låter ju jättebra! Som lite flyt nu efter all motgång. Nu jäklar ska det hålla i sig!

  • Grazila

    Hehe jaa Dallis :) man vill ju gärna doppa sig lite i den här underbara värmen. (Trodde aldrig jag skulle tycka värmen var underbar, så stor och vätskefylld som jag är, men vintern gjorde sitt till!)

  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-07-11 15:14:56 följande:
    Hej girls

    Känner mig lite ledsen idag. Dels var det sambons sista natt här, så nu blir jag ganska mkt ensam. Dels verkar läkarna undanhålla viss information ang min livmoderdefekt. Hade en ny dr idag som sa att jag ska fundera på om jag vill steriliseras under snittet för jag utsätter mig för livsfara under graviditeten. Okej.... Sådär lät det inte innan min undersökning, då kunde jag ju upp och hoppa och kanske t om få gå på permis om några veckor. Nu är det inget sånt alls. Han sa även nåt om att det "buktar ut" och jag förstod det som att det var livmoderväggen.

    Känner mig ledsen och orolig. Är rädd att förlora bebis. Rädd för att jag ska dö om nåt händer för som han sa, det kommer bli snabba ryck om det händer nåt. Är rädd för en massa saker just nu och så ska sambon snart åka hem också :( Skit är vad det är idag :( Inga k-sprutor heller förrens jag blöder, sipprar vatten eller har regelbundna sd.
    Det känns som dubbla budskap, att det dels är "snabba ryck OM ngt händer" men att du inte får Betapred förrän det väl är på g. Det rimmar jäkligt illa. Är det inte ännu så att man får 2 injektioner under 2 dagar? Bråka om det, det tycker jag verkligen!
    De får inte undanhålla någon info alls. Begär in din journal på rummet om det är så och kräv svar på vad som står där. Bedömer de att det är väldigt tunt vid ärret där du haft ruptur eller?

    Här hålles tummar och tår för dig och krumeluren i magen! *Kram* 
  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-07-12 17:38:44 följande:
    Verkar ha blivit ändrade planer och jag kommer få sprutorna i 24 fulla veckor, i övermorgon. Hoppas man kommer dit bara!! :o) Liten kan titta ut precis när som helst, ingen vet så därför tror jag att (en annan) dr tog det beslutet idag, känns bra.
    Det bästa jag hört idag! (Utom det att bebis kan komma riktigt snart såklart..) Du grejar detta, NI grejar detta! Kämpa på en dag i taget bara!
  • Grazila

    Åh vad skönt! Och tryggt att de håller koll på dig!

    Fy, nu ska man iväg och blotta sig igen... cervixmätning och kontroll av b-glucosen. Usch! Tycker verkligen inte om dessa gynkontroller :/ Men men... det är ju värt allt besvär i slutänden! 

  • Grazila

    Gick rätt bra, fick träffa favvodoktorn som är så ödmjuk och naturlig och liksom fokuserar på samtalet, mötet. Många är så kliniska och effektiva, man blir som en slags köttklump som ska dissekeras, som om det inte var illa nog att man måste visa det mest privata på sin kropp.
    Har en massa farhågor inför förlossning mm som han snappat upp i journalen och ville diskutera. Vilket engagemang i patienterna *impad*.
    Cervix idag 42 mm, ser kanon ut. Inte klokt vilken tur jag haft... Så nästa "grej" är klippet om 3 veckor :)

    Ps: b-glucos denna gång 3,6. Hade inte ätit på typ 4,5 tim. Hur stor skillnad gör det om man har ätit nåt, vet du PennyJenny? Antar att de kommer hålla extra koll på detta ändå nu.

  • Grazila

    Hej tjejer :)

    Magda, visst kan man ha helt sjuka drömmar under graviditeten! Och när man lever med lite extra oro med såna här komplikationer tror jag det gör sitt till.

    Jag har börjat få ganska kraftiga förvärkar. Inte så kul när cerklaget sitter ett tag till. 35+0 idag. Har inte haft så mycket besvär med foglossning och sånt, men nu bara de senaste dagarna har bäckenet börjat "falla isär" så ibland känns det som att jag bara ska trilla ihop när jag går.  

    Thalis, hoppas obehaget släpper snart över det första olustiga beskedet. Förstår att det är svårt att ställa om när man förbereder sig på det värsta.

    PennyJenny, går det bra för dig, lugnt i magen?

    Pepp åt alla! 

Svar på tråden Cerclage?