• Grazila

    Cerclage?

    Hej flickor...

    Dallis, vad skönt att det verkar gå så bra för dig! Ta det lite lugnt mellan varven också Flört 

    Jag har tyckt det var jätteskönt att ha den här tråden att ventilera lite i... Idag ryker cerklaget. Så nu är det bara att vänta in förlossningen sen då. Ska bli skönt att få det klippt då jag haft väldigt starka sammandragningar de sista dagarna. Har ju inte lust att gå sönder.

    Jag har det mesta klart! Bilstolen är i toppskick sen 08 när vi fick lilltjejen, säng har vi inte haft här, utan samsover... men ska ändå bädda spjälsängen. Syskonvagnen får brorsan (snart 4 år) lämna plats i.

    Det som jag ska köpa bli lite personliga kläder, men det tar jag när den lill* kommit.

    Tusen nojjor nu. Efter allt annat som har hänt under graviditeterna, känner man lite att "har det gått FÖR bra?". Vad kan mer gå fel? Händer det nåt, händer det ju klart mig!  Ska försöka coola och tänka på annat, även om det inte är lätt.

    Tittar in här och ser hur ni har det, även om jag inte riktigt hör hemma här mer, kanske... men jag tänker ju på er! Kramar// Grazila 

  • Grazila

    Thalis, visst är det skandal. Exakt orsaken varför jag dissar allt som har med MVC att göra och bokar tid hos ÖL så fort jag blir gravid :/ Sanslöst!!

    Nä FAAN det blev inget idag, för knuten och en stor del av stumparna var så  överväxta att läkaren misshandlade mig en bra stund för att ens inse att det förhöll sig på det viset. Skickades hem med en tid på op onsdag Rynkar på näsan 

    Kan ju säga att smdr har förvärrats kraftigt av detta grävande. Läkaren föreslog att vi "som på andra ställen" inväntar förlossningsstart och klipper när det ändå gör ont och drar. Jag undrar bara var fan man gör nåt sånt medvetet??? Med risk att jag går sönder, smärtan är ju outhärdlig. Och då skulle det alltså vara ett alternativ??? 

    Nästa grej var att han tyckte vi skulle sätta igång mig i samma veva om det inte kommer igång av att man manipulerar med cervix och skär i slemhinnan för att komma åt knuten. Varför sätta igång? Ser nån detta som en fördel? Jag tycker en naturlig start känns mer... tilltalande. Nä. Alltså dagens upplevelse var... inte bra. Dr tyckte att "men det är väl skönt att veta när det blir"?!  Eh joo.... men nää...!

    Ikväll blir det soffdepp säger jag bara. Och ont har man helt i onödan. 

  • Grazila
    Thalis skrev 2010-08-03 09:24:40 följande:
    Men herregud vad är det för läkareÄ?
    I mina ögon låter det väldigt våldsamt....
    Mm man kan ju undra. Trodde först han var städare eller nåt när han ropade upp mig (sant!!).
    PennyJenny skrev 2010-08-03 10:09:47 följande:
    Hur mår du idag?? Din stackare, kan inte varit nån hit det där :(
    De värsta smdr har lagt sig, men har lite ont än. Värst mår jag psykiskt efter att ha bearbetat allt som sades igår och ältat händelsen fram och åter. Dels så fattade han inte hur cerclaget skulle dras trots att jag förklarade. Han trodde alltså att man ska klippa av hela knuten förstod jag i efterhand. Thank God att han inte gjorde det! Inte alls säkert att man fått tag i nån ände att dra ut resten med då. Lite najs att ha ett snöre som sitter kvar i tappen... :P

    Dels så avslutades vårt möte med ett "Vi ses på onsdag". Om han är på op så smäller jag av. Vad tror ni han kan göra med en skalpell? *snyft* 
  • Grazila

    Trodde jag var van vid det mesta, men så visar det sig att man är extremt känslig för minsta grej som inte går enligt plan. 2 timmars sömn, snart bär det iväg... måtte det gå smidigt nu! 
    Hjälper att tänka lite på er andra, så mina "problem" får rimliga proportioner!
    Tjing! 

  • Grazila

    Hej hopp o tack för allt pepp, tjejer! Såklart det va samma doktor..!! Men han har skött sig idag (om han inte tappat nåt därinne el dyl, eller vem vet, kanske klippt av fel grej) Tyst. Betydligt trevligare bemötande också, han var kanske stressad sist. Jag kan vara rätt snabb med att avpollettera nån, men förtroendet för läkarkåren har ju fått sina törnar.
    Knappt nån smärta sen jag vaknat, bara några smdr och en väldigt upprörd bebis. Det blödde tydligen ymnigt när han skar, men sen har det avtagit. Kanske 4 droppar på bindan.
    Jag är sååå lättad! Nu ser vi framåt igen :)

    Åh PennyJenny, vad härligt m. v.27+! Grattis! Nu ska det gå bra! Uppdatera om hur det ser ut!

  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-08-04 13:07:06 följande:
    Härligt att höra :) Snart får du snusa bebis (och jag med!!! Bara 3 veckor kvar max, helt plötsligt Tyst)
    Ja men just det ja! förhoppningsvis blir våra bebbar trådens första "kull" :)

     
    PennyJenny skrev 2010-08-04 17:04:49 följande:
    Jag har tydligen en läkare som varkens håller sitt ord ELLER kan räkna! Fick nu prel snittdatum den 6 september! Hallå! Då är jag nästan inne i 32 fulla veckor. Var på ulj när hon sa det så jag kände bara att det var himla "sent" men hon säger "Då är du i v30, jag försökte få i v30+0 men de kunde inte den dagen".

    Har gjort VUL precis och hon är pissdålig på det oxå (jag är så trött och sur just nu). Kollade bara lite snabb att "mjooo, det ser nog ut som sist ungefär". Jo, det kanske det gör men han som kollade mig då är en av sveriges bästa ulj-läkare och fick ju visa henne saker hon inte kunde se. Livmoderväggen kollade hon inte alls, för det förstod hon sig inte på. Grrrrr.................... Är iaf öppen hela vägen med hinnblåsan hängade ner i hela cervix. Den hänger dock inte utanför ännu, skönt.

    Är så grymt frustrerad nu, och trött på alla bud hit och dit. Man vet ju aldrig vad som gäller.
    Så otroligt irriterande. Vissa verkar inte fatta att gissningar och "ungefär" är TOTALT ointressant. Och att ta fel på hela 2 veckor är ju ingen bagatell precis. Om det blir en avsevärd skillnad i storlek på bebis har det ju stor betydelse för dig. Det får de ju för sjutton lösa! Hon insåg väl misstaget och bokar om?? Puckon finns det i alla kategorier!
  • Grazila
    Dallis skrev 2010-08-04 13:45:55 följande:
    Vad skönt att det gick bra idag! Nu är det bara att vänta på bebisen då :)
    Vi får verkligen hoppas att han klippte av rätt grej Tyst
    Fniss :) Jaa. Jag lär väl märka så småningom om nåt saknas hehehe.
  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-08-04 18:07:59 följande:
    Jag ska inte gå längre än v30 pga att min livmodervägg är så fruktansvärt tunn nu. Hon måste räknat eller tänkt fel när hon bokade ulj. Är dock alldeles för trött och ledsen just nu för att ta diskussionen, det kommer bara massa tårar så fort jag ska försöka prata om det. Sambon får ta det imorgon.
    Kram! Det ordnar sig! Jävla människa bara! Det är väl lite som jag skrev i nåt av mina tidigare inlägg, man är extra känslig också och när det inte flyter på friktionsfritt blir man så himla orolig. Någon som är kompetent att titta på livmoderväggen måste ju sköta dina ul, inte nån "TP-stjärna" som sitter o gissar. Arg jag blir Demon 
  • Grazila
    PennyJenny skrev 2010-08-06 16:21:17 följande:
    Jag har fått ny snittid idag Hon hade räknat fel på veckorna! Känns så himla bra nu! Hoppas bara att jag lyckas knipa till snittet så det blir ett lugnt och fint planerat snitt istället för ett katastrofsnitt som det annars blir :/  Känner nu när det börjar närma sig att man börjar bli orolig att nåt ska hända igen... Hoppas och ber till högre makter att lilla liten fixar detta, klarar inte mista honom oxå.
    Åh vad skönt att höra det rett upp sig så långt! Du och bebis är ju på rätt ställe, för att få bästa möjligheterna. Håller tummarna nu att livmodern fixar detta fram till v. 30!!

    Här har det börjat trycka på. Gjorde det redan onsdag kväll. Inatt har jag inte kunnat sova pga alla smdr och slemproppen är på väg ut. Där ser man vilken nytta det där lilla snöret har gjort på mig... Hoppas att det sätter igång på riktigt snart, för tyngdkänslan är jobbig. 
  • Grazila
    Thalis skrev 2010-08-09 18:40:58 följande:
    Idag fick jag tid till specialisten, men vet inte om jag är så nöjd med den. Ska dit den 1/9 och då är jag i v.15.
    Antar att läkaren kommer att prata om cerklaget, men är livrädd för att de kommer att sätta in cerklaget försent Sist kunde de inte hitta någon operationstid och jag fick vänta i 2 veckor.
    Är m,est orolig eftersom jag har börjat känna tyngdkänslan som jag hade med första sonen, känns inte alls bra,
    Ojoj uselt! Gör allt för att boka om den tiden. V.14 sägs ju vara en idealisk vecka att sätta in, jag fick v. 15 denna gång och de menade på att de ville gjort det i v. 14 men mycket kolliderade då... Spec om du har tyngdkänsla, det är ju verkligen otäckt. Massa pepp och tummar hålles här för dig. Klart det ska gå vägen!!
    Men kanske att du kan få en snabb tid också, det behöver ju inte innebära en ren "svammeltid" detta, eftersom du haft cerklage innan. Dessutom FINNS ALLTID akuttider. Stå på dig för din rätt här. Kraam! 
Svar på tråden Cerclage?