Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Dum fråga.... men hur vet ni att bebisarna har ont i magen???

    Oj, vad bebisarna ökar i vikt, min kille är fortfarande liten men hans mage börjar bli stor.

  • MissLillis

    Min kille gallskriker, flaxar med armarna (och river sig själv) och "sparkar" med benen. Brukar komma en stund efter maten, undrar om det är att han har ont i magen.........
    Min kille skriker väldigt mycket och inget kan trösta..... BVC damen sa att det är normalt men jag tycker det är tveksamt.
    I natt efter två timmars ammande, tröstande, och försök att få honom att somna lugnade han ner sig när jag desperat letade fram nappen vi fått i ett "välkomstpaket", och då tystnade han efter en stund........ lär nog ta till den när inget annat funkar.

    Vi ska till BVC på fredag, ska bli kul att se om han växt något, tycker några plagg i 50 börjar bli lite små.

    Har i skaffat barnförsäkring???? Min sambo är ANTI försäkringar men jag är av inställningen att man bör skaffa en. 

  • MissLillis

    BVC besöket "gick bra", sonen skrek i princip i 20 min av 30 {#lang_emotions_yell}. Men då fick hon se att det inte bara "var något normalt skrik", så hon konstaterade att han hade massa gas i magen och gav honom massage medans jag fick ha min finger i hans mun så han föll sig lugn. Det lustiga är att det enda råd jag fick var att ge massage och hålla honom över axeln (vilket han tycker är skönt). Avslöjade inte att jag börjat ge miniform. Har också börjat rapa honom.
    Han hade nu gått upp till 3645 men någon längd hann vi inte med.
    Sedan har han ett öga som hela tiden kletar igen med gul gegga så vi skulle hålla koll på det så han inte blev röd i ögat för då skulle vi åka till sjukhus direkt, men han har haft så en vecka så det lär nog inte bli värre.

    Nu får jag nog väcka honom för amning, försöker amma var tredje timme under dagen men ibland blir det längre eller kortare.

  • MissLillis

    Vera, jag liggammar på natten, oftast då vid 2.30 och igen vid 6.00, ibland somnar vi i sängen men oftast får jag trösta tills han somnar och då får han sova i vagnen. Jag rapar inte på natten, för då vaknar han ju ännu mer som du säger.

    Jaha, svåra bristningar... kanske man ska se om man klassificerades som det eller ej.

    Idag har Cornelius och jag varit ute på "äventyr", tog bussen till Fridhemsplan, åkte både upp och ner i rulltrappa, vilket gick bra {#lang_emotions_laughing}.
    Det enda sega var när vi skulle hem för då var första bussen full med barnvagnar, nästa buss 12 min. senare var smockfull med folk och helt omöjligt att tränga sig på med vagn, så tillslut fick vi gå (jag har en sträckning i foten och haltar så det var inte så skönt), och sen började det hagla....... var helt slut när jag kom hem och då hade vi gäster som hade kommit, phu.   

  • MissLillis

    Här börjar föräldrargrupperna runt 2 månader så det är ju ett tag kvar.

    Vår BVC är bra, än så länge i alla fall.

    Inatt sov min kille från 24.00 till 5.00, var lite chockad när jag kollade på klockan, sedan ammade han och somade i sängen tll 8.30 {#lang_emotions_laughing}. MEN idag har han bara sovit en timma när vi var ute på promenad och en halvtimma på förmiddagen, inte bra, med då lär han väl sova inatt.

  • MissLillis

    När vi hade besök av BVC första gången och sonen var 10 dagar sa hon att vi redan då skulle börja träna magläge flera gånger om dagen. Och då skulle vi lägga armarna vikta under överkroppen så han unde jobba med dem också. Glömmer dock bort och gör det någon gång om dagen.

    Magmassage, gör jag som de på BVC lärde. Hon tryckte på magen under naveln alltså från ena sidan till andra sidan, tryckte upp benen mot magen så ryggen böjer sig (då brukar han fisa) och håller en stund och sedan skakade hon ut benen som en bencykel rörelse.  Jag har inte gjort det precis efter maten, är rädd att han ska spy.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, ska ni flytta till Stockholm?

    Oj, jag har inte tänkt på stygnen, tror de har trillat bort själva. Kom ihåg att de sa att om man kände obehag skulle man kontakta dem.

    Jag har 13 kg kvar att gå ner {#lang_emotions_frown}, får börja motionera men har fått en sträckning i foten och har haltat runt i två veckor, väldigt seg.

    Idag har vi varit på stan och shoppat Cornelius och jag. Gick bra tills jag precis var klar i och hade prövat amningsbhár på NK, började då gallskrika men tystnade när vagnen började röra sig. Gick sedan upp på jobbet och ammade och sedan kunde vi fortsätta en stund. Är väldigt stolt över killen, han charmade även kollegorna på jobbet som blev lite överraskade av vårt besök.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, vad trist att ni måste flytta om ni inte vill.

    Vera, min mamma brukar ringa tre gånger om dagen och nu har jag sagt att hon får inte ringa innan lunch. Nu har de varit på semester två veckor så nu har telefonen varit lugn {#lang_emotions_smile}. Men på måndag börjar det igen.

    Fröken Lycklig, jag har mina gravid jeans (in public) och jogging brallor hemma. Mina andra byxor har jag inte vågat prova (ligger i förådet) och tror inte de passar ännu.  Sedan har jag köpt lite amningstoppar. Testade en skjorta här om dagen men den var för liten runt bysten, har gått från 70c till 70 dd.

    Ja, man blir lite ställd när de börjar gallskrika. Var på vårdcentralen idag när han började gallskrika, då får man lite panik när väntrummet var fullt med folk, kunde inte gå därifrån heller.

    Idag vägde sonen 3890 och var 54 lång så han växer. Fick också visa att han kunde fixera blicken och följa ett föremål och lyfta huvudet när han låg på magen.

  • MissLillis

    Vanillie, vad söt Alice är, kollade bilderna. Min kille spyr en hel del, i princip efter varje måtid, antingen några "små" gånger eller ganska mycket på samma gång.

    Idag när jag åkte buss hem från stan så blev den proppfull, så en gubbe stod i princip med sin portfölj på sufletten som åkte ner ett snäpp och en tonårs kille såg i princip ut att sitta på änden av vagnen, lite stressande men kände inte att jag kunde säga till. Sonen gallskrek på hållplatsen och jag visste inte om jag skulle stiga på men efter att fått suga på min finger någon minut och sedan byta till nappen tuppade han av.

    Fröken Lycklig, jag tycker att det är ganska lätt att åka rulltrappa faktiskt, har nu gjort det rätt mycket. Var jätte nervös första gången. Jag "går" alltid på rulltrappan som vanlig (alltså byter inte håll) och det funkar bra. Bussen är också ganska enkel om de kör mot trottoaren det blir lite svårare när de slarvar för då blir det ganska högt att lyfta fram eller bakdelen för att komma av eller på.

    Vera, vi har en BRIO GO, och jag är jättenöjd, funkade i snömodd och är lätt på buss och i rulltrappa. Om du bor i lägenhet och har liten hiss så kan den vara lite stor. Det som vi tycker är bra med den är att liggdelen är högt upp, men om jag minns rätt så var du kort så då spelar ju inte den "fördelen" roll för dig.

    Idag köpte jag en BabyBjörn bärsele och sonen var tveksam i början men sedan somnade han i den. Kommer nog upskatta den mycket då han ofta vägrar ligga själv eller sova på dagarna.
    Imorgon ska vi på "mormors" 60års kalas på restaurang, tre rättersmiddag, är lite nervös för hur detta ska gå men hoppas han sköter sig och så kanske bärselen kan hjälpa till lite.

  • MissLillis

    Nu har vi varit på 60års kalas, tre rätters middag på Långbro värdshus. Sonen var vaken under förrätten sedan slocknade han i sin liggdel som vi fick ställa under ett bord och där sov han hela tden, vi var väldigt stolta över honom, han som brukar vara så skrikig på kvällen. Vi om både hade laddat med bärseen och vagn för eventuell promenad.

    Jag vill också ha dop, min sambo är emot det men för mig är det självklart. Men jag får nog min vilja igenom men får nog fixa själv nu gäller bara att bestämma om det ska vara i Stockholm eller i Kalmar. Min släkt, som lär vara mest intresserade av dopet finns runt Kalmar men alla kompisar och sambons släkt finns ju i Stockholm. 

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".