Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Hade BVC träff igår och då pratade vi även lite om mat. Vi har ju kört ersättning (i stället för amning nu ett tag), men nu ska det bytas mot välling och då sa hon att det är annorlunda konsistens och smak så tipset var att blanda hälften hälften, så det kan du ju försöka med Vera (alltså bröstmjök). Testade välling idag på sonen och han tyckte det var ok, så då byter vi tvärt till det.
    Vanillie hon pratade också om bitar och sa då att gurka var bra men skala bort skalet då det är svårsmält och om det blir för stor bit i värsta fall kan fastna. Sedan sa hon att kokta morötter var bra.... kör ni råa? (skulle jag nog inte våga). Hennes tips var (om de hade problem att äta och även för att lära sig hantera större bitar) att efter de har ätit och är mätta låta dem sitta kvar (eller medans ni äter) och pilla lite med kokta grönsaks bitar (tex från frysdisken ärt/morot/majs påsen), hälften kommer hamna på golvet men det är en kul lek.
    Vi pratade säkerhet och hon visade hur man gör om barnet sätter i halsen, då blev hon lite tagen och sa att något hade hänt och fortsatte sen. Sen hade hon berättat för någon som stannat kvar att hennes brorsbarn på 20 månader hade drunknat för några veckor sedan, oj vad hemskt.

    Här lägger jag sonen i sängen med snutten och säger godnatt och sätter på hans "sängmusik mobil (spelar ca 5 min.)" och släcker lampan. När han ser att jag är på väg så börjar han oftast gråta och kanske håller på någon minut innan han slutar och somnar. Om han inte kommer till ro är för att han börjat snurra runt och då får vi gå in och vända honom rätt i sängen. Men vi har "alltid" låtit honom somna själv och det brukar vara lite gråt i protest men det är ok.
    Kan ni inte försöka lägga dem i sängen säga godnatt och släcka men sedan stå kvar och prata lite lugnt med dem och klappa på dem så de vet att ni är där om de inte vill somna och sedan när det funkar vara tysta bredvid sängen och tillslut bara säga godnatt....... vet inte om det funkar. Vår BM säger att man ska köra två minuters metoden, låta dem gråta två minuter sedan gå in och säga att det är ok, efter nästa två minuter bara gå in och lägga snutten tillrätta och sedan fortsätta med det tills de somnar.

    Igår var vi på SATS och jag körde ett SHAPE pass, har ganska bra träningsvärk i rumpan idag Glad. Sonen hade haft det kul på miniSATS.

    Jag fick mensen när sonen var två månader. Vi vill jättegärna ha ett syskon eller två Glad och man kan ju hoppas att det kan gå naturligt men har väl inte så höga förväntningar. Sedan blir man ju inte yngre heller så man kan ju inte vänta förlänge innan man börjar försöka. Pratade någon gång i mamma gruppen om hur länge det tagit och bli gravid och för hälften hade det gått på första försöket......

  • MissLillis

    Här kommer en köttfärssås bild från oss.


    Nu går det ganska bra med mat, har till och med gillat min torsk (blandat med potatis, ärtor och majs) som jag erbjudit två dagar i rad. Imorgon blir det köttfärssås.

    Har har vi väl lite halvhjärtat börjat försöka lite själva. Är lite klyven till när jag vill börja "på klinik". Har ju ingen placering på mitt jobb så jag måste söka nytt när jag kommer tillbaka (fick föresten ny chef för några veckor sedan) och då kan man ju inte vara gravid (det är ju lite svårare då att få en tjänst). Men jag vill väl inte heller vänta med att försöka tills nästa höst/vinter, hmmm lite svårt. Just nu känns inte IVF jobbigt då vi turligen bara gjort det en gång.


     


     

  • MissLillis

    Åhh vad söta alla våra gosingar är.

    Hur gick kampanjen Vera? Två i mammagruppen har samma problem som du att välling vägras.
    Ja, sonen är väldigt duktig, äter och sover bra och är för det mesta väldigt glad, hoppas det nu håller i sig.

    Är inte heller gift eller ens förlovad, vill att mannen ska fria och vet inte vad han väntar på Obestämd. Han har fått en del pikar av mig och andra men han hajar inte.............. eller kanske inte vill Rynkar på näsan.

    Vanillie, såg att ni hade varmast idag Solig i Sverige.

    Idag har vi varit och fixat pass, gick bra med det var lång kö, jobbigt.
    Idag är det tre år sedan min bästa kompis dotter, 16 månader, dog i cancer (hjärntumör), så sorgligt. Hon kämpade i 12 månader innan det inte gick längre. Hoppas man aldrig behöver uppleva något sådant med sina egna barn.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, min BM säger att de små inte fattar konceptet NEJ, utan tror det är en kul lek...... Hennes tips var att avleda dem från det förbjudna med en "skramlig leksak" som man har liggande i varje rum........
    Vet ingen fotograf.

    Vera, vad kul med Thailand.

    Idag lärde sonen sig något nytt. Vi brukar lufta baken på kvällen och då får han ligga på golvet i badrummet. Behövde göra vällingen så jag lämnade honom liggandes på magen och när jag kom tillbaka satt han upp och var hur stolt som helst Glad.  Mamman var också väldigt stolt och han fick visa hur han gjorde och då gick det igen. 
    Ikväll har jag lagat spagetti carbonara åt sonen, ska testa det på torsdag, hoppas han gillar det.
    Sonen har också lärt sig dra av sig mössan vilket verkade vara jättekul.

  • MissLillis

    Hoppas sjuklingarna blivit bättre.

    Här har sonen idag lärt sig kryp-hasa sig framåt, ser lite kul ut.

    Sonen är också förkyld, snuvig och seg. Vill inte äta så mycket, någon som har tips på bra "förkylningsmat".

    Förra veckan var vi på barnmässan och jag testade först och fota sonen hos en fotograf, han hann ta en bild sedan började sonen grina så vi fick gå därifrån. Testade en till och hon var en hit, sonen skrattade så han kiknade av hennes alla trix, ska få bilderna på mail och sedan får vi se vad vi ska beställa (det var ganska dyrt).

    En kille i föräldrargruppen fick vattkoppor på kvällen som vi alla hade haft "hemma hos", så potentiellt kan alla blivit smittade, så vi får se om en till två veckor vilka som blev smittade.

  • MissLillis

    Vilken fin bild Fru Hagelin.

    Vera, kul att resan gick bra. Vi åker till Dubai om en månad och det ska bli skönt och kul.

    Igår var vi på 8mån kontroll och sonen är nu medel lång, har medelvikt och har medel huvud, skönt att han ätit upp sig lite.
    Här har sonen börjat kryp/hasa, går ganska fort i alla fall. Sonen har bestämt att han ska bli elektriker när han blir stor, ÄLSKAR sladdar och lampor.
    Inga tänder här ännu, men det lär ju komma Flört.

  • MissLillis

    Vera, lite jobbigt att hon inte växer. Hur var det med du och din sambo, var ni också små som bebisar.......

    Syssling, 1år, gu vad tiden går snabbt. Vi har tjock jacka när sonen sitter i vagnen, som han oftast gör. Sedan har vi fått låna en POP tjock overall i storlek 74 som vi får använda framöver.

    Vanillie, hoppas ni hittade massor på Ullared. Mina föräldrar var där för någon månad sedan och köpte några plagg till sonen. Har ni varit i Kosta (eller är det Boda), där det finns ett outlet, ska tydligen ha bra priser på barnkläder.

    En kille i min mammagrupp har brutit benet, gipsad från tårna och upp till ljumsken. Hade tillat av skötbordet och blev 'uppfångad' men bröt benet, gu vad jobbigt och vad man skulle vara arg på sig själv. Men de är ju som små vesslor, speciellt på skötbordet.

     
    Sonen är 72 lång och väger 8.7kg.
    Idag köpte vi en potta, tänkte det skulle ingå i vår morgon/kvällsrutin att sitta där en stund (han bajsar i princip ALLTID då jag bytt blöjan på morgonen och precis satt honom i gåstolen för att fixa frukost) ..... och se om något händer. Inget hände ikväll, han satt en stund och tittade på tvättmaskinen som snurrade runt.
    Sonen vill också ställa sig upp, mot nästan allt. Här snackas det inte så mycket har försökt kolla nu några dagar men det är inte alls så avancerade ljud, men det kommer väl.
    Igår var jag på tjejmiddag, väldigt trevligt att få vara lite själv. Sonen hade dock fått någon kräk attack och sambon hade fått byta lakan och pyamas tre gånger Rynkar på näsan, men sonen hade inte sagt ett pip och suttit  snällt och väntat på mattan bredvid sängen när sambon bytte lakan.

  • MissLillis

    Fru Hagelin, jag har röstat. Synd med lånet, ni kommer ju lite i en fälla, ni har ett hus som är värt rätt mycket om ni säljer det men ändå blir det svårt att få lån. Kan banken inte ta huset som säkerhet (omdet inte redan finns lån på det), för det är ju säkert värt några miljoner.....

    Det känns som sonen blivit lite med "känslig" den senaste veckan, undrar om det är en utvecklingsfas.
    Idag var mammagruppen här och sonen som vill ställa sig upp hela tiden  använde sina kompisar som hjälp.... mammorna tyckte han var söt som ville kramas, men jag sa att tyvärr vill han nog inte det.

    Jag börjar jobba i mitten av maj och sonen ska börja på dagis i augusti.

    Jag träffas gärna näst nästa vecka men helst inte på måndagen.

  • MissLillis

    Syssling, kul det där med läpparna, jag har visat sonen och han tyckte det var kul men fattade inte att han skulle härma.

    Oj vilket pass det är när sonen kryper och ställer sig mot allt. Sen gillar han att stå och hoppa på stället, när han håller sig.

    10/11: Vera, Christina, MissLillis
    11/11: Vera, Christina, MissLillis
    17/11: Vera, Christina

  • MissLillis

    Idag har vi varit hos bekantar och fått begagnade kläder från storlek 74-86, POP overall 80. dun åkpåse, massa plastiga leksaker Skrattande, skor etc. Kul men på något vis hade jag nu sett fram emot att köpa lite egna kläder, då vi fått låna jättemycket begagnat. Men sen är jag ju så snål/sparsam att jag då inte köper egna eller väldigt få.

    Vera, har du något tips på lunchställe i Hammarby Sjöstad, sonen och jag  ska dit på tisdag och träffa mammagruppen men det är så dum tid för oss så vi behöver äta där annars hamnar vi "on the move" precis vid lunchen. Så något som runt 12 inte är hysteriskt fullt och där det finns barnstolar.

    Vi ses nästa vecka.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".