Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Ska vi boka den 28/5 då?!

    Grattis till husförsäljningen Fru H! Selma gillar också gaffeln även om det inte är helt lätt att pricka rätt Hon pratar inte så mycket heller, eller jo det gör hon men det är inte så mycket som är begripligt! Hon säger mamma, dadda (pappa), dack (tack), hej och nej. Och där och den förstås, om det mesta!

    Konstigt det där med Huddinge. Men om man ändå måste betala kan man ju lika gärna välja privat. Om det inte är mycket billigare förstås?

    Syssling, vi ska träffa Carolina, som var "vår" läkare innan Selma. Men jag träffade även Lena en del, men Petra har jag aldrig hört talas om. Varför ville ni inte fortsätta med Lena? Carolina är även chef för kliniken så hon träffar färre patienter, men jag är glad att vi får fortsätta med henne. Det var hon som gjorde ET som blev Selma, så gillar henne extra mycket för det

    Trist med förkylningar, krya på er!

  • Semlan10

    Syssling, jag håller med om Lena, ska bli intressant att höra hur Petra är!

    Vi väntar fortfarande på provresultaten från Selmas läkarbesök. Visserligen har det varit påsk men det är ändå ett par veckor sen nu.

  • Semlan10

    Lycka till på torsdag MissLillis! Bra att de kollar sköldkörtelvärdena ofta, de kan ju påverkas en hel del av graviditet. Vad låg ditt värde på?

    Angående den 28 så är det Stockholm marathon den dagen, bra att ha i åtanke för det kommer ju vara mycket folk och en del avstängt i stan (man får koll på sånt när man bor med en löparfanatiker!).

    Igår var jag på samtal på St Görans, allt såg bra ut och vi kom överens om att prova ostimulerat FET, men med ägglossningsspruta och sen progesteron. Tror och hoppas att jag kan få med sambo på ett försök i nästa cykel...

    Och så ska jag på intervju nästa vecka, äntligen!! Har väl inte jättehöga förhoppningar om att få jobbet, men ändå.

    Selma har varit väldigt grinig de senaste dagarna och inte ätit mycket, tror det är kindtänder på gång. Någon som har tips på något som kan underlätta? I Thailand fanns det nån slags "teething sticks" från Heinz att gnaga på men det har jag aldrig sett här.

  • Semlan10

    Syssling, ja vi har den enorma turen att ha 6 snögubbar i frysen två från varje försök. Så de är dessutom olika gamla: två 2-dagars, två 5-dagars och två 6-dagars. Läkaren tyckte att vi först skulle försöka med dem från försöket som gav Selma, vilket är 6-dagars-snögubbarna! Tycker det verkar ganska positivt att få med stora S, men det är inte helt grönt än... han är en sån som behöver tid på sig att fatta beslut så det gäller att ha tålamod...

    Inga provsvar än, men S har lyckats gräva fram lappen med läkarens namn som han trodde att han hade slängt så idag ska jag ringa och kolla.

    Har ni fått besked om dagisplats än? Vi har inte hört något, det är visserligen nästan 3 månader kvar men med tanke på dagiskaoset i Sjöstan börjar det kännas lite nervöst. Vet inte när det är meningen att man ska få besked.

    Syssling, angående semester så har jag för mig att om arbetsgivaren inte sagt bu eller bä om ens semesterbegäran inom 2 månader så räknas det som ett ok. Något sånt, men jag är inte helt säker.

  • Semlan10

    Fröken L, hoppas ni kan få en tid innan sommaren! När vi fick Selma fick vi ett embryo insatt. Den enda gång jag fått två var vid ett FET, då det första som  tinades inte var helt topp. Men nu blir det nog ett, om det inte är två halvbra. Hoppas på ett FET i nästa cykel. Igår hade jag ÄL och då tänkte jag att det skadar ju inte med hemmaförsök (även om jag inte direkt har några förhoppningar på det). Plus att sexlivet har varit ganska slumrande så bra med lite extra motivation . Men när vi precis börjat vaknar Selma (i rummet bredvid), då har hon kräkts ner hela sig, hela sängen och gosesnuttekatten. Och sen fortsatte det på den vägen.. Jag sov några timmar i extrarummet men väcktes halvfem av ett illvrål, då var hon arg för att hon bara fick dricka vatten från en sked. Så upp och blanda till vätskeersättning, skeda lite och sen dags för mer kräk   Stackars liten. Nu ligger det ett berg av nedkräkta sängkläder i badrummet (gosekatten stod jag och tvättade mitt i natten), och för en gångs skull kändes det faktiskt lite skönt att åka till jobbet...

    Extra jobbigt är ju att lilltjejen inte har så mycket att ta av, nu går hon väl ner de där ynka 50-100 grammen som jag tror hon hade gått upp. Kanske lite till. Det har inte varit helt lätt att få tag på barnmottagningen men nu ska de ringa upp kl. 10.

  • Semlan10

    Grattis MissLillis, så underbart att sen en fin vinkande bebis!

    Här kom vi hem 2.30 från akuten i natt... (jobbar hemma idag, har som tur är dne möjlgheten). Åkte hem efter lunch från jobbet igår för det lät på stora S som att lilla S var rätt illa däran. Men när jag kom hem mådde hon bättre, vi gick och köpte mangosorbet som hon åt och fick behålla. Men på kvällen blev hon sämre igen, ringe vårdupplysningen som till slut tyckte vi skulle åka in för det fanns tecken på uttorkning och hon vägrade dricka något. I väntrummet fick spruta in vätskeersättning med en liten spruta i munnen var femte minut, var ingen höjdare kan jag säga... Men hon kräktes inte och när vi träffade läkaren var hon inte uttorkad. Nu sover hon fortfarande, sen väntar en dag med skedmatning av vätska...

    Igår fick jag till slut tag på läkaren som håller i Selmas utredning. Han gick igenom proverna (blodvärden, salt, njure, sköldkörtel) som han tyckte var bra. Men ett av dem var för igf-1 som är en slags indikator på tillväxthormon. Där är referensvärdena 30-160, och Selma låg på 26... Han tyckte inte det var så farligt och att det var förväntat eftersom hon är så liten. Lite konstigt argument tycker jag. Han hade skickat SElmas journal till en annan läkare som skulle vara där nästa vecka och då skulle de fundera på nästa steg, sen skulle vår läkare vara bortrest ett par veckor så vi får inget besked om vad nästa steg blir förrän slutet av maj.. Antagligen fler blodprover och eventuellt röntgen. De är inne på att kolla något genetiskt, vet inte vad. Frustrerande att bara vänta.

  • Semlan10

    Selma frisk och mår bra igen, tack och lov. Läkaren vi träffade trodde hon skulle ha diarré typ en vecka framåt men det slapp hon som tur var

    Härligt med lite lekplats i trädgården Fröken L! Vill också bo i hus!!

    Syssling, hur har det gått med det där jobbet du var på intervju för?

    Stora S har äntligen gett grönt ljus till FET i nästa cykel Glad men nervös...

  • Semlan10

    Grattis till dagisplats Fröken L! Vi har inte fått besked än. Nästa vecka åker jag till London för en långhelg, har vi inte hört något när jag kommer hem får jag ta tag i det då och börja ringa.

    Vi har sandlåda på gården som Selma gillar. Hon är väl inte så aktiv i den men gillar att sitta där ändå Men gungor är bäst tycker Selma!

    Hoppas ni får ett bra samtal på St Görans idag Syssling.

  • Semlan10

    Grattis Syssling, vad spännande! Då har du ju 50% chans
    Kul att ni gillade läkaren, det underlättar alltid!
    Greklandsresa låter härligt...

    MissLillis, hoppas första dagen på jobbet går bra!

    Jag har också blivit kallad till nästa intervjurunda, men vi är 4 kvar så har ju bara 25% chans Ska dit på onsdag, sen flyga till London på kvällen, hinna träffa Selma lite på morgonen, och däremellan även hinna jobba... Blir en intensiv dag!

    Selma älskar också att traska omkring utomhus och titta på alla typer av fordon. Flygplan är den absoluta favoriten: pekar mot himlen och säger "dä, dä" ... brrm, brrrm". Och så pekar hon på ALLT, om och om igen, och vill veta vad det heter. Ögon, näsa, mun, bord, stol, tandborste, träd etc etc. Verkligen vetgirig.

  • Semlan10

    MissLillis, grattis till behålld lön! Jag är lite i samma sits, men har inte haft lönesamtal än. Lite nervöst, men även om företaget har rätt att sänka lönen tror jag det vanligaste är att man får behålla sin nivå även om man ligger högt för den tjänst man fått. Sen har jag även chefsnivå på antal semesterdagar trots att jag inte varit chef sen 2008, hoppas ingen upptäcker det. Visserligen bara 2 dagars skillnad, men ändå.

    Syssling, det är klart att det finns risker med nytt jobb samtidigt som syskonförsök. Men att jag satsar fullt ut på både det ena och det andra beror mer på att jag är desperat snarare än cool! Jag har viljat lämna min arbetsplats i flera år nu, men under barnlöshetsperioden saknade jag dels energi för det, dels tänkte man ju hela tiden "tänk om". Men nu har jag fått nog av att pausa mitt liv, nu får det bära eller brista! jag står inte ut med att vara kvar på mitt jobb, och måste jag vara det måste jag iaf känna att jag har gjort allt jag kan för att komma härifrån.
    Och om man ska vara pessimistisk, ett FET har ungefär 20% chans att lyckas i min ålder, när det gäller jobbet är jag en av fyra kvar vilket blir ca 25% chans. Så tittar man på siffrorna är tyvärr det troligaste att ingetdera går min väg.. Men så klart kommer det nya chanser i båda fallen.
    Ur ekonomisk synpunkt är ju SGI en central del när det gäller föräldraledighet. Blir man gravid inom 1 år och 9 månader från det att första barnet föddes får båda föräldrarna behålla SGI:n i 2 år framåt oavsett vad som händer (men man måste se till att inte ha några glapp någonstans, t.ex. anmäla sig direkt till arbetsförmedlingen om man blir arbetslös etc). Nu blir det ju svårt i ditt fall Syssling pga sonens tidiga födsel. Men kan vara värt att kolla upp exakt vad som gäller ändå.
    När det gäller uppsägningstid, finns det någon möjlighet att förhandla ner längden? Jag räknar kallt med att kunna göra det, och OM jag skulle få det aktuella jobbet kunna börja redan i augusti. Sen är det inte alla arbetsgivare som kräver 6 månaders provanställning, och ibland går det att förhandla bort. Visserligen får man inte avsluta en anställning pga av graviditet, men eftersom arbetsgivare inte behöver ange något skäl för att avsluta en provanställning är det en ganska tandlös regel i det sammanhanget...

    Men visst, det är klart att det skulle kännas dumt att komma till den nya arbetsgivaren och säga att man är gravid när man knappt hunnit börja. Men samtidigt, arbetsgivaren klarar sig säkert bra ändå, lite extra krångel bara. Och jag vet av erfarenhet att misslyckade försök blir extra tunga att bära om man samtidigt har stannat i en tjänst där man vantrivs för en eventuell graviditets skull. Så för mig är det värt att ta risken!

    Angående den 28 så är jag flexibel! känns som en hel del beror på vädret. är det fint är det ju trevligt att vara ute, kanske picnic i en park?

    nej nu måste jag preppa för intervjun! Sen bär det av till London i kväll

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".