Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Gott nytt år!

    Vi kom hem igår från vår vistelse i Halmstad, vi har haft det bra där och Selma har älskat all uppmärksamhet så klart Sambon (som är från Stockholm) har helt plötsligt fått för sig att vi ska flytta till Halmstad Förvånad, något otippat. Jag är ju uppvuxen där men är lite skeptisk faktisk, vet inte om jag är redo för småstaden än... Även om det finns fördelar så klart.

    Selma strålade ikapp med juleljusen på julafton, hon var helt till sig över sina julklappar Särskilt gunglammet var en stor hit, hon går och klappar på det hela tiden och drar runt med det överallt (det är inte så tungt så hon skjuter fram det, man kan också göra så att det får hjul och då går det snabbare!). Näst sista dagen i Halmstad upptäckte hon att trappor var kul, kändes lagom att åka hem till trapplösa lägenheten då!

    Idag var vi på extrabesök på bvc för att få möjlighet att ställa lite frågor kring hur Selma växer och matproblem etc. Vi har fått en ny bvc-tant efter mycket hattande, hon verkar vettig (äntligen!) så det kändes bra. Selma kräks fortfarande av att äta mat med bitar/fastare föda, trots att hon inte får i sig mycket av det eftersom hon inte vill äta det. Men det är tydligen bara en vanesak så vi fortsätta öva med plockmat... Vi har också beslutat att sluta nattamma, nu när vi är hemma igen. Passar bra till trettonhelgen när S är ledig, bvc-tanten tyckte att han skulle ta de första nätterna. Vi får nog förvarna grannarna, och stålsätta oss själva... Det lär bli några jobbiga nätter för oss alla tre.

    MissLillis, jag ska jobba heltid första tiden när stora S är hemma med lilla S, men sen har jag tänkt gå ner i tid. Men inte bestämt hur mycket än.

    Jag träffas gärna någon gång nu i januari, innan vi åker! Jag kan de flesta dagar, utom de kommande två måndagarna.

  • Semlan10

    Selma vägdes inte när vi var på bvc, för sköterskan tyckte inte det hade gått tillräckligt lång tid sen senast för att det skulle vara meningsfullt. Så mycket tips fick vi väl inte, utom att sluta nattamma vilket jag ändå hade tänkt göra. Det har vi gjort i 2 nätter nu, det har funkat ganska ok. En del skrikande under natten men inte så illa ändå. Sen har hon fått amma kring 6.30 och somnat om igen. Stackaren har ny tand på gång (den första kom strax innan jul!) och är lite förkyld fortfarande så hon har det inte lätt... Vill knappt äta alls men det är väl tanden och förkylningen som ställer till det.

    Det konstiga när hon kräks efter att ätit mat i bitar är att hon inte kräks direkt utan efter en stund.

    Fröken L, ett halvt kilo låter helt ok i mina öron! Ofta börjar de väl växa långsammare kring den här åldern. Kul att lillen vågar sig på lite hemlagat! Selma får smaka på mycket av det vi äter men hon tycker det mesta är blääää. Det är fortfarande bara Hipps 6-månaders som gäller. Börjar undra hur det ska gå i Thailand...

    Här är lite förslag på datum, skriver mitt namn och så kan man fylla i när man kan/vill:

    torsdag 13: Vera
    tisdag 18: Vera
    onsdag 19: Vera
    torsdag 20: Vera
    tisdag 25: Vera
    onsdag 26: Vera

  • Semlan10

    Ska vi säga onsdagen den 26 då? Verkar vara då flest kan! Kanske har Fru H fått tillbaka bilen då också?! Återstår bara att bestämma tid och plats...

  • Semlan10

    Vad tråkigt Syssling, men kanske går det att lösa på något sätt. Om vi ska träffas i Sickla på Andys lekland så är det väl inte mycket till lunchställe, mer fika, i så fall skulle en lite senare tid passa oss bättre. Kl 14 kanske, om det funkar för övriga? Eller om vi träffas på Baby revolution kanske du kan komma tidigare än till Sickla?

    Övriga datum på listan var det ju inte heller alla som kunde, men torsdag den 27 skulle funka för mig iaf. Men veckan efter nästa börjar jag isolera oss lite, har bacillskäck inför resan och vill inte ta onödiga risker så nära inför avresa!

  • Semlan10

    Om du kan på torsdag Syssling så verkar det funka för alla. I så fall kör vi på det! Ska vi säga kl. 14 i Sickla?

    Fröken lycklig, dom säger väl att man ska ha varit symptomfri från kräksjuka i 48 timmar innan man träffa andra. Så torsdag kanske är bättre på så sätt också!

  • Semlan10

    Tack för igår, det var kul att träffas! Selma somnade också rätt fort sen...
    Trist att du inte kunde komma Fröken L, det blir säkert fler tillfällen för er lyckligt lottade som får vara hemma ett tag till

    Igår kväll var jag iväg på en bokcirkel med några vänner, Selma hade skrikit över en timme när S skulle lägga henne.. Jag brukar amma henne till sömns annars så därför har det alltid varit jag som lagt henne. Har bara varit iväg så att jag missat Selmas läggning ett par gånger tidigare. Jag vet att vi så småningom måste vänja henne vid att S lägger henne också men det känns så jobbigt när hon blir så ledsen... Jag är lite blödig!

    Fick förresten tillbaka min mens igår kväll, det var väl att jag slutade nattamma för några veckor sen som gjorde det. Lite blandade känslor, det är ju bra att kroppen funkar som den ska, men ändå - blääääää.

  • Semlan10

    Hur gick det på babysången idag Syssling? Vi brukar gå på babyrymtik på Dieselverkstan, Selma älskar det Tjatar på S att han också måste gå ibland när han är pappaledig...

    Selma blev nog inspirerad av era killar förra veckan, i fredags började hon gå lite mer än tidigare och i lördags började hon gå helt fritt! Samtidigt hade vi födelsedagskalas lite i förtid, så det var väldigt mycket intryck på en dag och en hysteriskt trött tjej på kvällen... Men kul hade hon! Nu går hon och går och går och går och vill knappt göra något annat. En annan ny sak är att hon skaffat en snutte, en liten fluffig mjuk vit katt (inte optimal färg för sådan kärlek...). Tidigare har hon inte varit så fäst vid en särskild sak. Katten har hon haft sedan födseln men det är först nu ljuv musik har uppstått

  • Semlan10

    Grattis MissLillis!! Så härligt att lyckas på egen hand och slippa behandling. Solig

    5/2 var ju Selmas BF också, berättade för henne igår hur jag gick och väntade och väntade på att hon skulle komma ut

    På onsdag åker vi! Så nu är det snart dags att börja packa

  • Semlan10

    Åh nej MissLillis, så ledsamt. Men det behöver ju inte vara kört, blödningar är som sagt inte helt ovanliga under en graviditet. Jag blödde ju flera gånger fram till vecka 11 (visade sig vara en polyp på livmodertappen). Jag håller tummarna iaf!

    Fröken L, Selma har också en 4-årig kusin som mer än gärna hjälper till med presentöppning.. Men Selma tyckte också det var kul den här gången.
    Mysigt med firande bara ni 3, så ska vi också fira i Thailand nästa vecka Skönt att få chansen att bara vara vi, hade vi varit hemma hade svärisarna med stor säkerhet insisterat på att bli bjudna på själva dagen...

    Idag var vi på 1-årskontroll på bvc, var lite jobbigt då Selmas kurva har planat ut ytterligare. Vikten ligger fortfarande på minus 3 (7 kg) men längden har ramlat utanför de streckade linjerna helt och hållet 65,5 cm. Hon har växt en ynka halv centimeter sen mitten av december... Sköterskan var inte så orolig då hon tycker att Selma ser så pigg och proportionerlig ut och kan gå etc. Men vi har fått en extra tid hos läkare om en månad, som ska göra en egen bedömning och se om vi ska remitteras för ytterligare utredning...
    Så länge hon följde sin kurva kändes det inte så farligt att hon låg på minus 3, men nu börjar jag bli lite orolig. Selma är inte stor i maten och man kan ju inte tvinga i henne mat, så det är väl inte så mycket vi kan göra. Börjar kännas lite konstigt att fortfarande mest använda storlek 68, som det brukar stå 4-6 månader på... Men man ska väl inte jämföra med andra. Huvudsaken är att hon är frisk och mår bra!

    Inget packat än så länge så nu är det hög tid att börja! Ha det så bra allihopa, kram på er!

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".