Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Tack för ny tråd Vanillie!
    Vi har testat Minifom sen igår men märker ingen effekt än. Kör magmassage också men inget verkar hjälpa. Selma har börjat smacka när hon ammar och får på så sätt i sig massa luft och blir väldigt gasig. Amningsnappen hjälper ibland men inte alltid. Hon verkar inte alltid ha så lätt att rapa heller. Vet inte vad mer man kan göra för att rapa mer än att hålla henne  upprätt och klappa lite på ryggen?

  • Semlan10

    Undrar också var man köper Semperdroppar? Tycker det blivit värre sen vi började med minifom.. Men det kanske beror på annat.

    Vad mycket era bebisar växer! Vi ska till bvc på måndag, ska bli spännande att se hur mycket Selma har växt.

  • Semlan10

    Vi ska skaffa barnförsäkring, blir antagligen Trygghansa.

    Jag har funderat på det där med mjölkprodukter, men med Selma varierar magproblemen ganska mycket från dag till dag, om det var komjölken som ställde till det borde det väl vara ungefär samma? Jag äter inte så mycket mejeriprodukter förutom lite ost, men det kan ju räcka med det förstås om hon är överkänslig.

    Igår hade Selma en extremt skrikig dag, lite olikt henne och jag vet inte om det var bara magknip eller något annat också? Inget hjälpte iaf Men idag verkar hon vara på bättre humör tack och lov I ren desperation letade vi igår fram nappen som vi också fått i ett gratispaket, men den spottade hon ut, flera gånger...

  • Semlan10

    Fröken lycklig, jag har inte kollat upp min försäkring ang snittet, borde väl göra det.

    Jag har faktiskt slutat med Minifom sedan några dagar och tycker att det blivit bättre. Konstigt! Jag orkade inte hålla på med dropparna på nätterna och märkte att hon mådde bättre på förmiddagarna, och sämre på eftermiddagen/kvällen när hon fick droppar. Kanske berodde på annat förstås.
    Hur gör ni med nattamningen? Jag liggammar i sängen när Selma vaknar, ofta runt 4-tiden. Ofta somnar hon om vid amningen, men jag känner att jag måste rapa henne efteråt och då vaknar hon till igen och vill inte alls somna om igen ibland. Funderar på om man kan hoppa över rapningen då eller om det kommer straffa sig?

  • Semlan10

    Nu har jag kollat min gravidförsäkring hos Trygghansa, får inget för snittet. Man kompenseras endast för svåra bristningar eller svår blodförlust, 3000 kr. Svår blodförlust ska vara minst 2 liter, jag förlorade bara 1,1 liter så det räcker inte... Lite snålt, kunde ju fått 1500 kr iaf för min liter

  • Semlan10

    Idag var vi hos bvc, Selma väger nu 4100 g och är 51,5 cm lång.
    Jag frågade om det här med magknip etc, hon som jag träffade sa att rapning inte var så viktigt? Apropå att rapa på natten. Hon var mer innne på droppar men de har ju inte funkat så bra här. Kanske ska testa Sempers dock. Jag försöker få Selma att sluta smacka när hon äter och därmed få i sig massa luft men det är ju lättare sagt än gjort!

    Fröken lycklig, Selma har också utvecklat en dålig vana att inte vilja somna om någonstans vid 4-tiden på morgonen de senaste dagarna... Oavsett om jag rapar henne eller ej. Är rätt trött nu..

    Syssling, vad trist att det inte funkar så bra på din bvc. Vi har inte haft några sådana problem tack och lov. Kan du be att få byta person som du går till?
    Men skratt  och leende låter ju härligt! Ser fram emot när det börjar.

    Trevligt med utflykt Miss Lillis Vår vagn är så stor och tung att jag vet inte heller om jag skulle våga mig på rulltrappor. Men man kanske måste så småningom. På torsdag ska vi åka in till Medborgarplatsen för S ska attestera faderskap (vi är ju inte gifta), bävar lite för denna utflykt på egen hand, S kommer ju dit direkt från jobbet så jag får åka själv med barnvagnen på buss/tunnelbana.

  • Semlan10

    Vår föräldragrupp börjar redan nästa vecka insåg jag nu, trots att Selma bara är 5 veckor då.

    MissLillis, låter ju trevligt med så lång nattsömn, det har Selma också lyckats med ett par gånger Hellre att dom är vakna på dagen så man får sova på natten! I natt somnade Selma faktiskt om efter första nattamningen, hurra! Det var en grinig och vaken dag igår så det var väl därför.

    Någon som vet när det är lämpligt att börja lägg bebis på magen (i vaket tillstånd) så att de får magträna lite?

  • Semlan10

    Idag började vi lite med magträning, Selma kan väl inte direkt hålla upp huvudet men lyckades vända på det iaf och verkade trivas ganska bra. Testade bara en kort stund och tänker öka efterhand.

    En sån där pysventil kanske man skulle ha.. Selma har jättemycket gaser, man hör hur det bubblar i hennes lilla mage och hon fiser jättemycket särskilt på nätterna. Igår natt vaknade jag t.o.m av hennes fisande {#lang_emotions_surprised}. Och igår kväll hade Selma för första gången en riktigt lång skrikperiod på ett par timmar minst, jobbigt. Man vill ju inte att de små liven ska ha ont! Har börjar med Sempers magdroppar och magmasserar flera gånger om dagen (men inte direkt efter amning). Men jag tror att det är luften hon får i sig när hon ammar som är boven i dramat, jag försöker få henne att ta bättre tag, ta lite pauser i ätandet etc men det är svårt.

    Fru H, känner inte så mycekt av min foglossning nu men har å andra sidan tagit det ganska lugnt än så längre. Går promenader på ca 45 minuter varje dag, ökar successivt. Däremot har jag jätteont i övre delen av ryggen från amningen, trots att jag pallar upp med en massa kuddar och försöker sitta så bekvämt som möjligt.

    Hur är era magar nu? Min är fortfarande ganska stor och slapp Funderar på att skaffa en maggördel, men det kanske är lite sent påtänkt.

  • Semlan10

    Sol, Selma verkar också ha svårt att rapa, även om hon börjar bli lite bättre på det. Visst är det härligt med leenden. Selma fyrar ofta av ett på morgonen strax efter hon har vaknat och ätit, då känns det genast mer ok att bli väckt för tidigt

    Fru H, vad jobbigt med både foglossning och migrän! Igår var vi ute på en lång utflykt och då märkte jag faktiskt av foglossningen lite, hoppas den försvinner snart så att man kan komma igång lite mer.

    Amningen är visst ingen mirakelbantningskur för alla... Det är väl bara att kämpa på och ha tålamod.

    Idag har jag blivit telefonterroriserad av min svärfar, igen... Han fattar tydligen inte att det inte alltid är läge att svara på telefon när man har en liten att ta hand om, då ringer han om och om igen... Idag drog jag till slut ur jacket på hemtelefonen och stängde av mobilen. Efter att han väckte både mig och Selma när vi försökte sova lite på förmiddagen efter en extremt tidig start på dagen. Han vill komma och hälsa på i tid och otid, det är lite jobbigt faktiskt. Så här i början vill jag ta det lugnt utan saker inplanerade varenda dag, och han är ju inte den enda som vill träffa Selma. I-landsproblem, men just nu är jag för trött för att ha tålamod med det.

  • Semlan10

    Fröken lycklig, här är det mest mammakläderna som gäller fortfarande och några amningstoppar. Med 9 kilo kvar att gå ner kommer jag inte i några av mina vanliga kläder, jo en del tröjor men de funkar mestadels inte så bra för amning. Går omkring i mysbyxor, är rätt less på det... Skulle kunna ha mammajeansen också men de är skurna så att det är en kant precis vid snittet och det har känts lite obehagligt. En fördel med att föda på vintern är att man kan gömma sig bakom en massa kläder

    Idag har jag ammat på ett kafé för första gången Det gick bra, bara lite lite skrik. Hela lilla familjen gick på promenad i det fina vädret och sen lite bakelse på det

    MissLillis, 3 gånger om dagen, herregud {#lang_emotions_surprised} Fast det är ju lättare att säga ifrån till sina egna föräldrar än till svärisarna.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".