Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fru H, bra tips att blanda bröstmjölk i vällingen, ska testa det. Selma dricker vatten ur flaska nu så det är nog smaken som är problemet. Har testat både havre och majs. Men havregröt äter hon, borde ju vara ganska likt?

    Fröken L, nej man får inte göra syskonförsök via landstinget. Men man får använda sina frysta embryon.

    Selma somnar inte själv, tyvärr. Det är amning eller vagnpromenader som gäller, och det är ju som sagt inte hållbart i längden... Vet inte hur vi ska göra faktiskt. Selma har blivit ännu mer mammig än vanligt de senaste dagarna och sover oroligt, vill vara nära nära nära mig. Kanske är den där omtalade separationsfasen? Fast jag trodde den var kring 9 månader.

    Vi var på babysim idag och Selma blev lite ledsen för första gången (på simmet alltså!). Klamrade sig fast i mitt hår halva tiden, aj... Gruppen började med dykning idag men det blev inget för oss pga hennes humör.

    Men, oavsett matkrångel, sömnproblem och extrem mammighet så är Selma världens goaste När hon ler och skrattar så spelar ju resten ingen roll.

  • Semlan10

    Gulliga bilder!

    MissLilllis, vilken mönsterson du har

    För oss är det inte läggningen på kvällen som är det stora problemet utan att sova på dagen. Det krävs amning eller vagnpromenad för det. Även om det ibland tar en lite stund på kvällen känns det ok, då ska hon ju ändå sova hela natten (är tanken iaf...), så det är värt att lägga krut på. Men dagtid känns det ohållbart att "natta" en timme åt gången. Om Selma börjar gråta när man lägger henne i sängen på kvällen brukar det gå att trösta henne, sjunga och klappa lite etc. Hon är så trött då så hon orkar inte hålla på så länge. Men dagtid kan hon bli helt hysterisk om man försöker lämna henne i sängen.

    Syssling, det var snabbt jobbat i din mammagrupp! Det är väl mest januaribebisar där om jag minns rätt? men det är ändå väldigt tidigt tycker jag. Sambon vill inte tänka på syskonförsök än utan bara fokusera på Selma. Men min tanke är att försöka med FET framåt nästa vår, 2011 alltså. Jag ska börja jobba i mars, vill helst försöka få ett nytt jobb då och då kan det ju bli krångligt förstås. Men med mitt gamla jobb så är det inga problem.
    Vi gjorde våra ivf privat, hade visserligen klarat åldersgränsen men vi ville inte vänta i över ett år som väntetiden var när vi ställde oss i kön. Så Selma blev till på St Görans

    Jag är mer och mer sugen på att åka till Thailand några veckor i vinter när vi ska bytas av här hemma. Visserligen är ekonomin inte den bästa som föräldraledig, men det känns ändå dumt att inte ta vara på chansen när man har den. När kan man nästa gång åka iväg 3-4 veckor på vintern? Och med allt som hänt på sistone så känner jag ännu mer att man måste passa på, man vet aldrig vad som händer i livet. Och vi har trots allt råd även om det vore klokare att lägga pengarna på annat, eller spara dem. Nu ska jag bara övertyga S också, han är lite skeptisk...

    Min mamma och syster är på besök nu i helgen - vi skulle haft Selmas välkomstfest idag men vi ställde in pga av min styvfars död. Snart kommer min bror med familj över på middag. Så då blir det full rulle hela kvällen. Men imorgon tänkte jag prova hälften välling hälften bröstmjölk i lugn och ro och hoppas att det kan falla lillsemlan på läppen!

  • Semlan10

    Idag var vi på bvc för vår extrakontroll. Selma hade växt som hon skulle denna gång så det var ju skönt 63 cm lång och 6,4 kg, så hon är ju fortfarande väldigt liten men följer sin kurva iaf. Barnsköterskan tyckte vi skulle blanda etrxa fett i allt hon äter och ge henne grädde. Tycker det låter lite väl överdrivet, eller? Hittills har jag lagt till lite rapsolja i gröten men inte i burkmaten.

    Igår kväll provade jag välling blandat med bröstmjölk men Selma tyckte inte det var något att ha heller, suck.

    Bestämde mig först igår morse vad jag skulle rösta på! Så sent har jag aldrig velat innan. Men nu sitter jag har och deppar för att SD kom in i riksdagen Kanske inte ska prata politik här men tycker verkligen det är supertrist!

    Valrörelsen må vara över men jag har precis tillverkat och klistrat upp lite valaffischer här hemma, kampanjen går ut på att vi ska åka till Thailand i vinter Får se vad sambon säger när han kommer hem...

  • Semlan10

    Syssling, vad trevligt med bröllop! Vi är inte gifta så har inga tips tyvärr. Jag skulle gärna vilja, har alltid haft en romantisk dröm om det, men S är inte alls intresserad

    Välling funkar fortfarande inte Känns som vi har provat allt nu: vi har pausat, försökt ca 1-2 gånger/vecka i över en månad, provat majs och havre, blandat med bröstmjölk i olika proportioner, gett bara bröstmjölk på flaska. Inte ens när det bara var lite lite välling i vill Selma veta av det. Vi fortsätter väl ett tag till någon gång i veckan, men sen kanske vi bara får acceptera att hon helt enkelt inte gillar välling...

    Gullig kille Fru H!

    Här kommer en bild på Selma också:


  • Semlan10

    Här var det tyst!
    Usch vad sorgligt med din kompis dotter MissLillis. Verkligen den värsta mardröm man kan tänka sig.

    Fru - jag håller med om att det är svårt att säga till ordentligt! Och framförallt att vara konsekvent...

    Idag är Selma och sambon ute på vift och jag ensam hemma - så skönt! Häromnatten fick jag sova över 7 timmar i sträck, och i natt blev det 8 timmar, fast på 2 omgångar. Så nu känner jag mig som en ny människa!

    Jag kan förresten meddela att min valkampanj här hemma har varit framgångsrik, det ser ut att bli Thailand i vinter

  • Semlan10

    Vi har testat alla sorters nappar till vällingen tror jag... Det verkar vara smaken som är problemet.

    Nu har jag bokat flygbiljetter till Thailand I mitten av februari åker vi, borta 3 veckor. Längtar redan! Återstår att leta upp bra hotell också. Vi ska spendera ett par veckor på Koh Lanta och sen hälsa på kompisar på långsemester i Ao Nang.

    MissLillis, vilken duktig kille! Selma har börjat resa sig upp mot saker, det är kul men lite jobbigt också för man måste ha stenkoll på henne hela tiden så att hon inte ramlar. Hon kryper omkring och öppnar de nedersta kökslådorna, så vi har fått omorganisera lite där!

    Fru H, har inget tips på fotograf tyvärr.

    Här ska helgen ägnas åt att uppdatera CV och skriva jobbansökan. Har sett ett drömjobb som jag ska söka, lite tidigt med tanke på att jag inte ska börja jobba förrän i mars men jag vet att detta företag har mycket långsamma rekryteringsprocesser så det kan nog gå ändå. Om jag nu skulle få det vilket är långtifrån säkert! Men först ska jag ta en löprunda (S och Selma är ute på vift igen så jag får lugn och ro här hemma.)

  • Semlan10

    Skål för Robert Edwards! Skål

    Hjälm kanske inte vore en dum idé, även om man försöker ha kolla på Selma hela tiden så ramlar hon säkert minst en gång per dag. Hon vill upp hela tiden.

    Nu har hon blivit förkyld igen stackarn. Mammagruppen hade träff förra veckan och ett par av barnen var förkylda, irriterande...

    Fru H, det kan nog vara trötthet på babysimmet. Selma var rätt less en gång men då hade hon knappt sovit innan. Det är ju inte så lätt at förutse vilka tider som kommer passa! Eftersom det är så dyrt gör vi ett uppehåll nu och går sen en kurs i januari, bra att öva lite mer på vatten innan vi åker till Thailand :D

  • Semlan10

    Usch för sjukdom Fröken L, det är verkligen pest när de små inte mår bra. Hur mår lillkillen idag? Selmas förkylning verkar tack och lov vara av det lindrigare slaget, lite snorig bara.
    Och faktiskt har hon börjat äta riktigt bra den senaste veckan och det känns som vi fått till bra rutiner. Men på torsdag åker vi till London för en långhelg så då kommer väl alla rutiner försvinna igen. Men det ska bli kul!

  • Semlan10

    Fin bild Fru H!

    Nu är vi hemkomna från London, trötta men glada! Resan gick jättebra och vi hade väldigt trevligt alla tre Vi köpte en paraplyvagn på plats (billigare) och Selma trivdes rätt bra i den. Och så fick hon massa uppmärksamhet från sin moster (som bor där) och mammas kompisar och det gillar hon ju. Enda missödet var några rejäla spyor på resan dit - först kräktes hon ner hela sig i taxin på väg till Arlanda, sen kräktes hon ner hela pappa när vi skulle kliva av planet. Och sen lite till på kvällen. Selma brukar sällan kräkas så jag vet inte vad det var, men hon verkade må bra i övrigt och det gick ju över ganska snabbt.

    Lite nya kläder blev det till både mig och Selma Gillar baby Gap så jag passade på!

    Idag har Selma börjat krypa "på riktigt", innan har hon ålat fram, visserligen med god fart. Och samtidigt har hon lärt sig att sätta sig upp från liggande, gick tidigare det bara från stående. Tänk vad det händer mycket hela tiden!

  • Semlan10

    Tänk att er lille snart fyller ett Syssling! Otroligt vad tiden går fort... Känns helt overkligt att man ska börja jobba om några månader och inte vara med Selma hela tiden.

    Vi har 2 ärvda overaller från POP, en 68 i fodrad bomull som inte är tillräckligt varm nu längre och en i fleece i storlek 74 som Selma drunknar i... Sen har vi en ganska varm jacka också, den använder jag nu tillsammans med åkpåse och det funkar bra än så länge.

    Vi var på bvc förra veckan och Selma har inte växt alls, gått upp 60 g bara på 4 veckor och står still i längden (63 cm), igen. Men de tyckte inte det var något att oroa sig för, hon är liten helt enkelt och eftersom hon är så väldigt fysiskt aktiv så använder hon all energi hon får i sig. Sen är hon inget matvrak heller. Hon har inga tänder än, undrar om det kanske är därför som hon tokvägrar att äta något med bitar i, löst och slätt i konsistensen ska det vara tycker hon! Hipps 6-månaders burkar och gröt är det enda som duger, suck... Men när hon får pilla själv med mat äter hon fastare föda, t.ex smörgåsrån och idag ett spagettistrå

    Och hör och häpna, efter 2 månaders (periodvisa) försök har Selma börjat äta lite välling! Jag provade att göra den lite tunnare samt ha lite vaniljsocker (tillfälligt), lite drygt 60 ml har hon fått i sig. Visserligen är välling inget måste och det finns säkert nackdelar med det (typ avvänjning), men så bekvämt ändå.

    Selma "pratar" lite mer nu, typ nana dada mama etc. Nu när hon lärt sig sätta sig upp själv är hon lite nöjdare och faktiskt en anings lugnare också, kan t.o.m sitta still och leka en stund istället för att fara runt som ett jehu utan paus. Positivt för mig och kanske även för hennes tillväxt!

    Nästa helg ska vi ha en liten välkomstfest för Selma, istället för dop, bara för närmaste familjen. Det är tredje försöket att få till det så hoppas bara nu att inget mer knas händer.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".