Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Nej fy vad jobbigt med benbrott, och så hemsk man skulle känna sig. Men det är lätt hänt, de små liven ligger ju inte still en sekund nu förtiden...

    Fröken L, jag ska börja jobba i början av mars och Selma ska börja på dagis i augusti. S har ett vik som går ut i februari, men både han och jag söker nya jobb så vi får se hur det går... OM vi båda skulle få drömjobben vi har sökt kan det ju bli problem! Fast det är ju verkligen i-landsproblem i så fall.

    idag sålde jag vår sängstomme på Blocket, den var full av banovänliga kanter och avsatser. Selma sover visserligen i egen säng men det blir en del i vår säng också så det kommer kännas lite lugnare nu. Vi har resårbottnar som vi ska sätta ben på bara, så det blir en tur till IKEA imorgon.

    Fröken L, Selma hatar också vantar.. Ytterkläder överhuvudtaget är inte särskilt populärt. Tacka vet jag sommaren!

    MissLillis, Selma får också sitta på pottan ibland, det är mest bara lek. Ibland kommer det något, ibland inte.
    Trevligt med tjejkväll.

    Ska ni vaccinera era små mot influensan?

  • Semlan10

    Fru H, jag har också röstat! Trist med nej på lånet, hoppas det kan lösa sig via din kompis.

    Vad stora era killar är jämfört med Selma, men det är hon som är liten förstås! Den senaste veckan har hon varit lite kinkig med maten igen och det hjälper väl inte heller... Själv var jag alltid minst av alla när jag var liten, i förskolan blev jag kallad dockan och det tyckte jag inte alls var kul. Hoppas Selma slipper det men risken finns ju helt klart. Sambon var också liten, men han är adopterad och var undernärd när han kom hit vid 6 månaders ålder. Misstänker att han var för tidigt född också för han vägde mindre än 2 kilo vid födseln, och han var sen i utvecklingen. Fast det kan ju även bero på undernäringen samt att han bara fick ligga still tills han kom hit. Hemskt att tänka på när man ser hur mycket som händer de första 6 månaderna. Fast det blev ju människa av honom också

    Det skulle vara trevligt med en träff snart igen, vad tycker ni? Nästa vecka har jag rätt fullt upp men efter det är kalendern ganska tom!

  • Semlan10

    Syssling, min sambo satte sig också på tvären när det gällde sängförsäljning. Men helt fräckt sålde jag den ändå Igår möblerade vi om lite i sovrummet, finns mycket mer plats nu när vi blivit av med stora åbäket till säng, den stack ut så mycket på sidorna. Selmas säng flyttades in i ett mörkt hörn bort från fönstret och dess ventilationsöppning, och i natt sov hon hela natten!!! Har nog inte hänt sen någon enstaka natt i somras.

    Det är vanligt influensavaccin jag funderar på, en bekant vaccinerade sin son. Men när jag läser om det verkar det mest rekommenderas för barn i riskgrupper.

    Selma brukar plaska som en galning på babysimmet, hon kan nästan inte vara nära de andra bebisarna... Fast just nu har vi babysim-uppehåll, ska börja igen om en månad.

    Vad gulligt er litens partytrick låter Syssling! Idag har Selma börjat klappa händerna, än så länge med knutna nävar men någonstans ska man väl börja Hon klappade och klappade när hon satt i vagnen idag och var otroligt glad över denna nya färdighet!

    MissLillis, Selma verkar också vara inne i en väldigt känslig fas. Och är hysteriskt mammig. Hon vill helst vara inom en 2 meters radie från mig. Om jag går på toa och stänger dörren (när S är hemma) så kan hon krypa dit och börja banka på dörren...

    Jag skriver upp några datum:
    10/11: Vera
    11/11: Vera
    17/11: Vera

  • Semlan10

    MissLillis, det finns flera bra lunchställen i Sjöstan. Matglädje www.matgladje.com/ har mycket bra mat och är barnvänligt (t.o.m. gratis blöjor på toan!). Men det ligger lite avsides, vid Sjöstadshallen. Lite svårt att förklara men kolla på kartan på deras sajt. Sen finns det ett nytt ställe som heter Linnou, det har jag inte testat men det inriktar sig helt klart mot lattemammor Ligger precis runt hörnet från Sickla udde-hållplatsen. Och så finns Jimmys, precis där båten från Söder ligger till. Inte lika mycket barnfokus men där finns barnstolar. Bortåt Luma finns också flera ställen, t.ex. thai, italienskt, japanskt. Säg till om du vill ha sällskap innan mammaträffen!

  • Semlan10

    Ska vi köra den 11 då, nästa torsdag? Funkar för alla verkar det som. När kan du tidigast träffas Syssling? Lunchtid funkar egentligen bäst för mig men senare går ju också. Framåt 15-tiden börjar Selma bli rätt så trött men hon somnar ju inte så lätt. Man kan ju alltid promenera förstås!

    Var ska vi träffas? Något som är lätt för alla att ta sig till är väl bäst, och så barnvänligt förstås. Har hört att Kulturhuset har nåt café som funkar med barnvagnar etc. Men jag har inte varit där. Någon som har förslag?

  • Semlan10

    Sickla funkar för mig så klart, jag har ju gångavstånd. Men Ett litet kök är också bra - har för mig att Fröken L körde bil dit (Kungsholmen) när vi träffades där så det borde ju funka?

    Fy vilket trist väder det är idag.. Och nu är det meningen att jag ska släpa mig iväg till gymet och träna... När jag egentligen vill sitta i soffan och titta på film och äta godis Men jag kör nyttiga november, inget socker och mycket träning är tanken, för att bli av med de allra sista mammakilona.

    Selma blev också  förkyld förra veckan och vi har haft några jobbiga nätter. Men nu tror jag att det börjar vända, peppar peppar!

    Igår fick vi en ny bilbarnstol av svärisarna. Jättefin, helt ny modell från Acta Graco, Be Logic. Men idag upptäckte vi en nackdel, den skymmer höger backspegel helt... Jag provade massa olika inställningar men inget hjälper Någon som upplevt samma sak?

  • Semlan10

    Ja igår kände jag mig duktig när jag tvingade iväg mig till gymet i blåsten och slasket Sambon och jag har gjort en deal, vi får träna (eller göra något annat) var sin kväll i veckan, och var sin gång på helgen om tiden tillåter. Sen försöker jag yoga ibland när Selma sover, åtminstone ett par gånger i veckan. Och så långa promenader då! Beach Thailand var det jag visualiserade när jag harvade på löpbandet igår

    För oss blir det oftast amning till mellanmål. Selma är fortfarande inte så glad i maten. Jag brukar amma en gång på natten/tidig morgon, sen får Selma lite gröt med fruktpuré till frukost (går ner max 1/4 portion, även de tillfällen jag inte har ammat under natten). Mellanmål blir oftast amning om det behövs men oftast väntar vi till lunch om det inte går för lång tid där emellan. Lunch blir i bästa fall en knapp halv burk (Hipps 6-månaders det enda hon vill äta) och kanske 1/5 stor burk fruktpuré. Ibland mindre. Mellanmål på eftermiddagen blir nästan alltid amning, sen middag/kvällsmat en knapp halv portion gröt med lite fruktpuré. Sen ammar jag henne till sömns. Välling vägrar hon igen. Därtill lite majskrokar, smörgåsrån och rispuffar som hon får plocka med när vi äter. Inte så konstigt att hon inte växer mycket... Nu var det nästan en månad sen vi var på bvc, men jag tror att hon kanske har växt 1 cm och gått upp 150-200 gr. Inte så mycket, med tanke på att hon stod nästan helt still månaden innan. Jag blandar i smör i maten och rapsolja i gröten, vet inte vad mer jag kan göra faktiskt. Hon villl ju inte äta mer och är så kräsen dessutom. Maten som vi äter är hon inte särskilt intresserad av (fast hon tycker det är hysteriskt roligt om jag äter av hennes majskrokar).

    Vid de tillfällen när hon får annat till mellanmål har det blivit lite smörgåsrån och fruktpuré. Smörgåsar har jag provat men det är inte så populärt. Men olika frukter t.ex. kiwi kanske kan funka? Och yogurt, typ grekisk. Det äter Selma ibland till frukost, men det är inte heller någon större hit hos kräsna tjejen...

    Fröken L, har ni funderat på husvagnsbackspeglar eller liknande? Jag tittade lite på såna men tyckte de var rätt dyra. Samtidigt är det läskigt att köra utan sidobackspegel. Och jag vill inte heller sätta Selma där bak när jag kör själv. Hon är inte alltid så förtjust i att åka bil och om hon sitter där och skriker för sig själv blir jag inte någon bra förare.

  • Semlan10

    Tack detsamma! Det var kul att träffas, synd att du inte kunde komma Fru H!

    Trevlig resa MissLillis! Lite sol och värme skulle verkligen inte sitta fel just nu...

  • Semlan10

    Jobbigt med feber Fröken L, blev det några nya tänder. Hoppas lillen mår bättre nu iaf!

    Här har vi haft några jobbiga kvällar och nätter. Selma vaknar minst en gång i timmen under första halva av natten och har väldigt svårt att komma till ro igen. I natt var hon vaken från 2.30 till 4... Lite trötta är vi här alltså. På dagarna sover hon också dåligt nu. Fattar inte vad som har hänt. Ytterligare en utvecklingsfas? Hur många såna finns det egentligen??? Några tänder verkar inte vara på g.

    Sen har hon varit dålig i magen av och till den senaste veckan, typ diarré eller åt det hållet iaf. Eftersom hon inte går upp i vikt är det lite jobbigt tycker jag. Har fått en tid på bvc nästa vecka för extra koll. Funderar på om hon kan vara känslig mot mjölk? Hon har börjat vägra både gröt och välling så det borde ju inte vara så svårt att utesluta ett tag... Yogurt har hon fått på morgonen eftersom hon inte vill äta nåt annat då men det är knappt hon vill ha det heller.

    Hoppas ni har det bra allihopa i höstmörkret!

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".