• Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Epelino
    Anonym (skitmola) skrev 2010-04-13 16:29:15 följande:
    Hej! Just nu ligger mitt värde på 2500. Min behandling går i 14 dagars cykler så det är bara att räkna efter och man hamnar på ca 20 veckor till. Men det kan ju gå snabbare eller långsammare.... Jag får methotrexate och daktinomycin men sist hade mina värden inte halverats och nu har de bokat en sängplats till  nästa behandling om 14 dgr och vill lägga in mig i tre dagar och ge mig starkare gift. De ville lägga in mig redan igår egentligen  men jag kom överrens med doktorn att prova en till av gamla kuren först. Jag håller tummarna för att set fungerar denna gången.Pralinbiten: hoppas, hoppas det är en bebis!
    Hej!
    Visst var det väll så att du fortfarande fick methotrexatet i tablettform?
    Jag fick också i 14 dagars cykler,  jag skulle ha legat inne 3 dagar från början, men så kom de/vi på att de "stopptabletter" caliumfolinat man ska ta dag var
    12:e timme efter droppet, kunde jag likabra ta hemma själv så slapp jag ligga kvar. Om du får samma behandling så borde det ju funka för dig också.
    När jag väl fick methotrexate och daktinomycin direkt i picclinen så sjönk värdena rätt bra, provet jag tog 1 vecka efter behandlingen hade det inte hänt så mycket, ibland hade värdet stigit, men så provet jag tog dagen innan nästa behandling skulle starta så hade det alltid sjunkit.

    Allt kommer gå fint!!
    Kram E
  • Louise71
    kasa01 skrev 2010-04-08 15:11:47 följande:
    Hej!då verklar mina värden åtminstonne inte helt fel. Vet du när de kommer att släppa dig? Jag ska som alla andra lämna hcg varanna vecka framöver, lung/hjärtröntgen imorgon, återbesök om drygt 2 veckor. Tycker att min mage är ganska spänd o svullen vilket känns skumt eftersom jag inte gå så långt (v 10 bara). Eftersom jag måste in i planeringen på huddinge för nästa ivf är det extra viktigt att jag vet när jag kommer att få "graviditets tillståndet" tillbaka (såååå sjukt). Det är alltid lång väntetid där, även om man redan är inskriven. Jag har för säkerhets skulle fått en tid om 6 månader, har nämligen bestämt mig för att detta ska gå bra, men de vill såklart ha utlåtande från ansvarig läkare på sös.
    Hej Kasa01 o alla ni andra!

    Jag har inte fått något besked om när de ska släppa mig, utan ska fortsätta lämna varannan vecka. Däremot sa läkaren att om det är lågt kan jag börja lämna varannan månad snart (senaste för en dryg vecka sen var på 10). Fast när jag tänkte på det efteråt så tycker jag det är så himla långt emellan.
    Ni som har väldigt låga värden, hur ofta lämnar ni prov?
    Det där med att du känner dig svullen o så i magen tycker jag du ska fråga om, de kan ju känna o ev göra ultraljud också om något inte verkar vara som det ska. Man får vara lite på!
  • kasa01

    Hej Louise!
    Då jag bad dem titta en vecka efter operationen sa de att jag i så fall fick gå till akuten. Kännde inte att jag ville ta tid från dem som ÄR akut, så jag väntar till mitt inbokade återbesök den 26'e. Hoppas det bara är avsaknad av träning som syns på magen...

    Jag tycker också att det är långt mellan proverna! Det kan ju sjunka o sen gå upp igen utan att det märks på det här viset. Det måste ju vara mycket bättre att man hittar elakingarna så snart som möjligt om det finns några. Får du cellgifter nu, eller räckte det med ny skrapning?

    Enligt min läkare på SÖS är de nöjda om man ligger på 5 eller under innom 8 veckor. De fortsätter ändå kolla, men man får fösöka m ny graviditet 6 mån efter skrapning om man får det resultatet. Eftersom jag alltså inte ska försöka utan slussas till fertilitetsenheten på Huddinge efter det blir det rätt många kockar i min soppa. Känner inte att de har nån erfaraneht alls av min situation, vilket så klart inte är så kul. Misstänker även att mitt toma ägg (hade komplett mola) kan vara ett resultat av den behandling jag genomgick förra året. Jag fick ta ganska starka doser hormoner, både upp o ner (lång historia) och sen kom alltså molan.

    Tur man inte vet vad man ska gå igenom i livet!

    Pralinbiten;
    Har gått hos kurator under denna period, och hon var den första som ville att jag skulle börja tänka på adoption. Alltså var det helt rätt tänkt av dig! Det hjälper många att ställa sig i kön, då kommer graviditeten av att man slappnar av sen. Jag kommer kanske att ställa mig kön så småningom, men inte riktigt ännu...

    Ni som talat om Charings cross, jag kan inte hitta deras hemsida! Är inte helt fokuserad numera.. Kan någon snälla kopiera en länk, jag har googlat men hittar ingenting.

    O ursäkta alla stavfel... är som sagt inte helt med

  • Anonym (skitmola)

    Hej.

    Kasa01 här är adressen till Charing cross hospital:

    www.hmole-chorio.org.uk/


    Epelino skrev 2010-04-13 19:14:56 följande:
    Hej! Visst var det väll så att du fortfarande fick methotrexatet i tablettform?
    Ja, det stämmer. Tar tabletter hemma och får Daktinomycin direkt i Picc-linen. Om värdena inte halveras till nästa cykel så lägger de till EMA-CO. Läkaren har berättat att det kommer bli mycket jobbigare för kroppen med den behandlingen så det känns tungt. Jag har hittills haft bra blodvärden, levervärden osv. så det vill jag ju fortsätta att ha. Men, men om det är det som krävs för att kicka ut skitmolan så visst. Jag är beredd på krig!

    Ta hand om er allihop och låt inte molan ta över för mycket det är den inte värd!
  • Epelino
    Anonym (skitmola) skrev 2010-04-14 20:58:41 följande:
    Hej.Kasa01 här är adressen till Charing cross hospital:www.hmole-chorio.org.uk/ Ja, det stämmer. Tar tabletter hemma och får Daktinomycin direkt i Picc-linen. Om värdena inte halveras till nästa cykel så lägger de till EMA-CO. Läkaren har berättat att det kommer bli mycket jobbigare för kroppen med den behandlingen så det känns tungt. Jag har hittills haft bra blodvärden, levervärden osv. så det vill jag ju fortsätta att ha. Men, men om det är det som krävs för att kicka ut skitmolan så visst. Jag är beredd på krig!Ta hand om er allihop och låt inte molan ta över för mycket det är den inte värd!
    Åh, jag hoppas att du slipper hela  Ema/Co-behandlingen,av den rasar tydligen håret garenterat, plus att som du sa det ska vara jättetufft för kroppen.
    Jag fick ju en variant av Ema/CO men där de plockade bort endel cellgifter. Jag tycker att dom borde testa att ge methotrexate i.v också  först innan dom går helt ger dig ema/co. När jag åt tabletterna var det 50 mg i veckan, och när jag sedan fick det i dropp var det ca 400 mg under 2 dagar.

    Håller mina tummar och tår för dig nu!!

    Mvh E
  • Thelonius
    Epelino skrev 2010-04-14 21:23:27 följande:
    Åh, jag hoppas att du slipper hela  Ema/Co-behandlingen,av den rasar tydligen håret garenterat, plus att som du sa det ska vara jättetufft för kroppen. Jag fick ju en variant av Ema/CO men där de plockade bort endel cellgifter. Jag tycker att dom borde testa att ge methotrexate i.v också  först innan dom går helt ger dig ema/co. När jag åt tabletterna var det 50 mg i veckan, och när jag sedan fick det i dropp var det ca 400 mg under 2 dagar. Håller mina tummar och tår för dig nu!! Mvh E
     Tack det lär behövas!

    Jag börjar bli så sliten av behandlingarna nu. Lämnade in ett önskemål om att få prata med en kurator idag. Jag känner att mitt psyke börjar komma ikapp mig och jag behöver nog bearbeta den sorg jag känner över att ha blivit så blåst på ett syskon till min dotter. Har även grubblerier om jag kommer våga försöka skaffa ett barn till i framtiden.
    Jag hoppar ur min anonymitet (fd skitmola) för jag skäms inte över det jag är drabbad av. Jag är bara arg på skiten!

    Kramar!
  • celin01

    Hej!
    Jag och min sambo var på VUL i måndags och trodde såklart att vi skulle få ett litet sött kort på bebisen, men istället fick vi reda på att det inte finns något foster! De misstänker nu druvbörd..
    Jag var 9fullgångna veckor när de upptäcktes och då hade jag ett HCG på 95000. Min läkare sa att det var väldigt högt! Igår, två dagar efter skrapning hade jag 14000. Läkaren var nöjd för det sjönk ganska snabbt, men eftersom 95000 var så högt så kvarstår misstankarna. Bara att invänta provsvaren efter skrapningen.:/

    Svårt att säga, men tycker ni att 95000 i v.9 låter väldigt mkt. Har inget att relatera till!

    Läser era tidigare inlägg och känner verkligen med er allihopa. Jag hoppas verkligen inte att det är druvbörd jag råkat ut för:(

  • Karolina1134

    Hejsan.

    Jag fick reda på att jag inte hade något foster i min graviditet i vecka 8 ungefär. Detta efter ett VUL då jag hade haft småblödningar i en vecka cirka.
    Fick göra en skrapning efter ytterligare en vecka och allt gick bra. Fick tillbaka min mens efter fem veckor. Tre veckor efter skrapningen ringde de och sa att de gjort en undersökning av fostret och att det då visade sig att det var druvbörd. Gjorde då mitt första HCG-test och det låg på 21. Jag tar prov en gång i veckan och det har gått från
    vecka 1: 21
    vecka 2: 10
    vecka 3: 5
    vecka 4: 3,5
    vecka 5: 2,22
    vecka 6: 2,19

    Det är ENORMT frustrerande att det går så långsamt! Det är också väldigt jobbigt att behöva återvända till Gynakuten där jag var och fick reda på att det inte fanns något barn i magen, brottsplatsen.

    Någon som har lite siffror att dela med sig av? Tar det alltid så här lång tid? Det enda min barnmorska säger är att allt ser bra ut och att jag är helt normal. Sällan! Druvbörd är inte alls normalt! Känner mig allt annat än normal ...
    Men här ser jag ju att jag inte är ensam och det lindrar lite!

  • Pralinbiten
    Anonym skrev 2010-04-06 18:01:38 följande:
    Hej AllaVill inte skriva vem jag är men jag har skrivit mycket i denna blogg.  Fick ett godkännande att böraj så smått efter en behandling av Mola samt cellgifter. Visdes att jag nu va i v.7 men fick kraftigablödning åkte in akut till sjukhus & det visades att det kunde vara missfall el en ny druvbörd. Vad fan gör man.. Mitt hopp är nu nere på 0 igen. Vill snart ge upp allt omkring mig jag orkar inte mera!  Nu dessa dagar skall jag in på nya blodprover & UL.. Håll nu tummarna Kram alla druvisar
    Tänker på dig och undrar hur det har gått för dig.
Svar på tråden Mola/Druvbörd