• Epelin­o
    Äldre 27 Mar 19:42
    364876 visningar
    1699 svar
    1699
    364876

    Mola/Druvbörd

    Här fortsätter vi som drabbats av mola/druvbörd att stötta varandra och utbyta erfarenheter.

    De tidigare trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html

    Kram på er alla tappra tjejer!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-27 19:48
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m47514247.html

  • Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Äldre 20 Apr 12:51
    #91

    Hej Allihopa!
    Vad glad(samtidigt ledsen eftersom det är så många som drabbas) jag blir när jag läser att det fotfarande fnns liv i mola tråden!
    Brukar kika in och kolla lite vad ni skriver och vad ni varit med om. Jag hade själv komplett mola aug-06 var då i v 12(hcg 600 000) Blev skrapad i lund och fick först infon om att ha gravförbud 1år från skrapet....sen blev det flyttat till 1 år från att hcg var nere på 5 vilket var i nov-06. men de sköt på tiden hela tiden och när vi väl trodde att vi fick prova igen och till slut blev jag gravid i dec 07 blev det rena hysterin att jag inte fick osv...men trots det slutade lyckligt den gången och vi fick en son. Vill också nämna att under hela den graviditeten var jag så väl bemött av all personal och vi fick både vul och ul bara vi pep det minsta. Nu är jag gravid igen i 7 månaden och vi har faktiskt fått känna oss lite speciella även denna gång även om jag inte känt att vi behövt det....När vi satt den dagen i aug-06 och fick höra om mola trodde jag aldrig att jag ens skulle kunna få ett barn....
    keep on fighting girls......var aldrig tysta.
    Många kramar!!!!!!!!!!!

  • celin0­1
    Äldre 20 Apr 21:02
    #92
    kasa01 skrev 2010-04-19 09:51:48 följande:
    Celin01,Känner mig dig,hoppas VERKLIGEN du får ett bättre besked än mig. Jag låg på 300000, också 9 fullgågna veckor. 97000 efter skrap. De kunde inte säga om det var en mola eller ej, provsvaret kom efter 6 dagar. Komplett mola. De kan dock inte säga något innan annalys. Kirurgen som tog ut min mola sa att hon inte tyckte det såg ut som en. HCG på ca 100000 i v 9 är INTE onormalt. Hittade en tabell på "normala värden" men har den inte kvar. Det verkar vara mycket individuellt vad värdet ligger på.Epelino o alla ni andra som gått igenom cellgiftsbehandlingar. Tycker ni är så otroligt starka och är glad att ni orkar dela med er här. Kände ni att något var fel? All denna vänta är så otroligt ångest laddad, vill veta vad som händer i min kropp. Kan man "gissa" att det spridits sig, känner man av det på något sätt?Kramar till alla,
    Jag har kännt mig konstig de senaste dagarna. Svullen i magen och ljumskarna, har blödit rätt mkt en vecka efter skrapningen. Mensvärk och ont i ryggen. Fick komma till läkaren nu ikväll, och visst var det en infektion. De hade inte fått ut allt vid skrapningen. Men det var för lite kvar för en ny skrapning så jag har fått antibiotika.
    Läkaren sa dock att de trodde inte det var mola som jag drabbats av. De har inte fått tillbaka provsvaren ännu, men de trodde inte det. Det känns skönt att höra. Även om det nu skulle visa sig vara mola endå så lär det ju vara en lindrig variant.
  • celin0­1
    Äldre 22 Apr 15:26
    #93

    Åh, blev så glad idag! Fick tillbaka provsvaret på blodprovet som jag tog i förrgår. Hcg: 1600!
    Dagen före skrapning: 12/4 HCG: 95000
    20/4 HCG 1600.

    Det går åt rätt håll! :)

  • Äldre 22 Apr 18:17
    #94
    {#lang_emotions_smile}Det var en graviditet, inte onda elaka celler
    Ska bara klara 7 veckor till så är det säkert.
    Läkaren tyckte inte jag behövde komma tillbaka o kolla igen, så jag tänker gå till en privat läkare o kolla igen runt vecka 12.
    Sist försvann ju alla grav.symtom, jobbigt att gå och känna efter hela tiden om de är kvar.
    Det här är rätt svårt att fatta att vi kanske äntligen ska få en bebis, efter alla år av längtan. När vi närmar oss vecka 12 kan jag slappna av o va 100% glad.
  • Epelin­o
    Äldre 22 Apr 18:26
    #95
    Pralinbiten skrev 2010-04-22 18:17:27 följande:
    Det var en graviditet, inte onda elaka cellerSka bara klara 7 veckor till så är det säkert. Läkaren tyckte inte jag behövde komma tillbaka o kolla igen, så jag tänker gå till en privat läkare o kolla igen runt vecka 12. Sist försvann ju alla grav.symtom, jobbigt att gå och känna efter hela tiden om de är kvar. Det här är rätt svårt att fatta att vi kanske äntligen ska få en bebis, efter alla år av längtan. När vi närmar oss vecka 12 kan jag slappna av o va 100% glad.
    Åh, vad härligt för er!! Men jag förstår din oro!
    Det är skönt att höra att det faktiskt går att bli gravid efter en mola, håller nu tummarna att det slutar lyckligt, men det det är klart att det gör!!

    Kram
    E
  • Louise­71
    Äldre 22 Apr 19:26
    #96
    kasa01 skrev 2010-04-14 17:31:41 följande:
    Hej Louise!Då jag bad dem titta en vecka efter operationen sa de att jag i så fall fick gå till akuten. Kännde inte att jag ville ta tid från dem som ÄR akut, så jag väntar till mitt inbokade återbesök den 26'e. Hoppas det bara är avsaknad av träning som syns på magen...Jag tycker också att det är långt mellan proverna! Det kan ju sjunka o sen gå upp igen utan att det märks på det här viset. Det måste ju vara mycket bättre att man hittar elakingarna så snart som möjligt om det finns några. Får du cellgifter nu, eller räckte det med ny skrapning?Enligt min läkare på SÖS är de nöjda om man ligger på 5 eller under innom 8 veckor. De fortsätter ändå kolla, men man får fösöka m ny graviditet 6 mån efter skrapning om man får det resultatet. Eftersom jag alltså inte ska försöka utan slussas till fertilitetsenheten på Huddinge efter det blir det rätt många kockar i min soppa. Känner inte att de har nån erfaraneht alls av min situation, vilket så klart inte är så kul. Misstänker även att mitt toma ägg (hade komplett mola) kan vara ett resultat av den behandling jag genomgick förra året. Jag fick ta ganska starka doser hormoner, både upp o ner (lång historia) och sen kom alltså molan. Tur man inte vet vad man ska gå igenom i livet!Pralinbiten;Har gått hos kurator under denna period, och hon var den första som ville att jag skulle börja tänka på adoption. Alltså var det helt rätt tänkt av dig! Det hjälper många att ställa sig i kön, då kommer graviditeten av att man slappnar av sen. Jag kommer kanske att ställa mig kön så småningom, men inte riktigt ännu...Ni som talat om Charings cross, jag kan inte hitta deras hemsida! Är inte helt fokuserad numera.. Kan någon snälla kopiera en länk, jag har googlat men hittar ingenting.O ursäkta alla stavfel... är som sagt inte helt med
    Hej Kasa01!
    Har int varit in här på en dryg vecka, men nu så! För min del blev det så att jag fick göra en andra skrapning den 5/3 (annandag påsk), jag valde det framför cellgifter som det alternativ som föreslogs. (Min första skrapning gjordes alltså i slutet på januari). Direkt dagen efter hade värdet gått ner från 36 till 10, så det var ju bra. Lämnade nyttt prov igår o fick veta idag att det är nere på 5. Det känns hoppfullt tycker jag, doktorn säger att det är lite långsamt men att det kan vara det på slutet, segt, alltså. Så nu hoppas jag på att det ska fortsätta på det viset i alla fall. Har inte blödit efter sista skrapningen och känner mig faktiskt psykiskt bättre och mer som mig själv. Ju längre tiden går desto sämre förstår jag att jag har varit och mått... som en tjock dimma. Fast kroppsligt känner jag mig inte ännu som vanligt, men förmodligen är det en jäkla hormonresa vi går igenom, så... tålamod, tålamod och medkänsla med oss själva o kroppen som kämpar!
  • Louise­71
    Äldre 22 Apr 20:36
    #97
    Pralinbiten skrev 2010-04-22 18:17:27 följande:
    Det var en graviditet, inte onda elaka cellerSka bara klara 7 veckor till så är det säkert. Läkaren tyckte inte jag behövde komma tillbaka o kolla igen, så jag tänker gå till en privat läkare o kolla igen runt vecka 12. Sist försvann ju alla grav.symtom, jobbigt att gå och känna efter hela tiden om de är kvar. Det här är rätt svårt att fatta att vi kanske äntligen ska få en bebis, efter alla år av längtan. När vi närmar oss vecka 12 kan jag slappna av o va 100% glad.
    Roligt, o läskigt, förstås! Håller verkligen tummarna för dig, hårt!

    Inser nu när jag är nere på 5 att tankarna börjar smyga sig på... rädsla, längtan, hopp.

    Förstår initiativet att gå till en till läkare om den förste inte vill kolla så mycket. Det är ER det handlar om!
  • Louise­71
    Äldre 22 Apr 20:53
    #98
    celin01 skrev 2010-04-16 14:09:16 följande:
    Hej!Jag och min sambo var på VUL i måndags och trodde såklart att vi skulle få ett litet sött kort på bebisen, men istället fick vi reda på att det inte finns något foster! De misstänker nu druvbörd..Jag var 9fullgångna veckor när de upptäcktes och då hade jag ett HCG på 95000. Min läkare sa att det var väldigt högt! Igår, två dagar efter skrapning hade jag 14000. Läkaren var nöjd för det sjönk ganska snabbt, men eftersom 95000 var så högt så kvarstår misstankarna. Bara att invänta provsvaren efter skrapningen.:/Svårt att säga, men tycker ni att 95000 i v.9 låter väldigt mkt. Har inget att relatera till!Läser era tidigare inlägg och känner verkligen med er allihopa. Jag hoppas verkligen inte att det är druvbörd jag råkat ut för:(
    Hej Celin01!
    Det kan variera väldigt mycket, det har jag verkligen lärt mig sedan jag hitttade hit till forumet. Jag hade själv 200 000 före skrapning i slutet på januari (partiell mola), två veckor efter det var det redan nere på 1800. Helst ska värdena halveras sen vid varje prov (om man lämnar varannan vecka). Lungröntgen bör alltid göras, har jag förstått och hört, oavsett om det är full mola eller partiell.

    För mig har det inte riktigt gått raka vägen med hcg:t, fick blödningar o bad om att bli kollad. Det fanns molarester kvar o jag gjorde en ny skrapning i påsk. Tog senaste provet igår, då nere på 5. Känns skönt o hoppfullt!

    Det kan vara bra att veta att det inte är normalt att blöda när fortfarande har hcg-värde, alltså, man kan inte få mens så länge det visar siffror. (jag trodde nämligen att det var mens först när jag blödde). Ingen läkare hade sagt det, även om jag nu kan tycka att det är logiskt eftersom kroppen tror den är gravid ner till 5.

    Jag har läst på nätet att i en normal gravidet så ligger hcg på 50 000 när det är som allra högst (en kort tid).

    Bra att du hittat hit!
  • Äldre 23 Apr 09:45
    #99

    Hej Alla!
    Pralinbiten, vad underbart! Blev helt tårögd när jag läste, hoppas hoppas det går hela vägen nu!

    Louise, hoppas de fått ut allting nu, och att du kommer ner på 0. Jag är fortfarande delvis kvar i "dimman", men lite gladare nu. Som du säger, man förstår mer nu hur dåligt man mått. Vi hade ju försökt få en bebis i 2 år när jag ÄNTLIGEN fick en positiv grav test. Att det skulle bli så här blev ett ganska svårt besked för mig. Har nog aldriv haft så mycket sorg förr, någonsin. Mitt värde har sjunkit till 134, 4 veckor efter skrap. Låg på 300 000 med komplett mola, så jag tror att det ska vara ganska bra. Fick en blödning idag, hoppas verkligen att det är min mens som kommit tillbaka. Har inte ens övervägt att det kan vara molarester... Ska på undersöning på måndag, så jag får väl veta då om inte annat. Jag hade absolut valt en skrapning till med tanke på hur mycket längre man måste vänta efter cellgifter.

    Celine01! Önskar jag hade kvar tabellen m hcg värden så jag kunde visa, men man ligger som högst mellen 9-12 veckor. Man kan ha så högt som 180 000 då, men även 50 000 är normalt. Sedan sjunker värdena igen, det är därför man oftast mår bättre efter v 12. Det är alltså väldigt individuellt, men inte onormalt att ligga på 100 000 vid v 10, även om det låter högt. Hoppas verkligen du slipper detta!

    Kramar till alla! ÄR verkligen glad att så många delar med sig här, det har gett mig hopp och "sällskap" i olyckan.

  • vanna
    Äldre 23 Apr 10:28

    Pralinbiten - vad underbart!! Blev din syster glad när hon fick höra? Är hon också gravid .. för visst var det så att de funderade på att ha fler barn .. Håller tummarna för dig nu!!
    Men när var det du skrapades förresten?! Jag hoppas snart att jag ska få veta nåt om hur länge jag har förbud .. skrapades sista januari men är inte nere på noll ännu, men 2! Det borde ju inte vara ett års förbud då?! Eller vad tror du .. visst fick du ett halvårs förbud?

    kram kram

Svar på tråden Mola/Druvbörd