• Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Anonym (Kommer igen)
    Jag pratade med min bm och hon sa att det var självklart att jag skulle få VUL så fort det är möjligt. Hon sa att jag skulle ringa så fort jag plussat (hoppas det blir snart) så att de kan boka in en tid, troligen redan i vecka 6. Sen ska jag följas upp noggrant. Jag trodde det var självklart för alla drabbade! (Jag hade partiell mola). Även om de inte kan se alltför mycket i början så kan de ju iaf se att det hittills ser bra ut, sen får man ju kolla kontinuerligt framöver. Jag vägrar gå till vecka 17 igen innan det upptäcks och rekomenderar ALLA att kolla UL eller VUL så fort det går. Som sagt, det kostar inte så mycket att gå privat eller allmänt. Vad jag förstod från mina tidigare turer i vården så kan man få göra UL även i vanlig vård om man bara betalar för sig, vilket kostade mig 300:-. För när min  mola upptäcktes så tyckte inte sjukhuset att det var ett berättigat UL (trots att bm inte hittade hjärtljud och att vi var i vecka 17) så jag fick betala för att få min trevliga överraskning. Efter det kostade alla besök och samtal med läkare, inom två dagar var jag uppe i högkostandsskyddet. Så nu kan jag kostnadsfritt bli sjuk framtill november, den enda fördelen med denna soppa;)
  • Anonym
    kasa01 skrev 2010-05-01 13:10:34 följande:
    Hej!Det verkar som att det är många som inte fått tillbaka mens , alltså ingen ägglossning. Jag har en liten privat teori här, tänkte ändå dryfta den. Jag hade under 4 år ingen mens pga ohälsa (länge sen). Dock kom den igång ibland, och då ALLTID när jag var i en relation och var sexuellt aktiv. Jag förstår att detta kan låta konstigt, men jag är ganska säker på att sex stimulerar ägglossning. En anna "privat forskning" jag bedrivigt är att det vid andra hormon relaterade sjukdoma (bla endometrios, sköldkörtel rubbningar mm) rekomenderas träning. Hård fysisk träning. Detta är det enda man verkar vara säker på har en positiv påverkan på hormon värden som inte är normala. I o för sig andra hormoner, men ändå. Jag vet inte hur ni andra känner, men för mig har det varit otroligt frustrerande att inte kunna göra något, bara vänta och se. Jag har ju bara min egna erfarenheter bakom dess två teser, men ännu så länge verkar det ha funkat för mig i alla fall. Fick en blödning efter drygt 4 veckor, kommer inte veta om det var mens förrän nästa kommer. Tror att kroppen är ganska finurlig, den hittar vägar att fungera även om den inte borde. Andra som har några "husmors tips"?Lycka till alla ni som blivit gravida!
    Intressant det där med att du fick mens när du var i en relation. Jag har en liknande erfarenhet. Min menscykel har alltid varit exakt 29 dagar men när jag träffade min man och blev tokförälskad så blev min menscykel kortare. Detta pågick i några månader och min lekmannateori var att förälskelsen gjorde att kroppen ansträngde sig för att jag skulle bli gravid och ökade upp takten på ägglossningen. Efter några månader var min menscykel tillbaka på 29-dagars cykler igen... ungefär samtidigt som den stormigaste nyförälskelsen hade lagt sig.
  • lap

    Nu har jag"släpps fri", gud vad skönt det känns. Ska nu "bara" operera bort cellförändringar sen kanske,,,


    Styrke kramar till alla er och hoppas allt går bra!!
  • Epelino
    bela00 skrev 2010-04-29 12:31:33 följande:
    Vad roligt för dig Supermajjsan. Vad kul att du får göra ett VUL. Jag är nu själv i vecka 15 och måste vänta på rutinultraljudet efter vecka 18. Så efter den 24 maj blir jag kallad till UL. Är fortfarandet inte riktigt glad över detta utan det känns som om det är ett UL jag väntar på. Har inget behov att berätta för någon att jag är gravid med tanke på allt jag tidigare gått igenom och när jag följt tråden här så vet jag att en druvbörd kan upptäckas rätt så sent oxå.
    Jag tycker också att det verkar jättemärkligt att du inte fått göra ett Vul tidigt. Till mig har läkarna sagt att såfort jag plussar så kommer dom titta efter så att det verkligen är ett foster. Och sen kommer jag få flera extra undersökningar för att se så att allt fortlöper som det ska under graviditeten.....
    Men som sagt tidigare så verkar rutiner och vårdprogram för uppföljning av en mola skilja sig väldigt över landet.

    Kram E
  • celin01

    Jag har skrivit tidigare om att jag skrapats pga misstänkt mola. Idag var jag till läkaren och fick provsvaren. Fanns ingen mola! Det var ett tidigt missfall som inte kroppen stött ut. Hur hemskt de än må låta så är jag så glad!

    jag hoppas allt går bra för i denna tråd. jag önskar er alla lycka till!!

  • vanna
    celin01 skrev 2010-05-03 15:34:37 följande:
    Jag har skrivit tidigare om att jag skrapats pga misstänkt mola. Idag var jag till läkaren och fick provsvaren. Fanns ingen mola! Det var ett tidigt missfall som inte kroppen stött ut. Hur hemskt de än må låta så är jag så glad!jag hoppas allt går bra för i denna tråd. jag önskar er alla lycka till!!
    Grattis till dig .. om man nu kan säga så. Det är ju förstås fruktansvärt att du fått ett missfall, men tur att du slipper allt detta som följer med en mola! Lycka till du med .. nu kan du försöka bli gravid igen{#lang_emotions_laughing} All lycka!!!
  • Epelino

    Hej!
    Nu har jag nog börjat släppa molan, trofoblastsjukdomen, cellgifterna och prover mentalt också, för igår skulle jag ha tagit ett nytt prov, men glömde helt bort det!!!
    Så jag fick ta remissen och åka upp till Lab idag istället!!

    Är inte ett dugg orolig längre för värdet, jag tror att det håller sig där det ska!! Nu vill jag bara att månaderna ska ticka på så att förbudet tar slut nångång!!

    SuperM; Jag finner knappt ord för hur glad jag är för din skull!! Det är så härligt att höra om nya graviditeter efter molorna!! Må de brinna upp i helvetet!!!

    Kramar E

  • vanna

    Epelino - vad härligt att du kan släppa all denna skit! Jag önskar att jag också kunde slappna av lite mer. Hur länge till har du förbud?

    kramar

  • Epelino

    Haha, vad jag vet så har jag förbud till sista Mars (1 år efter sista cellgiftsbehandlingen)!!! Men kanskee läkarna släpper mig tidigare.... törs inte hoppas för mycket!
    Men jag tar det, om jag nu bara får slippa mer strul med den här molahärvan!!!

  • vanna

    Epelino - jag hoppas att du får bli gravid lite, lite tidigare :) Men även om det inte är lämpligt .. så får det gå det med! Jag antar att du har gått igenom det mesta och nu känns ett år inte så farligt. Huvudsaken att du nu får vara frisk och att värderna håller sig nere ..
    Ger dig lite mer mental styrka ... även om du inte verkar ha brist på den varan{#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Mola/Druvbörd