maltodextrin i välling...?
Fick hem en provportion välling häromdagen. Vi kollade innehållsförteckningen och såg att den innehöll maltodextrin. Min man är ganska insatt i allt sånt där som har med tillsatser i mat, E-nummer osv att göra. Och han menade att det är så dåligt av dem att tillsätta det i välling, för det enda det gör är att ge en "kick" till barnet. Lika som man får en "kick" av kolhydrater. Men just maltodextrin som också finns att köpa i pulverform, som t.ex. kroppsbyggare tar efter träning, är till för att man ska få den absolut snabbaste "kicken". Jag vet inte hur jag ska förklara bättre. Jag menar inte "kick" som i hyper, drogliknande eller så. Kanske nån förstår...
Så, tillsätter de det i vällingen för att barnet ska tycka det är gott, vilja ha mer och få en må bra känsla efteråt? Eller har det nån annan funktion? Nån som vet? Eller har nån teori?