• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • Jezziie

    Jo man måste gå föräldrarkursen innan man börjar med utredningen, o har man otur så kan man få vänta ett tag för börja med den beroende på när den startar o så...jag skulle ringa o kolla upp de ganska så snart..

  • mandrarinen

    Övar på tålamod!

    Har iaf varit på infoträff med blivande handläggare på soc samt bokat in oss på föräldrautbilningen som troligtvis startar i september. Lät som det skulle bli 7träffar och så hoppas jag verkligen att vi kommer igång snabbt efter det. Har väl även tvingats inse att "vår" syskontrio kanske inte längre finns tillgängliga för adoption när vi är klara (men hoppas såklart) men hure som helst är vi iaf på gång i adoptionskarusellen... Tänkte fördriva tiden med att få klart lite renoveringar, förbättra kondition och figur så man orkar mer och får normalt bmi och klura på när/var/hur man ska ta kort... Får man till något bra kanske man kan börja scrappa ihop ett litet häfte? A4 skulle det väl vara iaf. Sen uterstår väl att se hur det går med medgivande om det blir för 3, 2 eller 1 barn. Ska ju vara himla svårt att få för 3 så det gäller väl att försöka att inte ställa in sig för mycket (hur det nu ska gå till!). Försöker kika på fler länder också verkar som vi kan passa in på Tjeckien, Bulgarien, Litauen, Polen, Slovakien, Ryssland och ev. Ungern (inget vet ju vad som gäller där än så länge). Läst en adoptionsbok (den enda de hade i bokhandeln) och häftena "att adoptera syskon", "att bli familj med en 6-åring", "familjer med både adopterade och biologiska barn" samt "barn i behov av speciella föräldrar". Blir nog en tur till bibblan nästa vecka också... fast jag borde göra klart alla skolarbeten fösrt så det vore bättre att vänta tills juni. Några lästips? Eller andra tips för den delen

  • Hjärtat längtar

    Hej Mandarinen!
    Vad roligt att ni får börja föräldrautbildningen i höst!
    Den syskontrio som ni ville adoptera, är det barn som fanns på någon adoptionsorganisations hemsida på "barn som söker föräldrar"?

    De jag pratat med på socialen, tycker att vi är så unga, och undrar om vi verkligen är säkra på att vi vill adoptera, och varför vi vill adoptera, om vi verkligen inte kan få bio-barn osv.....

    Undrar inte soc. varför ni vill adoptera en syskontrio då ni redan har tre barn?
    Tyvärr, kan det kanske bli svårt att få syskontrio-medgivnade eftersom ni är så unga, och att ni har barn sen innan kan också påverka.
    Många länder accepterar bara att man har ett barn sedan innan. Men de europeiska länderna du räknade upp kanske det inte är nån fara med.

    Du verkar iaf ha fullt upp fram till hösten...det är ju bra!

    Boktips: Längtansbarn och
     Adoption - banden som gör oss till familj.

    Om du tycker de böckerna är bra som du lånade, får du tipsa oss sen!

  • Jezziie

    Hej tjejer. Har nu fått en tid när vi ska börja våran utredning, eller första mötet kanske är mer som ett infomöte, men ett datum har vi fått iaf. 8 september, härlig nyhet tycker jag.

  • Hjärtat längtar
    Jezziie skrev 2011-05-11 16:19:54 följande:
    Hej tjejer. Har nu fått en tid när vi ska börja våran utredning, eller första mötet kanske är mer som ett infomöte, men ett datum har vi fått iaf. 8 september, härlig nyhet tycker jag.
    Grattis! Vad roligt att ni har fått en tid! Då kanske vi kommer göra vår utredning ungefär samtidigt. Hoppas det iaf!
  • Idoli

    Vi fick hem vårt medgivande idag! :D


    För adoption av ett barn eller ett syskonpar!!

Svar på tråden Unga Adoptanter