Zvartaliljan skrev 2010-12-27 22:22:28 följande:
Har du små glas du kan fylla? Ett till varje gäst?
Annars går det att göra i sockerkaksform o ta ur och skära upp, men enklare o fina i glas tycker jag.
Chokladterrin:
150g vit choklad
125g toblerone
125g mörk choklad
4½dl vispgrädde
Hallon
Hallonsås (färdig eller sök recept på nätet)
Jag brukar börja med den vita chokladen. Smält i vattenbad eller försiktigt i micro. Under tiden vispar du upp 1,5dl grädde.
Blanda snabbt ihop grädden med chokladen. Häll i botten på glasen (eller i formen som du täckt med plastfolie). Sätt in i kylen i 30 min.
Smält tobleronen, blanda med ytterligare 1,5dl vispgrädde och häll ovanför den vita chokladen som ska ha stelnat lite efter tiden i kylen.
Sen fortsätter du på samma sätt med den mörka chokladen. Så får du tre fina lager i glasen av chokladterrin.
Låt stå i kylen i minst 4 timmar, eller eftersom ni ska iväg så rekommenderar jag att du ställer i frysen.
Ta fram innan ni ska åka och lägg över hallon och sen hallonsås så det täcker toppen. Klarar sig under resan men bör ställas i kyl/frys så fort ni kommer fram och serveras kyld.
Supertack!