Inlägg från: sassus |Visa alla inlägg
  • sassus

    Jag längtar till jul!!!

    Efter att jag läst din trådstart TS gick jag in till min sambo och sa med lugn röst att jag tänker byta familj. Snääälla, ta emot mig!!! Jag kan diska och städa varje dag om det är så Det låter som en fantastisk dröm. Fick till och med lite gråt i halsen när jag berättade för sambon vad du skrivit. Jag älskar också julen, och känner en sån lycka inombords hela december.. Bara myser och frossar i julmusik, ljus, pynt, julklappshandel och paketinslagning, glögg, julmust och julgodis. Tyvärr är min sambo inte lika förtjust i julen, till min stora sorg. Inte hans familj heller. De skiter i vilket typ (fast hans pappa har sina små traditioner iaf, som att hugga en egen gran den 23:e). Nu har vi bestämt det hemska att fira varannan jul med hans familj, och varannan med min familj och släkt. Har firat jul hos han en gång innan, och då grät jag mig till sömns dan innan julafton, och började julaftonsmorgon med att gråta. Hade sån hemlängtan att jag nästan dog. Grejen är den att vi firar minijulafton dan innan, med glögg, skinka och bingolotto. Det är jätteviktigt för mig och min familj. Hemma hos min sambos familj var det ingen som ens ville spela bingolotto. Kalle Anka satt jag och tittade på själv, för de andra var ute och paddlade kajak... Min sambo har sagt vid något tillfälle att vi kan åka hem till mig (kommer från Gotland så det är lite meck att åka) i år också, men min bror firar också varannat år med sin sambos familj, och det blir ändå inte samma sak när inte han är där...

    MEN, för att vara lite positiv. I år är vår dotter 1 1/2 år, och för första gången ska vi ha riktig gran. Min sambo har också lovat att lägga manken till och anstränga sig lite vad gäller julen. På ett sätt kan det kanske bli mysigt att vara hemma med min lilla familj dagen innan, göra julskinka (som jag aldrig gjort innan), spela bingolotto, dricka glögg och klä granen. Tillsammans med min lilla dotter och min kära sambo Sen hoppas jag att det blir en fin julafton tillsammans med hans familj. Enda kruxet är att hans pappa inte har någon TV, men vi får väl ta med oss vår i värsta fall

    Är glad att den här tråden har startats. Ska följa alla såna här trådar nu ända fram till advent.

  • sassus
    Mariohn skrev 2010-08-06 19:47:35 följande:
    Men vad tråkigt att det inte blir riktigt som du vill  Om julen inte är lika viktig för din man och hans familj kanske det inte gör något för dem om ni firar just julafton med din familj? Inte ska du gråta innan julafton!!!!    

    Jag fixade det snyggt. Första gången jag träffade Tomten berättade jag att "det är helt ok att bli kär i mig men jul firar jag med mina föräldrar och det ska städas ordentligt när vi flyttar ihop"
    Haha. Jag borde ha ställt ultimatum redan från början ju. Tror ändå att hans pappa vill fira jul med sitt första barnbarn i år. Han kommer nog bli besviken om vi åker iväg. Och min mamma har bestämt att hon ska jobba i jul, eftersom varken jag eller min bror kommer hem. Hoppas att jag inte gråter innan julafton det här året iaf. Då ska vi vara hemma och mysa. Och min sambo SKA mysa han också, även om jag så ska kedja fast honom vid granen och spraya grandoft på honom...
  • sassus
    Mariohn skrev 2010-08-06 20:06:10 följande:
    Hahahaha :´) "Pynta din jävel PYNTA!!!"

     
    Klockrent!
  • sassus
    Bjornis skrev 2010-08-06 21:56:15 följande:

    Sassus: Min mans familj är inte heller så juliga (även om de vill tro det). Min svärmor tror att hon bäst på det mesta och sen går hon bara och gnäller på att hon inte har tid och att folk måste minsann hjälpa för hon hinner minsann inte med ditten och datten och då har jag ofta frågat om jag kan göra nåt långt innan men då behövdes det inte. Sånt kan förstöra stämningen ordentligt! En gnällig svärmor har jag aldrig önskat mig i julklapp men det har jag fått ändå!  
    Och de har def inte samma traditioner som jag har. Vi har altlid gått till kyrkan på julafton till exempel och i min familj är det tradition att vara finklädd på jul för att nämna nåt. Från och med i år (då vi har bf den 22 dec) så ska vi fira hemma hos oss, det gör ju att jag kan få det precis som jag vill!  
    Alla är välkomna och jag vägrar åka hem till min mans familj nåt mer, jag grät också förra året när jag insåg att det var "hans år". Haha.
    Svärmor har hund också och jag är allergisk så nu känns det toppen att vi skaffat oss en jättelägenhet med plats för TVÅ granar (en i vardagsrummet och en i köket!) och massa folk på julen.


    Nej, sura (som i mitt fall) svärmödrar är ingen hit. Och absolut inte under julen. Låter ändå mysigt att fira hemma tycker jag. Jag har inte varit hemma i min egen lägenhet under jul på 11 år, så som sagt, lite mysigt ska det bli att vakna hemma på julaftonsmorgon I en perfekt värld hade min mamma och bror med familj varit med oss också, men men... Tur det finns telefoner
  • sassus
    k girl skrev 2010-08-11 21:49:05 följande:
    Bästa julfilmen: ett päron till farsa.Påminner om vår familj.
    Den är såå rolig. Verkar inte va så många andra som fattar det
  • sassus

    Får jag fråga när ni alla sätter upp julgranen? Hemma hos min mamma sätter de upp den kvällen 23:e, även när jag bodde hemma. Har alltid tyckt det är för sent, eftersom julen, för mig, är över på juldagen Samtidigt var det väldigt mysigt och stämningsfullt när vi gjorde det samtidigt som mamma gjorde skinkan. Nu är det ju dags att skaffa egna traditioner när man har barn, och det är viktiga frågor det här

    Satt och frågade våra kompisar igår när man ska sätta upp granen... De bara tittade på mig och "eh.. du vet att det bara är augusti va?" Men som sagt, det är ju VIKTIGT det här!

  • sassus
    Mariohn skrev 2010-08-15 20:07:53 följande:
    Haha

    Vissa portionerar ALLT men det gör inte jag. Det är jul EN månad om året så jag snålar inte! ALLT julpynt ska fram första advent och granen har kommit fram och pyntats den andra advent. Kanske får man vänta i år om den ska hålla...Hmm...måste läsa på om hur man tar hand om en gran!  
    Haha. Ja, nån slags granvårdskurs kanske finns?
  • sassus
    Mariohn skrev 2010-08-15 21:15:56 följande:
    Det hoppas jag! Med praktiska övningar, genomgång på stencil osv,. 
    Kanske till och med ett diplom i slutet
  • sassus
    Squirrel Nutkin skrev 2010-08-18 11:08:46 följande:
    Sassus, när jag bodde hemma hos mina föräldrar satte vi alltid upp granen på kvällen den 23:e. Julpyntet hade ju så klart kommit upp tidigare med början på första advent. Efter att jag flyttade hemifrån fortsatte jag med dessa traditioner. Tycker fortfarande det är så himla mysigt att sätta fram granen, pynta den och lägga fram alla klapparna där på kvällen innan dopparedagen. I år blir det lite annorlunda dock eftersom min ledighetsansökan godkändes och sambon och jag därmed kommer fira jul (och nyår) i Hong Kong.

    Åhh Jotex hade jag ju helt glömt ju! Måste genast in på deras hemsida och kolla om de skickar till Norge! Jag tycker de har så fina jultyger och julsaker.
    Hm.. Kanske ska göra det kvällen innan ändå... Det är som du skriver väldigt mysigt att ställa fram den och lägga alla julklappar under kvällen före dopparedan. Fast i år blir det inte så mycket julklappar att lägga under... Kommer fira jul med min mamma och bror med familj innan jul, och själva julen firas med sambons familj. Och de är inte så mycket för julklappar. Fast dottern ska få massa julklappar, så ett litet berg blir det non iaf under granen
  • sassus

    Nu kommer jag, glädjedödaren igen... Usch, idag är en sån dag då jag bara är ledsen över hur julen kommer bli i år... Andra dagar kan jag tycka det ska bli mysigt att få sätta upp gran hemma hos oss själva, göra egen julskinka osv. Men som sagt, inte idag... Idag vill jag bara låsa in mig på toaletten och gråta... Jag vill att min dotter ska få fira samma jul som jag gjort sen jag va liten, och hatar verkligen den här varannan-julprincipen (som även min bror har...) Så min dotter kommer, varannan jul, fira med en farmor och farfar som är arga på varann, eller som plötsligt kommer på att nu ska vi inte fira som vi gjort innan, för nu vill farmor åka bort över jul istället. Jag, som är en traditionsnazist ut i fingerspetsarna, har fått det så här varannan jul liksom. Vad gjorde jag för ont i mitt förra liv? Det som är tråkigt är att hemma hos mamma är liksom julafton en dag som svävar över alla andra dagar i almanackan, den har ett rött skimmer över sig från dess man vaknar tills man går och lägger sig... Julen med sambons familj blir som en vanlig dag, men med julmat och en julgran. Förstår ni hur jag menar? Hade det bara varit vi hade det inte gjort så mycket, men nu har jag ju en liten dotter, som jag vill ska få uppleva såna jular jag alltid haft, VARJE år, inte bara varannat. Nej, måste verkligen tänka ut nåt så att vi får våra egna traditioner, jag, min sambo och dottern. Nåt som ger henne jullyckorus direkt hon vaknar på morgonen när hon vaknar. Steg ett är väl kanske att hon ska slippa ha en mamma som låser in sig på toaletten och gråter en gång i timmen för att hon längtar hem så mycket Så nu har jag 4 månader på mig att bearbeta det här...

    Man kan ju tycka att jag borde åka hem ändå.. Men då får min sambo dåligt samvete över att han åker iväg från sina föräldrar, och jag skulle tycka det vore tråkigt me att fira utan honom nu när vi har barn... Min bror firar som sagt också varannat år med sin sambos familj, och då blir det ändå inte samma sak när inte han är hemma. Vi har som tradition att sitta uppe halva natten dagen innan julafton t.ex.

    Usch, förlåt att jag gnäller... I morgon lovar jag att ta nya tag och komma i pro-julstämning igen

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!