Inlägg från: sassus |Visa alla inlägg
  • sassus

    Jag längtar till jul!!!

    Är det någon idé att köpa 101 idéer även om man inte är så händig eller pysslig? Är den mysig att bara bläddra i? 

  • sassus
    Voorhees skrev 2012-11-11 16:33:58 följande:
    Vill ha tips på lite julgodis att baka i år! Funderar på knäck, ischoklad, kola och marsipan. Men vad mer? Älskar att baka till jul och vill gärna göra annorlunda från förra året då jag bakade kokoschoklad, ischoklad och minttryfflar! Glad
    Jag ska göra olika kolor i år - lingon, choklad med havssalt och lakrits. Sen funderar jag på vaniljknäck, mintchokladfudge och choklad - och apelsinfudge. Med dottern ska jag göra rischoklad och vit choklad med kokos, corn flakes och limeskal.

    Sen hade jag tänkt göra egna chokladkalenderfigurer med dottern. Jag och mamma gjorde det nåt år när jag var liten. Man fyller plasten i kalender med egen choklad, och får på så sätt söta figurer. Frågan är dock om inte de flesta chokladkalenderna bara har fyrkantiga hål där chokladen ligger (jag vet, jag är usel på att förklara). Någon sm vet hur det brukar se ut?
  • sassus

    Är det någon som vet vart jag hittar billiga glöggmuggar?

  • sassus

    Sambo och dottern satt upp granris och ljusslinga på räcket utanför för några dagar sen. Det är såå fint när man står i köket och tittar ut. Bara myser. Tilläggas bör att han gick och köpte det själv, för "egna" pengar. Det fortsätter vara smittsamt med andra ord

  • sassus

    Åh fyy! Hoppas verkligen inte de tagit dina saker. Dumma människor det finns. 

  • sassus

    Så ledsen för din skull Koppkaka Min mammas sambo råkade kasta min jullåda en gång när jag flyttade, vilket jag var jätteledsen över, men det var nog inte i närheten av det du känner nu, då jag inte hade lika många för mig värdefulla julsaker. Kram!

  • sassus
    Stumpan84 skrev 2012-11-16 13:53:01 följande:
    Vad för julgodis är snabbt och lätt att baka och som är lätt att låta 3 åring vara med och göra??
    Jag tänker göra rischoklad med min dotter. Även godisar där man blandar i corn flakes och kokos i vit choklad.
  • sassus
    Pigelinen skrev 2012-11-21 08:18:22 följande:
    Igår började jag julpyntan i ett stort visningsmonter på skolan jag jobbar på. Vi sätter upp saker eleverna gjort där o igår satte jag även in lite juliga där, var mycket uppskattat! Idag ska kompisgänget julbaka i hemkunskapsköket på skolan, kolla i min blogg i morgon för recept o bilder.

    Tänkte höra om någon sett någon iPhone dockningsstation med radio i... Vill ha den i köket men min man har ingen ajfån så då vore det bra om hankande lyssna på vanlig radio. Elgiganten hade en sort men den var inte så snygg;) hälsat ska den vara billig också!
    De har en jättefin (enligt mig) retroradio på Åhlens, men dockningsstation. Den kanske är lite dyr, vet inte vad såna brukar kosta, men nu kostar den 995 kr som klubbmedlem, annars drygt 1200 kr. Skulle själv vilja ha en sån
  • sassus

    Vad ska ni baka för saffransbullar? Jag velar mellan vanliga lussekatter, snurror med smör- och vaniljsockerfyllning eller runda saffransbullar med mandelfyllning.

    Sen vill jag ha tips på en kaka som man kan ha på gottebordet efter maten. Jag har hittat ett recept i en gammal Matmagasinet på fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten. Eller så ska jag göra Leilas saffranskaka. Jag vet inte... Skulle som sagt var gärna vilja ha tips på nån smaskig

    Är det nån mer än jag som tycker att tiden går lite för fort? Idag när jag var ute och gick såg jag flera ljusstakar och stjärnor i fönstren, och det slog mig att det faktiskt är advent nästa helg. Snart är den här underbara inför-tiden slut ju. Och snart är julen över me. Aah, stoppa tiden lite tack!

  • sassus
    Lajsa82 skrev 2012-11-21 13:50:36 följande:
    bakat snöbollar idag, bara för att kolla om dom var goda skall definitivt baka fler till jul

    tahira: Vet ej om du kommer ihåg mig, hängde ju i januarimammor 06 tråden , vilken vecka är du i? ja är i vecka 14... 
    Var det dem som fanns i Buffé måntro?
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!