Inlägg från: sassus |Visa alla inlägg
  • sassus

    Jag längtar till jul!!!

    Idag lyssnade jag på We wish you a merry christmas på Spotify. En favorit

    Det är snart bara en månad till advent gott folk? När brukar ni sätta upp adventsprylarna? Jag gör alltid det lördagen innan första advent, så man kan vakna till allt pynt på söndagmorgon. I år ska vi dock på bröllop 60 mil bort på lördagen, så jag funderar på att sätta upp allt antingen helgen innan eller på torsdagen innan...

  • sassus
    TheLove skrev 2010-10-19 19:58:15 följande:
    Hade kollar in sidan men missat det om lekrum. Tack så jätte mycket för tipset!
    Jag och min sambo var där och firade nyår ett år. Det var ganska dyrt då, och vi tyckte väl inte att det var så värt priset... MEN, ska tilläggas, det berodde mycket på att maten absolut inte var bra. Att bara bo där en "vanlig" helg är nog jättemysigt.
  • sassus
    Squirrel Nutkin skrev 2010-10-21 12:46:23 följande:
    Ååh sån där julkyrka vill jag ju ha! Minns att vi hade en hemma när jag var liten, den var gjord av typ plywood och där klockan var på tornet fanns ett litet handtag som man snurrade upp en fjäder med så spelade den nån jullåt. Fyrklövern hamnar minsann i Shopping-mappen bland mina bokmärken! Här i Oslo kan jag rapportera om att det nu även är lite små-frostigt mitt på dagarna. Men snön låter vänta på sig.
    Jag köpte en sådan kyrka förra året (hade oxå en sån när jag var liten så jag blev överlycklig när jag hittade den). Visserligen är den i plast, men det ser man inte när man har mörkt i rummet och det lyser inifrån kyrkan Den spelar iaf Stilla natt, som kyrkan man hade när man var liten gjorde Köpte den i en el-affär för 199 kr.
  • sassus
    mammact skrev 2010-10-22 10:23:44 följande:
    ja här i kristianstad nere i skåne så fick vi lite, lite snö igår , men nu är det borta och bara blött. Solen skiner iallafall.

    någon som vet när amelia jul kommer ut i år?
    Tror nån här i tråden har skrivit 5 november.
  • sassus
    Mettan69 skrev 2010-10-24 13:09:09 följande:
    I går var jag på Gekås och där fanns en del julsaker men mycket var inte i min smak. Men jag fick med en tomte med lyckta som skall stå ute och ett plåthjärta och plåtspann med tomte på. Ganska mycket folk men det var värst att förflytta sig. helt stopp ibland men man kom fram till sakerna.

    Jag skulle vilja ha gammeldags änglar eller tomtar av papp, eller gammeldags plancher. Någon som vet var man kan få tag i det på nätet?
    Vad var det för julsaker om man får fråga? Har tänkt att åka dit bara för julsakerna egentligen, och då är det ju ingen idé om det inte är bra/fina grejer Å andra sidan kanske du och jag inte alls har samma smak
  • sassus

    Köpte Leilas jul-dvd:n för några dagar sen, och plöjde den i går kväll. Funderar på att testa att göra brända mandlar till jul, men tyckte nog att det såg rätt trixigt ut att göra dem även om Leila sa att det var lätt Någon här som gjort det? Det jag tyckte såg lite svårt ut var att separera mandlarna i slutet. Allt låg ju bara som en kladdig klump.

  • sassus
    Frökenolson skrev 2010-11-08 22:16:03 följande:
    brända/kanderade mandlar är jätte enkelt och supergott, vet  inte hur leila gör dem, men tycker hon gör allt annat förbannat bra, så varför inte dessa, men det finns en massa bra recept på just detta!! PROVA!! (obs, BEROENDEFRAMKALLANDE.. ;)
    Det som verkade krånligt var att hon la hela högen med mandlar på ett bord, och sen plockade isär en och en, vilket såg pilligt ut och tidskrävande. Jag är allt annat än pysslig av mig, så jag vill att allt ska gå fort, och hatar allt vad pilljobb heter Men det kanske inte är så bökigt. Ska absolut testa att göra det!
  • sassus
    Frökenolson skrev 2010-11-09 11:01:04 följande:
    man kan göra dem i ugnen också.. sen, vad gör det om de sitter ihop lite, ser ju bara hemmagjort ut ;)
    Precis vad jag sa till min sambo när vi såg på det. Kan man inte bara smeta ut allt på en plåt, och sen bryta loss bitar när det stelnat. Så kommer nog jag göra Precis som du skriver, det är ju trevligt om det ser lite hemmagjort ut.
  • sassus
    Candygirl xxx skrev 2010-11-09 15:14:35 följande:
    Åh vill också brodera, virka etc men är tyvärr ingen hejjare på det *S* Så jag låter bli...allt bra sugen dock.

    Till middag idag ska vi äta Tomtegröt blev så sugen på det. Hur äter ni risgrynsgröt? Själv så äter jag med socker och kanel. Dotra envisas med att äta sirap på gröten..
    På Gotland där jag kommer från äter typ alla med sirap.
  • sassus
    Pigelinen skrev 2010-11-10 17:25:30 följande:

    Vi ska ha ltie middagsbjudning här i helgen, någon som har tips på något julinspirerat som man kan bjuda på redan nu? Tänkte ha glögg när de kommer och ev kladdkakan till dessert med saffransgrädde, någon som provat det elelr blir det för mycke olika smaker?

    Vad brukar ni bjura på för mat såhär års?


    Man kan göra cheese cake med pepparkaksbotten och toppad med lingon. Vintrigt och gott

    Mat är jag sämre på... En god soppa med ett hembakt bröd är ju alltid gott så här års. Eller en mustig gryta kanske?
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!