Inlägg från: Mama Mia |Visa alla inlägg
  • Mama Mia

    Jag längtar till jul!!!

    Millicent skrev 2011-09-14 16:46:27 följande:
    Jag älskar också julen! Men nu i september och oktober ägnar jag mig åt att älska hösten så julen får allt vänta. Adventslängtan börjar jag dra igång i november.
    Men man kan göra båda samtidigt! Jag älskar också hösten, förutom skön luft och vackra färger och allt det där så är det då min skaparlust brukar komma tillbaka efter sitt sommaruppehåll. Jag brukar göra större delen av mina julklappar och julkort själv och gärna lite julpynt också, så då gäller det att börja i tid. Hösten är den perfekta julklappsfixartiden!
  • Mama Mia
    SunnyBunny skrev 2011-09-23 13:03:43 följande:
    I somras fick jag 3! stora lådor av en släkting med julsaker! Har inte öppnat dem än och sorterat men förstå hur spännande! Ska tydligen vara en hel del gammalt som gått i arv!
    Vad kul! Själv så botaniserade jag vilt i farmors gömmor efter att hon gick bort för några år sen. Hon var nästan lika jultokig som jag är. Favoriterna blev alla fina gamla julgranskulor i glas, tunna-tunna och vissa handmåalde. Med barn i huset kan man inte gärna ha dom hängande i julgranen, men ett år lade jag dom i en vacker glasskål, tex. Förra året hängde jag upp en äppelträdsgren i vardagsrumstaket där jag hängde upp kulorna utom räckhåll för småglin. Grenen hänger kvar året runt, men dekorationerna varierar.

    F ö har tomteverkstaden kommit igång här. Jag avskyr att julklappsshoppa, men älskar att ge bort julklappar. Som tur är så gillar jag att pyssla, så jag har en lösning på problemet. Men med en 2½-åring och en 8 månaders i huset så har pysseltiden minskat drastiskt. Så det gäller att börja i tid, i kombination med att komma på snabbgjorda men ändå bra saker att göra. Just nu håller jag fastnat för Quick knit (en stickring) och gör tubhalsdukar för brinnande livet. Började med att göra en till mig själv och storan blev jätteimponerad, så nu ska jag göra en i barnstorlek till henne och en pytte till hennes docka, som hon ska få i julklapp.
  • Mama Mia
    Jenn86 skrev 2011-09-23 15:57:15 följande:
    Vilka är era favoritjulfilmer?
    Mina är Love Actually, The Holiday och The Family Stone.
    Även Nightmare Before Christmas, men den ser jag mer som en Halloweenfilm faktiskt.
    Love Actually är också en favorit här. Tomten är far till alla barnen kan man ju se hur många gånger som helst också. Kommer inte på så många julfilmer just nu... Det är mer musiken som gäller för mig.
  • Mama Mia
    RocketQueen skrev 2011-10-03 21:25:35 följande:
    Har ni några tips på god alkoholfri glögg? Gärna en som smakarså glöggigt som möjligt.
    Herrljunga 1911 -serien har en alkoholfri glögg. Det är en avalkoholiserad vinglögg, så den smakar verkligen riktig glögg. Det är inte det vanliga saftblasket det brukar vara annars.
    Jag gillar bara vinglögg annars, men förra julen var jag höggravid, så då fick jag leta andra sorter. Och den här är riktigt god. Kan mycket väl bli så att det inte blir nån vinglögg alls i år, utan bara denna.
  • Mama Mia
    Pigelinen skrev 2011-10-05 17:11:29 följande:
    Jag som aldrig brukar komma på vad JAG önskar mig har idag kommit på flera saker...gäller att komma ihåg det sen när någon frågar ;)
    En pizzasten (kom på det när ni pratade brödbak)
    En djup och stor rund gratäng/pajform, någon som vet vart man hittar en sån som inte är design och kostar 500-600kr?
    Fotvård, pedikyr och annat egentids aktiviteter.
    Gör som jag! Jag har tejpat upp en önskelista på insidan av ett köksskåp som A öppnar nästan varje dag.
    fluu skrev 2011-10-05 22:58:47 följande:
    Nu har släkten börjat ringa och undra vad man önskar sig i julklapp (ja,vi är alla julgalningar:P). Vet inte alls vad jag vill ha/behöver. Vad önskar ni er?
    På listan står hittills morgonrock, systemkamera, wii-bräda, tunna/stora silver-örringar och ett par cd-skivor. Bra att ha alternativ i lite olika prisklasser
  • Mama Mia
    Mamma SL skrev 2011-10-09 11:03:02 följande:
    Har ni julgardiner? När man tittar i alla julmagasin lyser julgaridnerna oftast med sin frånvaro men visst har väl de flesta julgardiner? Ni som har beskriv gärna hur de ser ut, jag har stort gardinbekymmer just nu.
    Julgardiner och julgardiner... snarare juliga gardiner. Tomtar är bannlysta på mina gardiner, orkar nämligen inte ha såna som man "måste" plocka ner så fort julen är över.  (Är inte så mycket för tomtar öht, annars heller...)
    I Köket har jag blårutiga med julstjärnor (blomman), i vardagsrummet rödrandiga, hallen fick vita med gröna (?) snöflingor, ett sovrum har vita, tunna med broderade hjärtan och lekrummet fick det juligaste: tradiotionella röda rutiga med både längder och kappa och en extra volang på kappan. (dom känns verkligen julgardiner)
  • Mama Mia
    MrsTM skrev 2011-10-11 10:05:24 följande:
    Hur tidigt ställer ni fram granen? Mina föräldrar hävdar envist att den ska kläs 23 dec, men det är ju på tok för sent! Detta år SKA jag ha egen gran i lägenheten trots att vi är hos föräldrarna över juldagarna. Funderar på att kalla den för adventsgran istället för julgran och klä den omkring den 1 dec. Vad tror ni om det?? Tomte
    Adventsgran låter väl kanon. Det skulle ju kunna bli mer o mer pynt i den efterhand...

    Tidigare, då jag hade plastgran, kom den fram omkring Lucia. På senare år har det istället blivit 20 december. Det är min farmors födelsedag, hon var lika jultokig som jag och brukade alltid ha granen klädd när det var kalasdags för henne. Hon stod mig väldigt nära, men på Lucia för 5 år sen gick hon bort i cancer och sen dess har jag försökt klä granen den 20e som nån sorts hyllning till henne och föra hennes tradition vidare. Hjärta
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!