Inlägg från: Mama Mia |Visa alla inlägg
  • Mama Mia

    Jag längtar till jul!!!

    Mallas skrev 2012-10-14 19:58:17 följande:
    Hur gör ni med julkalender till era barn? Har en 2-åring som jag vill inviga i jultraditionerna men jag vill inte ha chokladkalender och tror att han är för liten för tv-kalendern. Göra en egen? Paket varje dag eller adventspaket? Vad har ni i om ni gör egna?



    I år blir det första året med paketkalender, barnen blir 2 o 4 i januari. 2-åringen får mest brio tågdelar och duplobitar. Tror inte han kommer bry sig så mycket om vad som är i.

    Stora tjejen har tidigare år haft vanliga kalendrar med bilder, dom har hon gillat.
  • Mama Mia
    nyfiknaflickan skrev 2012-10-14 20:51:35 följande:
    Vilka färger har ni på pyntet i julgranen? Är så velig och älskar alldeles för många stilar och färger. Men ska försöka ena tankarna till nån form av färgkod; kanske guld, creme och rött. Eller rött,silver,cremevitt..Vad är finast tro?



    Jag gillar färgkoder, alternativt stilkoder. Jag har mest haft rött o silver, men frågan är väl om jag kommer få bestämma i år, med en pysslig 4-åring.

    Skulle nog helst vilja ha en gran fylld med handgjort, traditionellt pynt typ halmstjärnor och sydda hjärtan. Men då ska jag ju hinna göra tillräckligt mycket också, för en sån som jag kan ju inte köpa det

    Vill du absolut ha med creme i din gran så röstar jag för guld, annars vanligt vitt om det blir silver.
  • Mama Mia

    Då vi har flyttat till lägenhet sen förra julen börjar jag fundera på en ljusslinga till balkongräcket. Tänkte mig nog en sån med granris o lampor. Men hur lång ska den vara för att det ska bli bra? Längre än räcket förstår jag ju, så den går att snurra. Men hur mycket längre? 1,5 gång? Dubbelt?


  • Mama Mia

    Nu är den första av mina hemgjorda julklappar färdig! En tubhalsduk stickad med Quick knit till farsans fru. Den skulle hon egentligen fått förra året, men då hann jag inte med.

    Några klappar till ungarna är klara också. Varsitt klädpaket: pyjamas o kalsonger med veckodagar på till lillkillen som blir 2 i januari (det är dags att börja potträna). 4-åringen får tröja, leggings och vantar i sitt. Till henne har jag köpt två spel till Wii också: två olika Kalle kunskap. Hon har nyligen upptäckt Wii och spelar pacman party med oss ibland.

    Grejerna till paketkalendern är också klara. Lillkillen får ett briotågpaket och ett duplopaket uppdelade med nån/några bitar i taget. 4-åringen får tuschpennor, förstoringsglas, sudd, reflex, pixibok, klistermärken och pysselsaker.

    Ett litet julkort fick jag knåpat ihop igår också.


  • Mama Mia

    Hej, mitt namn är Mia och jag är jul- och pysseltidningsberoende! :-/

    Att det ska vara så himla svårt att låta bli dom... Köper på tok för mycket pysseltidningar i vanliga fall och den här tiden på året blir det ju ännu värre, med alla jultidningarna och alla pysseltidningar har julnummer. Och jag vill ju ha ALLA! Men, men... Jag tror jag behåller mitt beroende ett år till. Det blev Stora juljournalen och cardmaking & papercraft häromdagen.


  • Mama Mia
    Pigelinen skrev 2012-10-21 18:56:09 följande:
    Är det bara mina nära och kära som helt plötsligt blivit julgalna ocks¨å??? Här brukar jag få gå i min ensamhet och få konstiga blickar av folk men iår så är allal på ;) Syrran har köpt klart klapparna, min lille svåger på 24år kom idag o fråga om vi itne kunde julbaka hela släkten, kompisgänget har varit på o frågat i ett par veckor om när vi ska hyra hemkunskapen o baka julgodis, och igår kom gubben och ville planera nyårsmiddagen...



    Haha, ifrågasätt inte. Bara njut!
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!