Inlägg från: Mama Mia |Visa alla inlägg
  • Mama Mia
    Koppkaka skrev 2012-10-25 12:24:26 följande:
    Här snöade det då inget...



    Det var så kort stund så du kanske bara missade att titta ut just då... Men det var ju på eftermiddagen det var sagt och detta var strax före tolv, så det kanske kommer igen lite senare.
  • Mama Mia
    kickan89 skrev 2012-10-29 14:45:51 följande:
    Tycker ni att det stör med bilder här i tråden? Jag tycker bara att det är mysigt och har gärna även bilder i den här tråden för att slippa hoppa mellan denna och en bildtråd :) 



    Jag håller med, jag har gärna bilder i den här tråden. Vet med mig att jag nog inte kommer kolla i bildtråden särskilt mycket. Har inte hunnit se om du fått några andra svar än...
  • Mama Mia
    Pigelinen skrev 2012-11-02 16:02:50 följande:
    Kommer ni ihåg att jag berättade om tidningen Isabell som hade ltie juligt i sig sist (inte själva julnr men åndå) de hade eett erbjudande om man började prenumerera så fick man två plommonfärgade muggar från Green gate. Tyvärr missade jag att det var i byggsats... hämtade ut paketet idag och då var den ena i tre delar :(  så tråkigt... jag som hade sett fram emot muggarna...



    Hör av dig till dom så får du säkert ett par nya hemskickade. Blev så för mig en gång, då var det 4 öronlösa kaffekoppar med träfat. Inget var sönder men det fattades ett fat. Jag fick ett nytt set hemskickat och fick behålla det gamla också, så plötsligt hade jag 8 koppar istället för 4
  • Mama Mia

    Min jullängtan kom av sig ett tag. Kan bero på stressen över att jag knappt hunnit börja med tomteverkstan än. Lägger till min fasa märke till att det dyker upp adventsstakar i fönstren och icke-julgalna lägger upp statusar på fb om att dom dricker glögg o lyssnar på julmusik, långt innan mig.

    Ser folk ovanligt mycket fram emot jul i år eller går tiden alldeles för fort?

    Igår kväll tog jag tag i att slå in paketen till ungarnas kalendrar medan jag tittade på the holiday och drack en mugg glögg. Och nu börjar hoppet om julen återvända för mig. Får väl inse att jag återigen inte kommer hinna allt jag skulle vilja och slappna av lite.


  • Mama Mia
    Fidelis ad urnam skrev 2012-11-13 09:21:20 följande:
    Har någon här inne några bra tips på hur man pyntar huset på utsidan och hur man pyntar samt hänger upp julstrumpor på en öppen spis?



    Granris i massor är ju ett säkert kort! En grej jag tänkte göra men som aldrig blev av. Lägg en bokmärke eller annat pynt + en snörstump som upphängning i gammaldags bakformar (såna där veckade skålar av metall). Fyll på med vatten, in i frysen eller ut. Ta bort formen när dom är igenomfrusna och häng upp i ett träd eller nåt.

    Nu har vi flyttat till lägenhet, men kanske hamnar några grenar av något slag i en kruka på balkongen...

    Enklaste islycktorna: vatten i hink, ställ ut. Får inte frysa helt igenom. Ta ut ur hinken, Slå hål på bottensidan o häll ut resten av vattnet. Ställ den på "locket" o stoppa i ett gravljus.
  • Mama Mia

    Så! Första "jul"pyntet på plats. Ungarna o jag var på rusta nu på fm och köpte en ljusslinga med granris till balkongen. När Lilleman sov middag åkte den upp!

    Får man göra så på såna här hus? Undrade 4-åringen lite oroligt. Vi flyttade till hyreslägenhet (från hus) i våras och har väl fått höra lite då o då att man inte få göra så eller så, för gården är inte vår egen trädgård osv.


  • Mama Mia

    Den här helgen är Lilleman och jag ensamma hemma. Ägnar den till att storstäda, i den mån han tillåter, så lägenheten är redo att pyntas till nästa helg.

    Nu tror jag att han har somnat, så då tänkte jag ta sovrummet innan jag gör kväll. Borde gå fort. Alla fönster putsades förra helgen.

    Ljusslinga med granris har kommit upp på balkongen. Och på maxi köpte jag en julbricka idag, lika bra att den får stå framme.

    Och så håller jag på och provbakar LCHF-bountys. Blir dom bra så får det bli en omgång såna till jul sen. Min första LCHF-jul, så det ska bli spännande och se vad jag kan få till som godtagbara alternativ till det traditionella, även om jag nog kommer tillåta mig att fuska lite. Men förhoppningen är ju att jag ska känna mig nöjd ändå.


  • Mama Mia
    Starbaby skrev 2012-11-26 11:54:30 följande:
    Bakade finska plommon piroger igår - något man äter på julen i Finland :) Kanske inte så juligt för er men för mig är de det.



    För mig är det juligt! För jag misstänker att det är samma som min mormors julstjärnor, som vi kallar dom, fast annan form. Men så är ju hon finsk också...

    (Fast sen råkar väl jag vara den enda i hela släkten som inte tycker om dom )
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!