Inlägg från: Mama Mia |Visa alla inlägg
  • Mama Mia

    Jag längtar till jul!!!

    Enter Sandman skrev 2013-11-09 10:06:33 följande:
    Nu behöver jag hjälp från er julproffs. Jag ska köpa glögg och jag är less på Blossa. Vilken tycker du är den godaste glöggen, jag tar tacksamt mot alla tips  Med eller utan alkohol är sekundärt, men gott måste det vara. Vad ska jag köpa, hjälp Ps: Jag håller med föregående talare, den här tråden är mysig, jag blir glad av att läsa här.       

    Ja, blossa är ingen höjdare faktiskt. Alldeles för mycket alkoholsmak enligt mig. Dom flesta "system-glögg" jag testat har varit godare än blossas, men jag har bara plockat på måfå och ingen koll på vad det varit tyvärr. Vill man däremot ha alkoholfri kan jag rekommendera Herrljungas alkoholfria vinglögg, säljs i dom flesta mataffärer. Det är avalkoholiserad vinglögg, så den smakar som riktig och man slipper sliskig saftglögg.
  • Mama Mia

    Hjälp!

    Jag har tappat bort några julrecept och undrar om någon råkar känna igen dom och kan hjälpa mig.

    1) I en Amelia jul för kanske ca 10 år sedan fanns ett recept på snabb ris a la Malta på färdig gröt och en clementinsås med kanel.

    Det är ju då framförallt receptet på såsen jag letar efter.

    2) I Anna Bergenströms Första kokboken finns ett recept med en rödkålssallad med lök, äpple och svartvinbärssaft.

    Skulle bli oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig att hitta dessa recept!

  • Mama Mia

    Härligt att se att ni är i full gång redan! ????????????

    Jag hängde här i tråden mycket för några år sedan och flera år innan det. Men de sista åren har julen hamnat längre ner på listan pga att livet varit lite tufft.

    Men nu känner jag mig på gång igen och börjar se fram emot en riktig jul igen! ??????????

    Har så smått börjat fundera på vilka som ska få julklappar i år och vad det skulle kunna vara. Jag gillar att göra egna julklappar och julkort och har iaf börjat virka på en stor, varm sjal som jag tänkte att min mamma ska få i julklapp.

  • Mama Mia

    På tal om julfilmer, så var jag på bibblan idag och fick med mig julkalendern från -86 hem: Julpussar och stjärnsmällar.
    Skyller på sjuk 7-åring hemma, som behöver den i helgen. Men hon får inte titta utan mig ???? Undrar om den är som jag minns? Jag var 8 år då och ÄLSKADE den.

  • Mama Mia
    Fiiee skrev 2016-09-03 11:53:15 följande:

    Oh! Hur tidigt tar ni fram adventspyntet???

    Jag får veeeeerkligen hålla mig. Men runt en vecka innan.. Kanske två


    Brukar förbereda o tänka att det första adventspyntet ska få komma fram en vecka eller två innan, mot fruns protester. Men det brukar bli att tiden springer ifrån mig så tillslut stressar jag upp stjärnor o ljusstakar samma dag...
  • Mama Mia
    Mama Mia skrev 2016-10-11 12:16:46 följande:

    Kolla vad som kom i brevlådan idag!


    Nähä, så fick man inte med bilden... :-/
  • Mama Mia

    Inte så heller tydligen. Nån som vet hur man gör på appen på en iPhone, för att lägga upp bilder?

    Det var iaf 101 idéer, som kom med sitt julpysselnummer

  • Mama Mia
    Eena skrev 2016-10-11 20:27:31 följande:

    Åh! Ska hålla utkik i affärerna då. Helt klart årets bästa jultidning


    Såg den på Ica igår...
  • Mama Mia
    Jeska skrev 2016-10-12 08:50:20 följande:

    Vad finns det för kalendrar? Lego och choklad vet jag att det finns. Fick själv en smink kalender ett år. Jag har barn mellan 2-16. Vore kul att kunna köpa en kalender till varje barn. ???? ös gärna på med passa tips och gärna vart man hittar dem....


    Mina barn är rätt pyssliga, så här blir det panduros julkalender. En pysselpåse och en saga varje dag som bygger upp en scen.
    De har även målarkalender för yngre barn och smyckeskalender för äldre.
  • Mama Mia
    fluu skrev 2016-10-13 17:55:34 följande:

    Det är så roligt att jag närt en julgalning vid min barm! Dottern längtar minst lika mycket som jag och är lika entusiastisk. Och nu när hon snart är fem år är det så kul att hon kan hjälpa till med allt. Eller tja, det är nästan alltid kul..... är man en kass mamma om man inte vill dela med sig av glädjen att klä granen?

    Också kul att sambon börjat förvandlas till julgalning. Förr om åren suckade han mest åt mig, men nu står han själv och lyssnar på julmusik och har köpt sig en jultidning. Jag tar på mg hela äran för hans förvandling. Julen var inget speciellt när han växte upp, men nu med mig är den ju speciale med extra allt ;p


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
    Granproblemet löser man genom att låta barnen ha en egen liten gran på deras rum där de får pynta dom de vill med allt dagispyssel o liknande. Så kan mamman få sin gran precis så perfekt som hon själv vill
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!